Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#321 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2011 - 15:43

pocitej s tim, ze garmin vzdycky vyrazi na trh s novou krabickou az v momente, kdy uz mas nakoupeno..
  • 0

#322 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 06 February 2011 - 17:46

Jak píše zlost, počítej s tím, že když si koupíš novou mašinku, určitě další den dojde k velké slevě a za stejný penizky bude ještě lepší a novější :@

Na druhou stranu si myslím, že Oregon 550 je velice slušná volba (asi dneska nejlepší) - pokud nechceš hard gps strojek z řady 62x a pokud Garmin přijde s něčím novým, pak to může být jen nepatrně lepší než 550ka.

Pokud jde o ty mapy, určitě bych nebral verzi t s mapou Evropy, tam ti to asi pokryje zcela jednoznačně autonavigace, kde má smysl takovou mapu aktualizovat. Je to přece jen turistická navigace a to navigování po silnici je tam tak nějak "na okraj".

Turistické mapy jsou jiný kafe, tam určitě jít vždy to toho nejnovějšího, tj. Czech ToPo 2010 Pro.
  • 0

#323 Fugas66

Fugas66

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2011 - 23:02

Prosím o radu, jak nastaví abych měl při navigovani (kompasu) na displey mapu a nahoře malý kompas? ..ktery mě navadí na keš a na mapě uvidím svůj pohyb? Videl jsem to na prospektu garmina, ale nemůžu přijít na to jak to nastavit? Děkuji za radu zkušenějších!
  • 0

#324 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2011 - 23:26

Nastavení - Mapa - Zobrazit datová pole - Trasový počítač - kompas
  • 0

#325 hrasek

hrasek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 0:43

Omlouvám se jestli se to tu už řešilo, ale jaká je max kapacita SDHC karty která mi pojede v Oregonu 550? Vezme 32GB kartu a má vůbec smysl tam tak velkou dávat? Umí Oregon 550 ukládat denní tracklogy tak jako 60CSx? V 60CSx se mi pro každý den automaticky uloží tracklog s názvem "rokmesicden,gpx". Umí tohle i Oregon?
  • 0

#326 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 8:05

Osobně mám vyzkoušený 8 a 16GB - 16-ku protože doma zrovna žádná jiná nebyla a v pohodě. Akorát si myslím že už 8GB je až až a bohatě stačí na všechno. Mám na ní mapy, fotky, GPX a stejně ji asi nikdy nezaplním...
  • 0

#327 Fugas66

Fugas66

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 18:50

Děkuji "Sobíkovi" za radu, už to šlape. Ještě jeden lamerskej dotaz. Kupoval jsem oregona v garminu v Letňanech a borec mi tam nahrál mapy Czech Topo PRO 2010 a nyní koukám že v nastavení mám Czech Topo 2010 Pro, ale pod nápisem je malým písmem napsáno: "01 -Chebsko a Česky les, 02 -Karlovarsko, Krušné hor".. Dále nic? A ještě jeden dotaz: pro ČR mám zapnutych vice map najednou: "cyklo Czech 2010, Topo Czech Pro 2010, atlas Czech 2010 a GPSFTSK" .. je to správně? Jo a pod všema ceskejma je stejny, vyšše uvedený nápis: "01 -Chebsko a Česky les, 02 -Karlovarsko, Krušné hor".. Dále nic? Omlouval se za tyto, pro Vás stupidní dotazy, ale nemám s navigaci tohoto druhu zádné zkušenosti. Doposud jsem používal jen telefon+handygeocaching. --díky--
  • 0

#328 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 18:55

Fugas66 napsal/a:
A ještě jeden dotaz: pro ČR mám zapnutych vice map najednou: "cyklo Czech 2010, Topo Czech Pro 2010, atlas Czech 2010 a GPSFTSK" .. je to správně?
Jo a pod všema ceskejma je stejny, vyšše uvedený nápis: "01 -Chebsko a Česky les, 02 -Karlovarsko, Krušné hor".. Dále nic?

--díky--

To zobrazeni "Chebsko ... Krusne" je normalni a v poradku, ukazuje to takto i tehdy, kdyz mas nahranou celou sadu map (tedy vsech 24 mapovych casti v CR). Pokud mas stale pochybnosti, staci si v gps najet na jakoukoliv pozici v ramci CR a podivat se, ze opravdu topo mapa daneho prostoru bude viditelna ...
  • 0

#329 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 19:40

Já mám zapnutou jen jednu turistickou mapu v profilu geocaching, druhou v profilu auto (autoatlas) a třetí v profilu kolo (cykloatlas).
  • 0

#330 Fugas66

Fugas66

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 22:54

A muzu ještě jeden dotaz? Lze nejakym zpusobem pres PC dostat nalezené kešky z Oregonu na stránky geocaching.com do "field notes"? To je Jediná výhoda programu handy-geocaching, že je online a muzu si nalezené kešky odeslat rovnou na GC! Tady musím opisovat cisla kešek (když je jich více) z Oregonu na stránky GC? Toto je jedina nevýhoda o proti mobilu, že to není online. Jinak super masinka!! --díky moc za Vaše rady--
  • 0

#331 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 23:24

Fugas66 napsal/a:
A muzu ještě jeden dotaz? Lze nejakym zpusobem pres PC dostat nalezené kešky z Oregonu na stránky geocaching.com do "field notes"?
To je Jediná výhoda programu handy-geocaching, že je online a muzu si nalezené kešky odeslat rovnou na GC! Tady musím opisovat cisla kešek (když je jich více) z Oregonu na stránky GC? Toto je jedina nevýhoda o proti mobilu, že to není online. Jinak super masinka!!
--díky moc za Vaše rady--

Lidi, čtěte wiki a vůbec co se tady píše a návody a to co se píše na gc.com....

Ano, on ten HC vlastně simuluje toho Garmina :-D Na stránkách gc.com si zvolíš Access Your Field Notes, Upload my Field Notes... Z Oregona vybereš soubor geocache_visits.txt nebo tak nějak co je v adresáři \garmin a je to.
  • 0

#332 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 10 February 2011 - 23:38

hrasek napsal/a:
Umí Oregon 550 ukládat denní tracklogy tak jako 60CSx? V 60CSx se mi pro každý den automaticky uloží tracklog s názvem "rokmesicden,gpx". Umí tohle i Oregon?

Ano umi.
Staci si prohlidnout adresar GPX a najdes tam peknou radku tech tracklogu.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#333 Fugas66

Fugas66

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2011 - 8:15

..děkuji a omlouvám se, ale pohodlnost je stašná vlastnost!
...a ještě dotaz, mažete nalezené cache z oregonu, zdali ano, jak?
--díky za trpělivost--(hlavně Sobíkovi)
  • 0

#334 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2011 - 8:42

Nevím jak ostatní, ale osobně nic nemažu, normálně si natáhnu do Geogetu soubor geocache_visits.txt a další export gpx z Geogetu už dělám zase jen z neodlovených, v Oregonu starej gpx odmáznu a novej nahraju.
  • 0

#335 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2011 - 9:22

Ne, nic nemažu. Nemá to moc smysl... Jinak kdyby jsi chtěl smazat nalezené keše, tak stačí smazat geocache_visits.txt a mělo by to být.
  • 0

#336 Fugas66

Fugas66

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2011 - 10:28

Ptám se na mazání nalezených kešek z Oregonu, neb se mi na GC stale nahrávají všechny nalezené kešky z Oregonu, i když jsou na GC davno zapsané? -děkuji-
  • 0

#337 Ketly

Ketly

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2011 - 12:07

Ahoj, chci se zeptat jak udělat u multinek trasu? Tzn. aby to bylo něco jako u WIGovek, někam dojdu, udělám úkol a jdu dál. V navigaci jsem se už přehrabala, ale prostě je tam 5 ikonek na trasy a je v tom zmatek. Nebo jestli to jde udělat v GegouGetu? Díky
  • 0

#338 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2011 - 12:09

Fugas66: Pri generovani PQ si zaskrtni "that i have not found" a budou se ti generovat PQ bez uz nalezenych. Mazat z oregonu ZADNA kes nejde. Leda nahrat nove GPX.
  • 0

#339 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2011 - 12:17

Fugas66: vsak ty jsou ve vyse jmenovanem souboru geocache_visits.txt. Kdyz ho smazes, tak se ti vytvori znovu. Osobne ho mazu vzdy po zalogovani.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#340 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2011 - 16:34

Fugas66 napsal/a:
Ptám se na mazání nalezených kešek z Oregonu, neb se mi na GC stale nahrávají všechny nalezené kešky z Oregonu, i když jsou na GC davno zapsané?
-děkuji-

Jak už tady padlo, nalezené a zalogované keše se ukládají do geocache_visits.txt. Smazáním tohoto souboru smažeš nalezené keše z Garmina. Ale pokud budeš exportovat gpx soubor do navigace, pak ideálně bez těch již nalezených. Tedy bud správně nastavit seznam pro export z G/GSAKu atp. nebo nastavení PQ na gc.com...

Ten soubor geocache_visits.txt mazat nemusíš, pro import nálezů přes FN na gc.com by mělo stačit mít správně nastavené datum pro ignorování starších FN než... na záložce pro import geocache_visits.txt do FN. Tedy zaškrtnuto Ignore logs before dd/mm/rrrr hh:mm:ss

Ketly napsal/a:
Ahoj, chci se zeptat jak udělat u multinek trasu? Tzn. aby to bylo něco jako u WIGovek, někam dojdu, udělám úkol a jdu dál. V navigaci jsem se už přehrabala, ale prostě je tam 5 ikonek na trasy a je v tom zmatek. Nebo jestli to jde udělat v GegouGetu? Díky

Tohle je problém... Problém ale nastává u počítaných stage nebo tam, kde autor napíše stage do listingu, ale ne už jako wpt k listingu :@ Bylo tady na to vlákno, existuje snad nějaký GM skriptík do Firefoxu, ale nějak to usnulo...
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama