Dobrý den. Jsem čerstvý majitel tohoto přístroje a zakoupil jsem jej nejen pro geocaching ale také rybářské účely. Mám dotaz na zkušenější uživatele. Vytvořím trasový bod a následně na něj naviguji. Když se přiblížím k tomuto bodu na 8m, gps pípne a oznámí dorazení do cíle. Ale když chci co nejpřesnější přiblížení k cíly musím ukončit navigaci a přes menu zadat navigaci na cílové body, kde se mi zobrazí seznam s body a jejich skutečnými vzdálenostmi ode mne. Jinak Gps zobrazuje vzdálenost k mnou zadaným bodům s přesností na metr. Jde nějakým způsobem eliminovat to dorazení do cíle na 8mi metrech, popřípadě jej přiblížit na skutečno hodnotu?
Problém s přístrojem Garmin Etrex 20
Publikováno 09 leden 2014 - 15:04
Dobrý den. Jsem čerstvý majitel tohoto přístroje a zakoupil jsem jej nejen pro geocaching ale také rybářské účely. Mám dotaz na zkušenější uživatele. Vytvořím trasový bod a následně na něj naviguji. Když se přiblížím k tomuto bodu na 8m, gps pípne a oznámí dorazení do cíle. Ale když chci co nejpřesnější přiblížení k cíly musím ukončit navigaci a přes menu zadat navigaci na cílové body, kde se mi zobrazí seznam s body a jejich skutečnými vzdálenostmi ode mne. Jinak Gps zobrazuje vzdálenost k mnou zadaným bodům s přesností na metr. Jde nějakým způsobem eliminovat to dorazení do cíle na 8mi metrech, popřípadě jej přiblížit na skutečno hodnotu?
Mě etrex 30 pípne že jsem dorazil do cíle a po chvilce začne znovu navigovat k nule. Zkusil jsi chvíli počkat?
Publikováno 09 leden 2014 - 18:26
Mě etrex 30 pípne že jsem dorazil do cíle a po chvilce začne znovu navigovat k nule. Zkusil jsi chvíli počkat?
Ano zkusil, bez potvrzení se vrátí zpět na mapu ale již nezobrazuje aktuální vzdálenost od cíle.
Publikováno 09 leden 2014 - 19:43
Snad jsem pochopil, jak to myslíš. Zkus se podívat do nastavení jednotlivých navigačních profilů. Mě to tohle dělá, když mám nastavený režim Auto - po přiblížení k cíli se navigování vypne. Když mám režim Geocaching, navigace k cíli je aktivní pořád, i když stojím na cílových souřadnicích. V menu Oregonu jsou položky Přechody trasy a Vzdálenost, jedna z nich by to mohla být.
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 10 leden 2014 - 3:08
Publikováno 10 leden 2014 - 11:12
Snad jsem pochopil, jak to myslíš. Zkus se podívat do nastavení jednotlivých navigačních profilů. Mě to tohle dělá, když mám nastavený režim Auto - po přiblížení k cíli se navigování vypne. Když mám režim Geocaching, navigace k cíli je aktivní pořád, i když stojím na cílových souřadnicích. V menu Oregonu jsou položky Přechody trasy a Vzdálenost, jedna z nich by to mohla být.
Na etrexu jsem v menu položky Přechody trasy a Vzdálenost nenašel. Jde nějakým způsobem nastavit aby se na mapě při navigaci k trasovému bodu zobrazovala aktuální vzdálenost od bodu? Tuto skutečnou vzdálenost mi zobrazuje pouze režim kompas
Ověř si jestli mas navigovat mimo silnice. Podržením levého dolního tlačítka přepnes.mam to tak v Etrex 30.
Mám zadáno navigovat mimo silnice
Publikováno 10 leden 2014 - 11:26
Oregon ma v nastaveni mapy polozku Datova pole - tam si muzes nastavit, co tam ma bejt, vcetne vzdalenosti k bodu, na kterej navigujes. Mozna to funguje i na bod nejblizsi, ale to jsem nikdy nezkousela.
Publikováno 10 leden 2014 - 11:32
Oregon ma v nastaveni mapy polozku Datova pole - tam si muzes nastavit, co tam ma bejt, vcetne vzdalenosti k bodu, na kterej navigujes. Mozna to funguje i na bod nejblizsi, ale to jsem nikdy nezkousela.
Zkoušel jsem a vzdálenost k bodu na výběr není.
Publikováno 10 leden 2014 - 12:51
A koukal jsi do návodu? Já v anglickém návodu našel v oddílu Routing settings - Off road transition- položky Auto, Manual, Distance - zkus s tím zahýbat.
Co se týká SZ a mapy, musí být v adresáři Garmin i na kartě. Pokud máš, pohledej tady, něco podobného se tady řešilo nedávno a pak hoď ten dotaz klidně do fora, já tomuhle moc nerozumim a vždycky to hledám znova...
Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 10 leden 2014 - 12:52
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 10 leden 2014 - 12:54
Ale ta vzdalenost v datovem poli je! Jmenuje se to tam jako "Vzdalenost k cili".
Publikováno 10 leden 2014 - 13:08
Ale ta vzdalenost v datovem poli je! Jmenuje se to tam jako "Vzdalenost k cili".
Bavíš se o etrex 20? Já mám možnost voleb datového pole: 1 velké, 2 malá, 4 malé, palubní deska a uživatelsky. V položce 4 malé je pouze rychlost, výška, směr a celkovy nachozeny kilometry. V položce palubní deska je na výběr rekeační, automobil, stopky, kompas, hledání pokladu. Žádná z těchto položek neobsahuje aktuální vzdálenost k cíli při navigaci.
Publikováno 10 leden 2014 - 13:10
A kdyz si zvolis palubni desku s malymi poli, muzes si ta pole pak editovat a nastavit do nich co v nich chces sam mit. Neni to napevno, to co se ti v nich zobrazi kdyz je zapnes. (I velke si muzes editovat samozrejme)
Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 10 leden 2014 - 13:11
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 10 leden 2014 - 13:24
A kdyz si zvolis palubni desku s malymi poli, muzes si ta pole pak editovat a nastavit do nich co v nich chces sam mit. Neni to napevno, to co se ti v nich zobrazi kdyz je zapnes. (I velke si muzes editovat samozrejme)
Na toto jsem nepřišel. Kde je mohu editovat?
už
Tento příspěvek byl upraven od qetrex: 10 leden 2014 - 13:25
Publikováno 10 leden 2014 - 13:32
Ano, bavim se o eTrex20, ktery ma uplne stejny firmware jako muj eTrex30.
Publikováno 10 leden 2014 - 13:36
Na toto jsem nepřišel. Kde je mohu editovat?
už
Jsi-li na stránce mapy tak přes tlačítko MENU nebo tak něco uvidíš "upravit datová pole", etrexe nemam, ale Garminy to maj všecky co vim
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů