Publikováno 15 August 2009 - 23:15
Tak jsme si taky pořídili Oregon 55O, měli jsme asi rok Legend HCX, ale už z něj slezla guma stylem, že nyní vypadává, hodláme ho reklamovat, ale zpět k Oregonu. Měl bych několik dotazů, které se vám budou zdát asi jednoduché, ale při prvním styku s přístrojem a vyzkoušení v terénu mi přišly dost nepříjemné.
1. Výdrž baterií - s Legendem jsem byl zvyklý, že i po celodenním hledání byl v poho a nehlásil slabé baterie. Oregon po několika hodinách v terénu mi ukazuje baterie na polovině. Jsou to 2850 NiMH, které jsem celou noc nabíjel
2. Mapa - u někoho jsem kdysi viděl, že se mu při pohybu k cíli samo mění rozlišení mapy (klidně až na 20m), v nastavení sice mám automatické měřítko: zapnuto, ale nic to nedělá. Dál mi trochu vadí, že když naviiguju k cíli a chci si prstem posunout mapu (jak jsem zvyjlý z iPhonu), zmizí mi datová pole na mapě a mapa se chová jako bych na ní chtěl vytvářet nový bod. Tento režim musím zrušit stiskem tlačítka Zpět - jde toto vypnout? (Mapa Czech TOPO PRO + Typky)
3. Podsvícení - nikde jsem nenašel možnost regulace podsvícení - jen doba, pod kterou má být dislepj podsvícený, ale co nastavení 25 %, 50, 75 jako jsem byl zvyklý z legenda a šlo to jedním tlačítkem!!!
4. Jak udělám, když chci navigovat třeba rovnou ke 3. stagi multicache? V legendu jsem si jednoduše zadal část kodu kešky a podle koncového písmene poznal, co je t stage...v Oregonu nic podobného nevidím.
5. Opravdu nejde navigovat "na dotaz"? Čili buď po silnicích nebo mimo? V menu jde natvrdo zapnout jen jedna z možností a jinak se to musí spouštět na dvakrát přes "Kam vést".
Děkuji za odpovědi, veřím, že některé dotazy jsou jen triviální a půjdou vyřešit, doufám, že se najde někdo, kdo odpoví. Na Oregon jsem se hodně těšil a musím říct, že mě trochu zklamal (nejvíc asi ta čitelnost displeje).