Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#301 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 24 December 2010 - 23:41

Nevím, proč je tady dotaz na mapy pod hlavičkou Oregon 550.... ale když už, tak už. Ten foták je 3M a kupodivu docela dobrej. Dříve jsem si taky říkal, že mám foták v mobilu, v iPhone atd. a dneska bych nedal dopustit. Proč tahat další železo z kapsy, kpírovat to někam atd. U fotky jsou souřadnice, zobrazí se v mapě, ideální pro tagování waymarků atd. Osobně bych koupě 450ky dnes litoval a jsem rád, že jsem vyhrál 550ku.
  • 0

#302 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Publikováno 25 December 2010 - 6:27

Na kole i autem jezdím s Oregonem 550T často a používám ve všech případech TOPO 2010. Auto, kolo, geocaching a jejich varianty mám v profilech, takže pro daný způsob putování přizpůsobeno a navíc snadno přepnutelné bez nutnosti zapínat vypínat nějaké speciální mapy. Pomocí týpku jsem mapu malinko vyhezčil a upravil, aby byla světlejší. Taky jsem samozřejmě vypnul stínování krajiny, i když se mi osobně líbí, ale uspora energie je důležitější. Tím nepotřebuju mít za dne zapnuto podsvícení. Jezdil jsem s oregonem 300 i 550 v prudkém dešti, kdy byl displej bežně pod vodou a až na to, že ta voda nemá kam odtéct a zhoršuje čitelnost displeje, to nemá chybu. Pokud se týká foťáku nedám ne něj dopustit byť pro focení krajinek moc ideální není. Je to skvělá pomůcka pro logování přehled TB a GC, záznam indícii, neboť stačí vyfotit a je jasné, kde a kdy bylo viděno, vyzvednuto nebo uloženo. Když jsem kvůli foťáku přecházel z 300 na 550 někdo se mi na tomto foru smál, jak prý se vyfotím u earthcache. Tak s tím taky není problém. Podmínku s navigací před objektem jsem vyrěšil v navigaci před objektem viz. http://img.geocachin...81acdb696ce.jpg. Hodně geozážitku s 550 Wetu
  • 0

#303 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 8:28

On ten fotak neni k zahozeni, kolikrat si chci ofotis nejaky stage a je docela pohoda to vyblejsknout primo oregonem a nemuset vyndavat fotak nebo ajfouna.
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

#304 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 8:39

Ja jsem vyhral 550ku v reklamacnim rizeni tristovky :-D a jsem spokojeny. Fotak se mi libi a osobne jsem rad za tu vetsi podporu, kterou garmin poskytuje (vic funkci v novych firmwarech). To ma ale 450ka taky. Vodotesnost tristovky byla vynikajici a nepredpokladam, ze by 550 na tom byla hur. Doporucil bych na displej folii (ja mam Zagg Invisible Shield), clovek se pak k navigaci muze chovat jako slon a ji to nevadi. Co se tyka map - tak moznosti garmina jsou vicemene bezkonkurencni - Vynikajici mapy z rady TOPO - Tedka nove i specialni mapy Cyklo Czech - Moznost pouzit OpenStreetMap - Moznost udelat si vlastni rastrovou mapu Pro poradne vyuziti moznosti teto navigace na Geocaching je potreba pouzivat nejaky software na pocitaci na ziskavani a spravu GC dat. Ja nemohu doporucit nic jineho nez vlastni polivcicku, tedy GeoGet a ma exportni makra (viz podpis).
  • 0

#305 f-roman

f-roman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 8:41

Také mohu doporučit. Sice budeš poslouchat, proč chodíš s mejdlem ;)Což od lidí co chodí s dětskou chůvičkou klidně ignoruj :D
  • 0

#306 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 9:41

Mám sice O550-tku nedlouho a stále se s ní učím vrklat, ale jsem spokojenej. A ten foťák, mno ať si kdo chce co chce říká, je to dost dobrá věc a dělá pěkné dostačující fotky. Podle mě, mohu jenom doporučit.
  • 0

#307 mnik

mnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 15:26

2 dotazy: 1. u vyskomeru je moznost automaticke kalibrace - od vyrobce je moznost neaktivni - nevite jak to ma fungovat pokud to zapnu (no at to zbytecne nejak nezpomaluje treba nacitani pri zapnuti nebo tak nejak), rekl bych totiz ze asi bude stacit cas od casu udelat rucni kalibraci na vyskovym bode se znamou vyskou, jak ale ma fungovat automicka kalibrace nechapu 2.v nastaveni jednotek lze nastavit teplotu vzduchu v C, tak se ptam -ma oregon nejaky vystup , kde teda zjistim teplotu vzduchu? pokud ne tak proc to lze nastavit dik
  • 0

#308 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 16:09

1. jak to funguje nevím, já mám zapnuto a žádné zpomalení, úbytek baterie atd. se nekoná. 2. na stránce se satelity podrž asi 6 sekund levý horní roh, objeví se stránka, kde je mimo jiné i teplota.
  • 0

#309 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 16:13

Tomas99 napsal/a:
Ahoj chtěl bych si pořídit oregon a chtěl bych s navigací jezdit také na kole můžu se zeptam jestli je na oregonu také cyklomapa? Díky

Pokud koupis OREGONA s mapou TOPO CZECH PRO 2010 tak tam budes mit zdarma i Cyklo CZECH 2010. Tak se podivej na odkazy, mas tam obrazky jak ta mapa asi vypada. Jinak ja jezdim na kole s OREGONEM 450 a mam tam i tu cyklistickou mapu, ale jeste jem ji nikdy nezapnul a radsi jezdim podle te TOPO CZECH 2010, ta je podrobnejsi, je v meritku 1:10 000, zatimco ta Cyklo je v meritku 1:25 000 (to je stejne pro cyklisty stale jeste moc podrobne). Ale zasadni problem, proc tu Cyklo nepouzivam, je ten, ze mne asi nikdo neprinuti, abych pouzival znacenou cestu a tak ty cyklostezky vlatne ani nepotrebuji v mape. Ale vim, ze se zas nekdo ridi podle tech stezek, tak tomu by ta mapa mela pomoci.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#310 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 16:41

S tou teplotou nevím, ale je to na servisním menu a mám dojem, že to ukazuje nějakou interní teplotu přístroje (základní desky, procesoru, baterií nebo tak něco). Není pro to žádná podpora v panelech pro běžné zobrazení této hodnoty. Na druhou stranu je ale možné zadat do panelů teplotu vody! To neukazuje nic, takže předpokládám, že to sbírá z nějakého externího čidla.
  • 0

#311 mnik

mnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2010 - 17:08

dik za info jeste otazka ohledne kalibrace kompasu - v manualu doporuceno kalibrovat po vymene baterek, po presunu na vetsi vzdalenost a pri rozdilu teplot o 11 C - coz bych teda mel kalibrovat ted pokazde co vylezu z vytopenyho baraku na mraz? jak poznate ze je realne potreba kalibrace? ma orego nejakou hlasku nebo to jen poznam ze dle mapy je keska vlevo od silnice a dle sipky kompasu je vpravo (nadnesene receno)?
  • 0

#312 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 26 December 2010 - 15:00

mnik: kalibruj presne tehdy, az se ti stane to s tou silnici, ze to v realu bude na druhe strane. Zjednodusene receno, neres ptakoviny a bez lovit ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#313 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 January 2011 - 9:57

Zdravím uživatele Oregona, mám na vás dotázek ohledně AKU. Zatím jsem baterky měnil jen 3x, tak nevím, zda to byla náhoda. Pokaždé když sem je dal do nabíječky, tak ukazovaly kolem 1,25V (vytažené z navigace po úplném vybití). Nastavené mám v Oregonu "Nabíjecí NiMH". Jak je to u vás s hodnotou V? Proč se ptám, tyto aku (LSD Turnigy) mají při 1,25V obvykle ještě polovinu kapacity, tedy kolem 1000mAh (při odběru kolem 1A - což Oregon nebere). Detailnější měření jsem zatím neprováděl. Bral bych kdyby se dalo nastavit vybíjení do cca 1,15V, ale to asi není možné? Napadlo mne jen vyzkoušet nastavení i pro ostatní typy bateriií do kolika volt pracují.
  • 0

#314 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 25 January 2011 - 10:01

PatPlusMat: a tech 1,25V si meril pri zatezi nebo jen tak navolno? To je totiz podstatny rozdil.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#315 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 January 2011 - 10:19

Ano je to bez zátěže, vím, že je v tom rozdíl velký rozdíl. Jen mne zarazilo, že jsem do těch baterek nedostal víc jak 1400mAh (včetně určitě špatně detekovaného delta Peaku nabíjecí proud 200mA). Příště je zkusím pořádně proměřit na modelářské nabíječce, kolik zbytkové kapacity při proudovém zatížení kolem 300mA. Nebo máš lepší nápad?
  • 0

#316 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2011 - 13:20

Narazil jsem, a tak mám taky dotaz - vím že se tu to už probíralo, ale nějak nenacházím a vůbec. KOLIK se teda do 550 vejde gpx??? Mám kolem Home coo okruh a vypisuju si 1000 keší - to je OK, vždycky bylo. Ovšem dnešní gpx mi mejdlíčko nepřečte a nepřečte... :( napadá mě - není omezení na bytovou velikost? Minulý měl cca 69 kB nad 10 mega a šel... dnešní má už 10mega 300kB a nejde přečíst (co to? Delší listingy???) Myslíte, že někde u 10MB je hranice?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#317 kvapa

kvapa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2011 - 13:26

Ja pres gsak nahravam v GPXku obvykle kolem 1700-1800 kesi. Prave ted tam mam nahrane funkcni GPXko 20,8 MB (21 839 872 bajtů).
  • 0

#318 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2011 - 13:51

Citecka napsal/a:
KOLIK se teda do 550 vejde gpx???
...
Myslíte, že někde u 10MB je hranice?

Vejde se tam 5000 keší v GPX, běžně nahrávám 4990. Ten soubor má cca 50 MB. Tak to provozuju už rok a půl, jenom jednou mi to zdechlo při výměně baterek (dodnes to nechápu). Spíš bych to viděl na nějaký nestandardní obsah GPXka.
P.S: Já vytvářím zpravidla jeden soubor GPX makrem z GSAKu.

Edit: ještě mě napadl jeden fígl a nejsem sám, kdo to tak dělá:
- nejdřív z GPSky zruš všechny GPX soubory,
- potom ji restartuj,
- nahraj GPXka
- a znovu restartuj.
  • 0

#319 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 04 February 2011 - 14:04

kvapa napsal/a:
Ja pres gsak nahravam v GPXku obvykle kolem 1700-1800 kesi. Prave ted tam mam nahrane funkcni GPXko 20,8 MB (21 839 872 bajtů).

Já tam mám nahráno cca 4200 keší (něco kolem 60 MB) a taky v pohodě. Jediný kriterium je nepřekročit 5000 keší nebo snad 200 .gpx souborů. Dávej si ale bacha, abys nepřekročil waypointy, těch to snad schroupne jenom 2000. Ty já si strkám do POI.
  • 0

#320 HaB1

HaB1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2011 - 15:37

Taky mám dotaz:) Chtěl bych si pořídit tu drahou mašinku s ozn. 550, ale je tu spousta modelů. Např. 550t - je ta mapa evropy k něčemu nebo si mám použít tu co mám již do garmina koupenou v autonavigaci. Nebo model 550 PRO má smysl pořizovat TOPO 3 PRO když mám TOPO 2 ve staré autonavigaci? A co 550 EX nejlevnější varianta s TOPO 3 Zajímá mě samozřejmě nejlevnější varianta, ale pokud ty mapy mají něco do sebe a mají smysl, tak jo:) Prostě jednoduše jak se prohrabat tímhle: 550 550t 550 PRO 550t PRO 550 EX Má to vůbec smysl teď pořizovat, nedojde k nějakému výraznému snížení ceny, když Garmin vyrazí s novým modelem na trh? Díky za odpověď:)
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama