Ahoj a díky. I já jsem mezitím trochu změnil názor. Možná nejprve, proč jsem nechtěl, aby keš byla uložena v Locusu. Chtěl jsem, aby keše měly jeden zdroj, ne že se něco bude brát z add-onu, něco bude v Locusu... Jak něco dočasného uložím v Locusu, tak nesmím zapomenout to po použití zase smazat, kdežto při starém způsobu stačilo jen ukončit Locus a pro změnu dat aktualizovat databázi, čímž zmizelo vše, co tam být nemá.
Ale. Už několik měsíců mi Locus během navádění poměrně často padá. Jdu s kompasem, najednou to napíše, že došlo k neočekávané chybě a aplikace musí být ukončena. V takovém případě jsem musel dočasnou finálku naťukávat znovu. Minulý týden jsem byl na noční keši, kde se poloha finálky v terénu spočítala, uložil jsem ji do Locusu, a když mi Locus během těch 250 m k finálce třikrát spadl, stačilo ho jen znovu spustit a finálka tam byla.
Takže své původní přání beru zpět. Stávající stav je vyhovující a už ho nepotřebuji měnit.
Ale v tvé odpovědi mě zaujala věta "Po obejiti si vypočítám finálku, přidám nový waypoint typu Final". Kde/jak to udělám? Teď používám v Locusu funkci Přidat nový bod - ale to je samostatný bod, ne waypoint. Nebo to myslíš jako doma v počítači? Jak říkám, Locus moc neznám, používám jen těch pár funkcí, co potřebuji, rád si nechám doporučit případný efektivnější postup. Díky.