Přejít na obsah

Fotka

OREGON 550

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
676 odpovědí na toto téma

#461 Cesilko-47157

Cesilko-47157

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2011 - 8:47

Díky za odpovědi - zvláště pak rada exportovat na kartu by mohla být cenná! Zatím jsem všechno ukládal přímo do Oregona - ten postup s vyndáním a znovunačtením karty by mohl být dobrý. Díky.
  • 0

#462 WinD3

WinD3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2011 - 9:55

ahoj, mam dotaz... chtěl bych se zeptat jak nastavím na oregonu 550T kompas přímo do mapy???
  • 0

#463 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2011 - 0:18

Ahoj! Taky jsme upgradovali na 550 :) Chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo neřešil ochranou fólii na čočku foťáku - napadlo mě vystříhnout a přelepit foťák pod zadním krytem, ale bojím se zhoršení optických vlastností foťáku... Byť je ta díra hodně zapuštěná, je každou chvíli plná prachu, tak si myslím že by folie nebyla tak úplně na škodu.. ad předchozí dotaz: v mapě lze nastavit "datová pole" - nastavení jejich počtu je v nastavení Oregonu, Potom kliknutím na konkrétní datové pole vybrat "směr" (tuším že se to tak nějak jmenovalo...) potom se v tom malém obdélníku zobrazuje šipečka Bohužel tu teď nemám ani jedno provozuschopné oregáno abych to vyzkoušel, tak za to krk nedám.
  • 0

#464 GARMIN OC Letňany

GARMIN OC Letňany

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2011 - 8:44

V menu: Nastavení - Mapa - Datová pole - Palubní deska - Kompas ;)
  • 0
Značková prodejna GARMIN

facebook

#465 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2011 - 9:25

D@ve_cz: tu "diru" si muzes vycistit tak, ze normalne sundas zadni kryt baterii a mas ji uplne krasne pristupnou. Resit nejakou folii na ni je podle meho naprosty nesmysl.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#466 hreg

hreg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2012 - 21:45

Chtěl bych poprosit o pomoc s řešením problému. Při nahrávání keší do Garminu 550 (frimware 5.80) jsem vždycky postupoval tak, že v adresáři GPX jsem vymazal předchozí soubor .gpx a následně nahrál nový, vygenerovaný v GSAKu. V gpx jsem měl hodně keší, do limitu 5000 a soubor měl třeba 30 MB. Nikdy s tím nebyl problém. Včera jsem aktualizoval keše, vymazal 32 MB soubor a chtěl nahrát nový o podobné velikosti a garmin hlásí, že není místo. Když jsem zkontroloval jaká zbyla kapacita paměti, tak tam bylo jen 8 MB. Tak jsem promazal fotky - a kapacita se snížila na 6 MB. Přistoupil jsem k radikálnímu kroku a smazal základní mapu světa (mám ji samozřejmě uloženou na počítači), co měla 50 MB - no a výsledek se dostavil. Volná kapacita se opět snížila na 4 MB. Zpátky nejde nahrát nic, a vypadá to, že při každé další změně půjde kapacita paměti přístroje dolů. Co se s tím děje a jak to spravit? Díky moc za rady.
  • 0

#467 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2012 - 22:18

Máš nějak popletená data v navigaci. Připojíš navigaci k PC, až se ti objeví jako disk, spusť v příkazovém řádku CHKDSK svazek:/r. To ti zkontroluje disk a opraví chyby. Pokud na to chceš koukat, tak nejprve CMD a pak to ostatní. Nalezené soubory pak můžeš vymazat (nebo ne).
  • 0

#468 hreg

hreg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2012 - 5:22

Zkusil jsem, a po chvilce nepřesvědčivých výsledku se objevilo 174 MB volných, což by mělo odpovídat realitě. Snad to bude fungovat jak má. Díky moc za radu.
  • 0

#469 xkrat15

xkrat15

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2012 - 20:50

Zdravím Byl sem týden na Slovensku a ulovil tak 40 cache. Chci si je zapsat, ale jsem líný to projíždět jednu po druhé a ani dny si už úplně nepamatuji. Je nějaká možnost abych si je seřadil, nebo vykopíroval do nějaké aplikace. Díky
  • 0

#470 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2012 - 21:22

soubor Geocachevisits a na webu pouzit FieldNotes
  • 0

#471 xkrat15

xkrat15

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2012 - 21:56

Samaell napsal/a:
soubor Geocachevisits a na webu pouzit FieldNotes

Díky moc :)
  • 0

#472 Jegor

Jegor

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 18:28

Ahoj, dnes jsem jel hledat kešky, zapnul jsem navigaci a objevilo se na display "Plná paměť", zmačkl jsem Ok. Vybral jsem ze seznamu kešku a dal navigovat. Vypočetla se trasa na 60% a navigace zhasla. Znovu jsem ji zapnul na display "Plná paměť" dal jsem OK a navigace zhasla. Přijel jsem domu navigaci zapnu a na display "jen nápis GARMIN" - nenajede. Zkoušel jsem už vyndat a zandat baterie, vytáhnout paměťovou kartu nic nepomohlo. Včera jsem jen nahrál nové kešky do navigace, jinak jsem nic s ní nedělal. Porosím poraďte, jsem zoufalý.
  • 0

#473 kromanonec

kromanonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 268 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 18:37

Vyzkoušej nabité/jiné baterky, vymazat všechno z paměti, tedy kromě toho co tam je,když to koupíš a nahrát nový firmware. Třeba se to pohne kupředu.
  • 0

#474 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 18:38

Vyzkoušej Recovery. 1. Připoj Oregon k PC přes USB kabel. 2. Oregon se zapne a začne nabíhat - ihned ho zase vypni a nechej ho stále připojený k PC. 3. Zapni zase Oregon a to s tím, že budeš stále držet stisknuté tlačítko zapnutí/vypnutí po dobu přibližně 30 sekund. 4. Oregon by se měl připojit v módu USB Mass Storage (můžeš pustit ono tlačítko). 5. Odstraň veškeré ty nahrané soubory s keškami. 6. Odpoj Oregon od PC (přes "Bezpečně odebrat hardware"!!!) a zapni ho normálním způsobem. Měl by už naběhnout.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#475 kulhal

kulhal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 930 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 18:46

Zkus hard reset: Dle Garmin.cz se hard reset se provádí takto: Držte levý horní roh displeje a současně zapněte přístroj, při dotazu zda chcete vymazat uživatelská data zvolte možnost "ANO". Když jsem resetoval svůj Oregon díky podobnému problému, tak se mi žádný dotaz na vymazání uživatelských dat neobjevil. Přístroj nicméně naběhl, připojil jsem ho k PC, vymazal ručně všechna svoje data (fotky, GPX soubory keší, stop, atd.). Pak jsem ho vypnul, a od dalšího zapnutí fungoval normálně.
  • 0

#476 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 18:49

Zkusil bych nejdříve to Recovery, kde není žádné, ani potenciální riziko ztráty dat - jedná se čistě jen o připojení k PC ;) Dostalo mě už z řádných potíží, když jsem si třeba hrál s BirdsEye, custom mapami a podobně :)
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#477 Jegor

Jegor

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 19:03

Paja.V napsal/a:
Vyzkoušej Recovery.

1. Připoj Oregon k PC přes USB kabel.
2. Oregon se zapne a začne nabíhat - ihned ho zase vypni a nechej ho stále připojený k PC.
3. Zapni zase Oregon a to s tím, že budeš stále držet stisknuté tlačítko zapnutí/vypnutí po dobu přibližně 30 sekund.
4. Oregon by se měl připojit v módu USB Mass Storage (můžeš pustit ono tlačítko).
5. Odstraň veškeré ty nahrané soubory s keškami.
6. Odpoj Oregon od PC (přes "Bezpečně odebrat hardware"!!!) a zapni ho normálním způsobem. Měl by už naběhnout.

ahoj,

bod 1 ok
bod 2 nejde garmin vypnout, ani když je připojený k PC ani bez počítače.

Jen na baterie garmin nabihá a nejda vypnout, to samé s PC.
  • 0

#478 Jegor

Jegor

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 19:04

kulhal napsal/a:
Zkus hard reset:

Dle Garmin.cz se hard reset se provádí takto: Držte levý horní roh displeje a současně zapněte přístroj, při dotazu zda chcete vymazat uživatelská data zvolte možnost "ANO".

Když jsem resetoval svůj Oregon díky podobnému problému, tak se mi žádný dotaz na vymazání uživatelských dat neobjevil. Přístroj nicméně naběhl, připojil jsem ho k PC, vymazal ručně všechna svoje data (fotky, GPX soubory keší, stop, atd.). Pak jsem ho vypnul, a od dalšího zapnutí fungoval normálně.

Ahoj, nic se neděje.
  • 0

#479 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 19:42

Zkus připojit Garmina na USB, třeba půjde něco smazat.
  • 0
MaFa

#480 Jegor

Jegor

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2012 - 20:05

MaFa napsal/a:
Zkus připojit Garmina na USB, třeba půjde něco smazat.

Bohužel nejde nic smazat.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama