Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#401 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2011 - 12:50

Díky za tip - vyzkouším a napíšu, jak jsem dopadl. Dnes už se k tomu nedostanu, jsem na odchodu do práce - snad zítra.
  • 0

#402 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2011 - 12:56

Jarous1 napsal/a:
No, jestli je to opravdu "stopa", tak po ní se dá navádět úplně přesně podle jejího průběhu. V Oregonu je na to přímo funkce v menu Stopa, "navigovat zpět" nebo tak nějak, záleží co tam máš za češtinu...
Tady by mělo stačit ten soubor nahrát rovnou do Oregonu do adresáře GPX. Pak by měla být viditelná mezi ostatními stopami, i mezi těmi, které zaznamenal samotný Oregon, pokud jsi tu funkci někdy použil.

Pokud je to "trasa", tak se GPS asi bude vždy snažit tu trasu, na rozdíl od "stopy", nějak počítat podle těch průjezdních bodů.

Přesně tento stejný problém řeším s O450.Je až podivem , že mě tak jednoduchá věc jako navigovat zpět nenapadla. Vyskouším a uvidíme.
  • 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#403 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2011 - 19:35

Ono to chce čas od času číst dokumentaci B)
  • 0

#404 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2011 - 23:14

Aha, a teď koukám, že v tom mám trochu zmatek :P Ono se to nejmenuje "navigovat zpět". To si asi pletu ještě s bývalou Vistou HCx... Ale jsou dokonce dva způsoby jak to navigování spustit. První je opravdu přes "Stopy", tam se vybere ta která požadovaná, pak "zobrazit mapu" a nakonec kouzelné tlačítko Start. Druhým je klasicky přes "Kam vést" a tam je hned na třetím místě odshora položka "Stopy". Takže opět vybrat požadovanou, a tentokrát se rovnou zobrazí už mapa, pak opět nakonec tlačítko Start, a jedeme... Vzhledem k tomu, že jsem tuhle vymoženost ale nikdy v terénu nepoužil, tak nevím jak se GPS chová když člověk tu trasu nedodržuje. Takže nevím jestli nějak dává vědět, že už jsme mimo apod.
  • 0

#405 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 12:38

Zdá se, že by to mohlo fungovat. Ještě musím odzkoušet v terénu, ale trasa či stopa se mi do GPS načte, takže by to mělo být OK. Díky za rady!
  • 0

#406 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 15:52

Jarous1 napsal/a:
Vzhledem k tomu, že jsem tuhle vymoženost ale nikdy v terénu nepoužil, tak nevím jak se GPS chová když člověk tu trasu nedodržuje. Takže nevím jestli nějak dává vědět, že už jsme mimo apod.

Skusal som to, v principe to funguje:
http://www.geocachin...721#post_174721
ale v pripade vychylenia sa od trasy som so spravanim sa pristroja nebol spokojny:
http://www.gpsforum....n.html#msg25646
plus par nasl. prispevkov

Je to ladene skor ako pre fitness pristroje, kde sa predpoklada, ze sportujes do kolecka bez odchylky od vytycenej trasy.
  • 0

#407 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 17:07

Osobně si myslím, že pro navigaci "zpět po stopě" nebude moc navigovat, ale spíš jen ukazovat kudy šla cesta tam, tudy zpět... ... pro navigaci je tedy asi vhodnější trasa, kde funguje navigace a přepočet trasy na právě navigovaný bod itineráře. Na druhou stranu musím ale říct, že jsem dneska jezdil po keších podle trasy a trochu mne mátlo v mapě, že fialová linka navigační trasy se zobrazuje pro celou trasu, takže pokud člověk jede tam někudy kudy se bude vracet, tak na té křizovatce je trochu zmatek :-(
  • 0

#408 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 20:53

Osobně si myslím, že pro navigaci "zpět po stopě" nebude moc navigovat, ale spíš jen ukazovat kudy šla cesta tam, tudy zpět...

sobik, asi si vobec nepozrel moje odkazy, je tam kopa obrazkov ... fakty nepustia. ;)
  • 0

#409 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 21:10

Podle toho co jsem vyzkoušel jsem chtěl říct, že navigace zpět po stopě je dobrá v podstatě na situace, kdy jsem na houbách, zaznamenávám stopu a pak se potřebuji vrátit k autu atp. Na mapě vidím linku kudy jsem šel, šipka ukazuje tak nějak k nejbližšímu bodu stopy, ale o navigaci zpět po stopě se moc nedá mluvit.
  • 0

#410 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 21:26

OK, uz rozumiem. :) Prial by som si, aby navigovanie trackom fungovalo inac. Aby sipka ukazovala ku aktualne najblizsiemu bodu trasy a nie tvrdosijne ku prvemu bodu, ktory som o kusok minul, ale je uz daleko za mnou. To by tiez umoznilo sa kdekolvek na trasu napojit - teraz tvrdosijne sipka ukazuje na prvy bod trasy, aj ked si v jej strede, kym presne na nejakych 20 metrov nedosiahnes niektory bod trasy. Az potom zacne navigovat ku dalsiemu bodu. Navigovanie trackom som len vyskusal, v praxi je pre mna nepouzitelne. Z praktickeho hladiska mi uplne staci zobrazit ulozenu trasu vhodnou kontrastnou farbou. Ak potrebujem upozornenia, na to stacia waypointy.
  • 0

#411 vlasta_p

vlasta_p

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2011 - 23:15

Já využívám navigaci podle stop například tehdy, připravuji-li si trasu na výlet na kole nebo i pro pěší turistiku. V MapSource si "namaluji" stopu, která odpovídá plánované trase, nahraji do Garmina a jedu podle ní. Tímto způsobem do jisté míry nahrazuji neschopnost routování po turistických trasách. Zkrátka si namaluji vlastní trasu (a třeba i po turistické trase) a je to. Vlasťa
  • 0

#412 bogi

bogi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2011 - 7:30

vlasta_p:

OK, rozumiem, ale rad by som zvyraznil rozdiel medzi puhym zobrazenim trasy a navigovanim podla trasy. Pojem navigovat ma svoj obsah a ten si predstavujem, ked sa hovori o navigovani. Ide o navadzanie na najblizsi trasovy bod, sipka sa otaca. Vyjadroval som sa ku pouzitelnosti navigovania podla tracku.

Track si mozes zobrazit bez toho, aby bola pouzita funkcia navigovania:
Track Manager -> vyberies trasu -> Show On Map
Je mozne nastavit farbu, pozriet si vyskovy profil. Toto ale nema nic spolocne s navigovanim. Je to nieco ine, nez pouzit
Where To -> Tracks -> vyber trasu -> Go
V tomto druhom pripade sa okrem zobrazenia trasy aktivuje aj navigovanie, ktore vsak podla tvojich slov prakticky nepouzivas.

Otazka teda znie, ci Ti okrem zobrazenia trasy navigovanie nejako pomaha. Zatial som nestretol nikoho, kto by pouzival navigovanie podla tracku a kto by si pochvaloval, ako skvelo to funguje. Urcita nevyhoda pre mna je, ze ked pouzijem skutocne navigovanie podla tracku, nemozem si zvolit farbu zobrazenia tracku, aku chcem. Ked si len trasu necham zobrazit, farbu nastavit mozem.
  • 0

#413 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2011 - 19:03

Ahoj, mám dotaz: Když mapu v O550 přiblížím, tak se rozsvítí víc. Po přiblížení zase o něco ztmavne. A to výrazně. Je to normální? Nešlo by nějak poladit, aby zůstala víc podsvícená? Samozřejmě myslím i při max podsvícení. Díky.
  • 0

#414 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2011 - 21:01

2 vitablondak: A není náhodou tím, že máš zapnutý stínování map a to se zobrazí až zastavíš s posunem? Zkus si ho vypnout, jestli se to náhodou nespraví.
  • 0

#415 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2011 - 21:45

Reviz: Díky, ověřím zítra na slunku. Takhle doma to nedělá. Ať to stínování nastavím jakkoli. Měl jsem nastaveno stínování automaticky. Ztmavlo to venku na světle, takže teď to třeba není vidět:-) Uvidím:-) Díky.
  • 0

#416 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 19:14

Ahoj, měla bych dotaz ohledně Oregonu 550. Dají se nějak vymazat trasové body, podle toho, co je to za bod (např. mnou zadané body, nebo parkoviště)? Zatím jsem přišla jen na to, jak vymazat jeden bod, nebo naopak všechny. Díky za radu :-)
  • 0

#417 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 9:16

A ty data do navigace ladujes jak? Primo z webu nebo pres nejaky program?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#418 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 9:28

Daku napsal/a:
Ahoj, měla bych dotaz ohledně Oregonu 550. Dají se nějak vymazat trasové body, podle toho, co je to za bod (např. mnou zadané body, nebo parkoviště)? Zatím jsem přišla jen na to, jak vymazat jeden bod, nebo naopak všechny.
Díky za radu :-)

napada me jedine: trasove body poslat do mapsource, tam si je seradit podle typu a ty vybrane smazat. smazat vsechny body v navigaci. poslat vsechny zbyvajici body z mapsource zpet do navigace.
  • 0

#419 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 10:05

Vážení, jestli jste si nevšimli, tak dotaz byl na cyklomapu pro oregona. Děláte v tom bordel a pak nadáváte, že nikdo nic nehledá a na všechno se ptá. V tom co tu vyvádíte se hledat informace nedaj.
  • 0

#420 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2011 - 13:14

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s navigováním po silnici. Mám mapu Topo Czech 2010 PRO. Tuhle funkci využívám jen výjimečně, ale když už to někdy zkusím, nestačím se často divit, kudy mě to vede. Bez ohledu na nastavení metody vedení, často vypočítává okliky o mnoho kilometrů delší, vrací mě do protisměru a podobně, ačkoliv existuje s cílovým místem přímé spojení po hlavní silnici. Například na trase Jesenice - Dolní Břežany (cca 5 km) oklika před Kunratice a Krč, Ze Studence do Jilemnice (po hlavní cca 7 km) oklika přes různé vesnice asi 18 km. Přikládám snímek obdobně vypočítané trasy. Zkoušel jsem různá nastavení (nejkratší čas, nejkratší vzdálenost, auto, kolo), dal jsem si pozor na různé zákazy, na vypočítanou trasu to však nemá skoro vliv. Napadlo mě, jestli v mapovém podkladu nejsou nějaké chyby, které brání správnému výpočtu. Setkáváte se s tím taky, nebo je chyba jen u mě?

Přiložené miniatury

• 81.jpg

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama