Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#441 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2011 - 19:42

Archi1 napsal/a:
Vyzkousej a mozná to pomuze, mapu pouzívam Atlas 2011.

Jenze o tom to je, co tu tvrdim celou dobu. Oni pouzivaji prave mapu TOPO CZECH a ne primo silnicni mapu ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#442 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2011 - 21:25

Našel jsem doma v krabici od navigace cédéčko s Atlasem Czech 7. Ten se mi sice podařilo dostat do Map Source a tam odemknout, navigace mi ale hlásí neodemčenou mapu. Hledat problém se mi však nechce. Mapu jsem zase smazal. Jak jsem psal, navigování po silnici využívám výjimečně. Takže mě to zase tolik netrápí. Jen jsem se tomu musel podivit. A chtěl jsem vědět, jestli to blbne jenom mně, nebo i jiným. Dál se tím už zabývat nebudu a kašlu na to. Jinou mapu si kvůli tomu kupovat nebudu. Díky za Vaše názory! :)
  • 0

#443 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 8:25

No mapy se nemusi jenom kupovat, ze jo :)
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#444 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 8:45

No, nemusí, ale já s jiným způsobem jejich získávání nemám příliš zkušenosti. A když už něco opravdu chci, nemám zase takový problém za to zaplatit. Ale to už je filosofická otázka na podobné úrovni jako placení za PM... B) Ale chci napsat jiný svůj postřeh, spíše zajímavost, která mě pobavila. Když jsem si včera večer trochu hrál s nastaveními, zjistil jsem, že Garmin asi má velký problém s geocachingem. Zkoušeli jste někdy pojmenovat (nebo přejmenovat) profil názvem Geocaching? Zkuste to a asi zjistíte, že to nejde. Bude se automaticky jmenovat Hledání pokladu. :D Může se jmenovat jakkoliv jinak, třeba i geocaching nebo GEOCACHING, ale rozhodně ne Geocaching. B)
  • 0

#445 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 9:30

Pajast:Proc by to neslo? mam vytvoreno nekolik profilu a na hledaní pokladů mamprofil od zacátku pojmenovany Geocaching, viz priloha.

Přiložené miniatury

• foto4.png

• 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#446 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 9:53

Fakt že jo, taky se mi to přejmenovalo :) No, jenom jsem to zkusila, geocachingové nastavení mám na profilu Rekreační, jaké jiné rekreační využití bych asi měla? :)
  • 0
You can't get lost if you don't know where you're going.

#447 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2141 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 10:15

S474N napsal/a:
No mapy se nemusi jenom kupovat, ze jo :)

Ano, jsou tu volné mapy - OpenStreetMap! Vložený obrázek

:)))
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#448 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 10:16

To je tím že zrovna text "Geocaching" je počeštěn v lokalizačním souboru. Takže to nic nepřejmenuje, pouze to za běhu překládá ;) Pokud ti to vadí, přepni do angličtiny, nebo příslušný string v lokalizačním souboru uprav.
  • 0

#449 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 10:51

Jo, vidíš. Tahle příčina mě nenapadla. :D Myslel jsem, že je v tom nějaký záměr ze strany Garminu. Nevadí mi to, jen jsem se tím pobavil. Technika občas překvapí. :)
  • 0

#450 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2011 - 11:02

honny: taky moznost, jenom nevim, jak moc zvladani routovani pro pohyb v aute.
  • 0

#451 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 29 June 2011 - 20:48

Nedávno jsem tu psal o problému s mapou Topo Czech 2010 PRO, kdy při navigaci po silnici docházelo k výpočtu tras úplně nesmyslnými zajížďkami. Už jsem se tím nechtěl zabývat, ale nedobrovolně jsem udělal novou zkušenost.

Nedávno jsem totiž za pochodu měnil baterky a vytratil jsem při tom paměťovou kartu s mapovými soubory. (Na to taky bacha! Byl jsem nemile překvapen, jak snadno se krytka otevře a karta vypadne.) Byl jsem tedy nucen v Mapsource vygenerovat novou mapu. A ejhle! Najednou problém není. Turistická mapa mě po silnici navádí celkem dobře.

Domnívám se, že chyba nastala při generování souboru v programu Mapsource. Program asi mapu nevygeneroval úplně správně. Nejsem si jist, ale mám pocit, že od prvního generování mapy (krátce po zakoupení nové navigace jsem bezplatně "apgrejdoval" z trojky na 2010) jsem program aktualizoval.

Takže, pokud se někdo také ještě setkává s tímto problémem, může zkusit aktualizovat Mapsource a pak vygenerovat mapu znova. Pokud to někdo zkusíte, napište prosím, jak jste dopadli.
  • 0

#452 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 29 June 2011 - 21:29

Pajast napsal/a:
Nedávno jsem totiž za pochodu měnil baterky a vytratil jsem při tom paměťovou kartu s mapovými soubory. (Na to taky bacha! Byl jsem nemile překvapen, jak snadno se krytka otevře a karta vypadne.)

jj, taky jsem s tím měl často problém... výměna baterií a pak žádné mapy. Juknu pod krytku a karta uvolněná. Pořešila to izolepa a byl problém pořešen.;)
  • 0

#453 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 29 June 2011 - 21:33

Taky se mi to stava. Podle me to ma primou souvislost s vymenou baterii.
  • 0

#454 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 29 June 2011 - 21:52

Taky jsem to vyřešil izolepou. "Díky" ztracené kartě jsem si zase jednou vyzkoušel, jak se chodí bez mapy rovnou za šipkou. :D V Klánovickém lese to docela šlo.
  • 0

#455 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 03 July 2011 - 10:31

Tak už se mi to zase přihodilo - Oregon zničehož nic chcípnul, displej tmavnul, tmavnul až vymizel úplně. Po znouvunastartování jsem byl bez poslední várky uložených keší. Odebraly se do křemíkového nebe :-/ Keše do Oregonu cpu přes GSAK, pokud by to mohlo být tím... Stávalo se mně to zhruba před rokem. Pak jsem nyhrál novější firmware a přešel na GSAK. Problém ustal. Teď po upgradu GSAKu se objevil znovu - firm mám pořád stejný. Dělá to ještě někomu?
  • 0

#456 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 03 July 2011 - 14:55

Cesilko: jenom pro zajimavost, kontroloval sis to GPX, ze je validni a bez chyb?
  • 0

#457 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 10:31

Nekontroloval, což je zřejmě chyba. A začátečnický dotaz - JAK ty GPX soubory mám zkontrolovat? Otevřít? V čem? Co vlastně mám hledat? Dosavadní postup jsem měl ustálený takto: Danou oblast jsem si stáhnul jako PQ, to pak otevřel v GSAKu. Vyfiltroval jsem si vybrané keše a ty nahrál do Oregona. Takže kam do této sekvence vložit ten mezikrok s kontrolou souborů a jak by ta kontrola měla vypadat? Kdyby se mi odmítala načíst jen ta jedna chybná keš, bylo by to půl bídy. Potíž je v tom, že mi s ní odejdeou všechny ostatní, které jsem nahrál spolu s ní... A v ten moment jsem na kole 30 km od domova dost zbytečně. Tedy - zbytečně ne, pořád si můžu užít hezký výlet, ale keš už neulovím žádnou :-/
  • 0

#458 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 10:50

S474N jel nakupovat, tak snad nebude vadit, když odpovím za něj - zkus to otevřít v nějakém webovém prohlížeči. Měl by vypsat chybu. Pokud je soubor v pořádku, tak jej zkus v počítači přejmenovat a nahrát znovu. Pokud exportuješ na kartu (doporučuji), tak vyndej kartu, nastartuj bez ní, vlož ji zpátky a mělo by to naběhnout i bez přejmenování. Oregon to občas dělá, že nezobrazí ani gpx, který je OK. BTW: Na GSAK bude určitě existovat makro, který při exportu rovnou kontroluje jestli je výstupní soubor v pořádku. A jestli není, tak přejdi na GG na ten je a je výborný...
  • 0

#459 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 22:53

Nevim o makru pro GG, ktere by po sobe kontrolovalo validitu GPX. Nicmene me vlastni makro pouzivam cca a dva roky a nikdy jsem nemel problem. Ale rada s exportovanim na kartu je velmi dobra, taky to tak praktikuju.
  • 0

#460 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2011 - 23:24

medwyn_cz napsal/a:
Nevim o makru pro GG, ktere by po sobe kontrolovalo validitu GPX. Nicmene me vlastni makro pouzivam cca a dva roky a nikdy jsem nemel problem. Ale rada s exportovanim na kartu je velmi dobra, taky to tak praktikuju.

Aha, tak já od začátku používám to tvoje a nepamatuju, že by byl problém. Tak jsem tak nějak usoudil, že když to makro zkontroluje délku listingu a odstraní zbytečný tagy a obrázky u jednotlivých keší, tak že je potom výslednej GPX soubor validní. A asi i bude, nevzpomínám si totiž, že bych někdy v Oregonu nějakou keš nenašel... Jo párkrát se mi nenačetly, ale to nebylo vinou toho makra a to běžně exportuju tak 2500-3000 krabek do jednoho GPX.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama