Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#381 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1197 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2011 - 9:47

Musíš to stále přepínat - jak se přiblížíš ke keši, musíš zase přepnout na vzdušnou čáru, jinak ji nedohledáš :).
  • 0

#382 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2011 - 9:49

Sutech napsal/a:
Musíš to stále přepínat - jak se přiblížíš ke keši, musíš zase přepnout na vzdušnou čáru, jinak ji nedohledáš :).

:@ ale aspoň něco Dík za pomoc ;)
  • 0
<a href="http://www.svetgc.cz...ction/all">Moje sbírka CWG</a>

#383 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2011 - 20:27

V nastaveni navigace jde samozrejme prepnout na routovani po silnicich na stalo. Otazka je, zda je to vyhodne :) Ja osobne mam tohle resene pomoci profilu. Staci zmenit profil a hned naviguje presne tak, jak chci (auto, kolo, geocaching). Pritom si pri zmene profilu pamatuje bod, na ktery se navigujes, takze je to dosti prijemne.
  • 0

#384 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2141 příspěvků(y)

Publikováno 03 March 2011 - 20:48

medwyn_cz napsal/a:Ja osobne mam tohle resene pomoci profilu. Staci zmenit profil a hned naviguje presne tak, jak chci (auto, kolo, geocaching). Pritom si pri zmene profilu pamatuje bod, na ktery se navigujes, takze je to dosti prijemne.

Podepisuji, na Oregonu to mam hodne rad.

(60CSx to neumi a je to jedna z featur, kterou bych moc chtel ;) Tak to pouzivejte, kdyz to mate! :D ).
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#385 bayern1932

bayern1932

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2011 - 22:59

Zdravím, rád bych se zeptal na jednu věc. Opakovaně se mi stalo, že mi z mapy zmizely úplně všechny silnice a ulice, včetně názvů. Všechny ostatní objekty zůstaly v pořádku. Žádným způsobem se mi už zobrazení této vrstvy nepodařilo obnovit. Naštěstí se tento problém týkal vždy jen aktuálního profilu. Když jsem se přepnul do jiného, byla mapa v pořádku. Mám Oregon 550 a TOPO Czech Pro (ale s tou to neusovisí, silnice zmizely i na mapách stažených). Vysledoval jsem jistou souvislost s funkcí Recalculate on Road, ale jistý si nejsem. Nevíte, čím to může být? Díky.
  • 0

#386 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2011 - 21:15

Pajast napsal/a:
Jedná se opravdu o Topo Czech 2010 PRO? Tam jsou přece routovatelné cesty. Je to asi nejpodrobnější mapa. Mělo by to v ní fungovat.

Jeste si neodpustim jeden komentar - ono zalezi, co si clovek predstavuje pod pojmem cesta. Ja kuprikladu to, kde jdu pesky. Tam kde jedu vozidlem je pro me silnice. A TOPO mapa proste po cestach (tech pesich) proste a jednoduse navigovat neumi.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#387 WinD3

WinD3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2011 - 18:35

Chci se zeptat.. když mam v Oregonu nějake mysterky.. Vím jejich finalní souradnice.. lze je nějak "připsat" do listingu přímo v oregonu? ... a Ještě kdyz dam v oregonu nalezeno poznamka napišu si tam neco dam hotovo.. Tak to taky pak nikde nevidim:-O A ještě kdyby se mi povedlo přepsat nebo smazat něco z paměti oregona pres PC dá se to nějak napravit ? ja jen jestli si to nemam rači zálohovat... Oregona mam nového takže se v tom zatim nevyznam:) Dik za radu.. PS: prej to ma i teploměr? nějaka cesta jak se k němu dostat? proklikal jsem snad vše a nic sem nenasel:D
  • 0

#388 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2011 - 19:31

WinD3 napsal/a:
Chci se zeptat.. když mam v Oregonu nějake mysterky.. Vím jejich finalní souradnice.. lze je nějak "připsat" do listingu přímo v oregonu? ...
a Ještě kdyz dam v oregonu nalezeno poznamka napišu si tam neco dam hotovo.. Tak to taky pak nikde nevidim:-O
A ještě kdyby se mi povedlo přepsat nebo smazat něco z paměti oregona pres PC dá se to nějak napravit ? ja jen jestli si to nemam rači zálohovat...
Oregona mam nového takže se v tom zatim nevyznam:) Dik za radu..
PS: prej to ma i teploměr? nějaka cesta jak se k němu dostat? proklikal jsem snad vše a nic sem nenasel:D

- můžeš si zadat "next stage" a tam ty final souřadnice. Ale jinak se to dělá tak, že se vyluštěné souřadnice uloží do GG k příslušné keše a následně exportní makro vyexportuje keš s posunutou výchozí souřadnicí na final (když si to tak nastavíš)...
- co dáš jako nalezeno je uloženo v textáku, který pak můžeš nahrát na gc.com a nastavit si tam logování (field notes), nebo je nahrát do GG a nastavit si logování a nalezní keší...
- celý Oregon si můžeš nakopírovat do počítače (tváří se jako usb disk) pro případnou budoucí obnovu, ale v nouzi najdeš jiště kopie i na netu.
- ano, je tam teploměr. Ale je to interní teploměr který je ti k ničemu a dostaneš se k němu přes servisní menu.

Na tvoje dotazy by jsi možná dostal odpovědi při použití funkce Hledat vpravo nahoře... "teploměr Oregon" nebo "field notes"
  • 0

#389 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 21 March 2011 - 21:58

Mám dva dotazy a odpovědi na ně se mi nepodařilo najít. 1) Nějakým způsobem (a nevím jakým) se mi podařilo nastavit, že mi Oregon v našich končinách ukazuje nadmořskou výšku kolem 70 m n.m., co s tím, aby ji to ukazovalo zase normálně? Nějak jsem na to nepřišla... 2) Když dám ke dvěma různým keším Next stage, zůstanou uložené oba body, nebo se tím novějším přepíše ten starší. A kde je případně najdu? Díky :-)
  • 0

#390 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 21 March 2011 - 23:12

1) Nevím - pokud teda nejsi někde v Holandsku 2) Vím - to nejde - další je zatím jen jeden (vždycky)
  • 0

#391 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 21 March 2011 - 23:18

Pokud jde o tu nadmořskou výšku, pak bych to viděl na chybu kalibrace výškoměru.
  • 0

#392 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2011 - 7:09

sobikovi napsal/a:

Díky pomohlo to :-)
  • 0

#393 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 09 April 2011 - 21:43

Tak bych měla zase jeden dotaz k tomuto Oregonu. Dneska jsem si vyzkoušela projekci bodu a nějak se mi nepodařilo zjistit jak zadat azimut. Zadávala jsem ho tak, že jsem GPSkou otáčela a když ukazovala potřebný azimut, tak jsem směr zamkla. A teď k mému dotazu, dá se azimut zadat i číselnou hodnotou? Jestli ano, tak jakým způsobem? Díky za odpověď :-)
  • 0

#394 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10149 příspěvků(y)

Publikováno 09 April 2011 - 21:56

Zvolis Projektovat bod (zalezi na prekladu) a tam je pole pro zadani azimutu cislem.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#395 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10149 příspěvků(y)

Publikováno 09 April 2011 - 22:01

Jeste doplnim presnejsi postup. Menu Sprava waypointu vyberes bod, od ktereho chces projektovat a posledni polazka ve funkcich toho bodu je Projektovat bod. Pokud chces od aktualni pozice, tak totez je v "Oznacit bod" (opet zalezi naprekladu).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#396 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2011 - 1:11

Zdravím. Snažil jsem se dva dny hledat, ale zatím bez úspěchu - pokud to tu už někde je, nekamenujte mě ;-) Poraďte prosím - jak dostat do Oregonu trasu naplánovanou a vyexportovanou do GPX tak, aby mě krabka pak navigovala po této trase...? Malinko to rozvedu: U staré GPS to fungovalo takto: V softwaru Cyklotrasy jsem si naplánoval trasu, tu vyexportoval (ani ne do GPX, převáděl jsem to skrz nějakou utilitku, už nevím...). Načetl jsem do GPS, našel v menu Trasy, dal Navigovat a jel jsem (na kole). GPS mě s lehkým předstihem upozorňovala na odbočky, dalo se nastavit odečítání kilometrů do cíle trasy. Teď mám premium členství, takže si trasu z Cyklotras vyexportuju do GPX (jsou tam nějaká nastavení - co je optimum? - pokud s tím někdo děláte) a výsledný soubor můžu otevřít v GSAKu. A to je vše - sice se mi GSAK otevře, ale celá trasa je tam jen jako série waypointů řekněme W1-W26. Co teď s tím? Co dělám blbě? Umí Oregon, potažmo GSAK takhle s trasama pracovat? Má to nějaké řešení? Prolezl jsem manuál k Oregonu dvakrát tam i zpět a nějak nenacházím :-( Předem díky za ochotu...
  • 0

#397 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2011 - 5:19

Vidím to na problém s routovatelností map. Pokud pojedeš po cestách, které nejsou routovatelné (většina v topomapách), tak ti trasa právě takto vystoupí pokud máš přímé trasování. Pak ti navigace pípne při průjezdu waypointem.
  • 0

#398 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2011 - 7:45

Cesilko napsal/a:

Problém je asi v tom, že si plateš dva pojmy a někdo jinde to zase pojmenovává jinak :-)

Oregon rozeznává stopu a trasu. Stopa je hustá (podle toho jak si to nastavíš v navi nebo softu) posloupnost bodů kopírující pohyb nebo prezentující nějakou trasu, kterou by jsi rád prošel a připravíš si ji v počítači... vedle toho je trasa (itinerář), která představuje seznam průjezdních bodů.

Program cyklotrasy jsem taky používal a trochu si s ním jen hrál, takže to co exportují cyklotrasy jako trasu je ve skutečnosti pro garmin stopa.
  • 0

#399 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2011 - 10:17

Díky za vysvětlení pojmů - tohle jsem taky nevěděl. OK - a lze tedy tu stopu, kterou mi vyprodukují Cyklotrasy nějak dostat do Oregonu tak, abych ji mohl následně použít k navigaci? Se starou GPSmap60C to šlo, exportoval jsem to přes utilitku Locify...
  • 0

#400 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2011 - 12:42

No, jestli je to opravdu "stopa", tak po ní se dá navádět úplně přesně podle jejího průběhu. V Oregonu je na to přímo funkce v menu Stopa, "navigovat zpět" nebo tak nějak, záleží co tam máš za češtinu... Tady by mělo stačit ten soubor nahrát rovnou do Oregonu do adresáře GPX. Pak by měla být viditelná mezi ostatními stopami, i mezi těmi, které zaznamenal samotný Oregon, pokud jsi tu funkci někdy použil. Pokud je to "trasa", tak se GPS asi bude vždy snažit tu trasu, na rozdíl od "stopy", nějak počítat podle těch průjezdních bodů.
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama