Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#281 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 7:20

sobikovi: no ja se s tim zas tak casto nesetkavam. Nicmene hazu slibeny screen:

Vložený obrázek
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#282 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 8:41

mapa není ethalon, docela často vidím že jdu "mimo" cestu. Po srovnání tracklogu s fotomapou pak vidím že gps ukazovala správně, ale topo mapa je kus vedle
  • 0

#283 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 10:29

Parkis: no je pravda, ze TOPO Czech od Picodasu me snad prijemne prekvapit uz nemuze.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#284 Luda_CZ

Luda_CZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2010 - 16:25

Tak jsem si poridil Oregon 550. Zatim max spokojenost, vse funguje jak ma, presnost super. V nastaveni GPS mam volby Normalni a WAAS, jaky je v tom rozdil? Cetl jsem o vyssi presnosti s EGNOS ale tuhle volbu tam nemam... Jak to tedy je? Diky
  • 0

#285 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2010 - 17:28

No správně by to mělo být přeloženo jako WAAS/EGNOS, takže to můžeš klidně zapnout. Použitelnost je věc druhá. Já nikdy nezaznamenal nějaké zpřesnění polohy, tím ale nechci říct, že to nefunguje.
  • 0

#286 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2010 - 18:13

Jsou to kompatibilní systémy, WAAS funguje v USA, EGNOS v Evropě. Volba se sice jmenuje jenom WAAS ale funguje pro všechny systémy tohohle typu (SBAS). edit: Zapomněl jsem reloadovat stránku, takže už s křížkem po funuse. :)
  • 0

#287 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 20 listopad 2010 - 21:22

Tak jsem si to tu celý prolouskal - chci nahradit 60C právě Oregonem 550 a nevím nevím...jsem z toho takový rozvrkočený... :| Asi nakonec půjdu do 62st PRO...oželím dotykáč ve prospěch lepší výdrže a HW vypadá stejně odolně jako řada 60
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#288 HokRox

HokRox

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 0:08

Tak jsem si taky udělala radost a pořídila jsem si Oregona 550. Díky tomu jsem začala i s GC. Používám navigaci samozřejmě i k jiným účelům a díky fóru jsem zjistila nové postřehy a porozuměla dalším funkcím. Jen ještě nevím jak třeba zjistit vzdálenost dvou waypointů mezi sebou. Vím jen že se ukazuje vzdálenost ode mne k waypointu. A ještě k čemu slouží průměrná poloha waypointů. Zatím díky
  • 0

#289 reidy

reidy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 7:29

"Jen ještě nevím jak třeba zjistit vzdálenost dvou waypointů mezi sebou. Vím jen že se ukazuje vzdálenost ode mne k waypointu. " Jediný způsob na ktrerý jsem přišel je : Plánovač tras - Vytvořit trasu - Vybrat první bod - Vyberte přísti bod - Zpět ( uloží se jako Route 001 ) , Route 001 - zobrazit mapu
  • 0

#290 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 8:20

HokRox napsal/a:
... A ještě k čemu slouží průměrná poloha waypointů. Zatím díky

Funkce "Waypoint Averaging" ma svuj prakticky vyznam:

Pokud chceme zamerit nejakou polohu presneji, muzeme teto funkce vyuzit. Pristroj na danem miste nacita aktualni polohu v delsim casovem intervalu (cela rada samostatnych mereni) a pak vysledek sam vyhodnoti - zprumeruje podle namerenych hodnot. Samozrejme je v takovem pripade potreba GPS nechat na zamerovanem miste v klidu a nehybat s ni. Vyhodne to muze byt pri zakladani napr. novych tradicnich skrysi, stage u multin apod.
Sin
  • 0

#291 HokRox

HokRox

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 9:48

reidy napsal/a:
"Jen ještě nevím jak třeba zjistit vzdálenost dvou waypointů mezi sebou. Vím jen že se ukazuje vzdálenost ode mne k waypointu. "

Jediný způsob na ktrerý jsem přišel je :
Plánovač tras - Vytvořit trasu - Vybrat první bod - Vyberte přísti bod - Zpět ( uloží se jako Route 001 ) , Route 001 - zobrazit mapu

Kamarád mi na 60ce ukazoval jak to jde, tak je mi divný, že by to u oregona nešlo. Udělal si někde vzdálený jeden bod, pak dal měřit vzdálenost a druhý udělal přesně 50m vedle něj. Když budu dělat trasu tak ji nejdříve udělám, pak zjistím, že jsem tu vzdálenost netrefila a budu muset zkoušet dál. Jemu to přesně ukazuje jak je daleko než to potvrdí.
  • 0

#292 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 18:25

Dalsi zpusob, jak by slo zmerit vzdalenost, je priblizne takovyto. A) Vytvorim si bod A B) Vytvorim si bod B C) V nastaveni vypnu GPS a zapnu simulacni rezim D) Vyhledam si bod A. GPS se me zepta, zda se chci presunout kurzorem na misto bodu A. Odpovim ano E) Vyhledam si bod B a u nej hned vidim vzdalenost Bohuzel nemuzu ted overit v praxi.
  • 0

#293 HokRox

HokRox

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 23:32

Nejde mi udělat krok D.
  • 0

#294 HokRox

HokRox

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 23:00

Už jsem na to přišla. Sice to týden zkoumání dalo, ale přec.
  • 0

#295 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2010 - 9:50

Nevím, jestli jsem správně pochopil jak s tím měřením vzdálenosti, ale já když plánoval jednu lajnu, tak jsem to dělal zcela jednoduše tak, že: - založil jsem si bod A na výchozích souřadnicích - dal navigovat na bod A a vzdaloval se ve směru lajny, sledoval vzdálenost od bodu A a když jsem byl 165m od bodu A založil jsem bod B - dal navigovat na bod B a vzdaloval se ve směru lajny...
  • 0

#296 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2010 - 10:08

sobikovi: to je ovsem trosicku neprakticke.
  • 0

#297 HokRox

HokRox

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2010 - 23:28

Myslela jsem naměřit nejdříve třeba 500m vzdálený bod A a od toho bodu teprve naměřit 50m vzdálený bod B. Bod A naměřím jednoduše. Potom musím dát ten simulační režim, kliknu na bod A a dám start. Zeptá se mě to jestli nastavit polohu - OK a šipka se mě přesune na bod A a pak stejným spůsobem naměřím přesně bod B 50m.
  • 0

#298 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 12:10

HokRox: presne tak to ma byt ;)
  • 0

#299 Tomas99

Tomas99

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2010 - 21:53

Ahoj chtěl bych si pořídit oregon a chtěl bych s navigací jezdit také na kole můžu se zeptam jestli je na oregonu také cyklomapa? Díky
  • 0

#300 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2010 - 22:39

Pro Českou republiku existuje i cyklomapa, ale cyklotrasy má většina podrobnějších map. Ale nevím, proč zrovna O550, když O450 je o 2k levnější, pouze nemá ten foťák a ten myslín, že zase za tolik nestojí.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama