300 metrů dlouhá míra, Kapso... pravda, konflikt může být vždycky, ale já mluvil třeba o tom, když místní pitoma dal kešku na Lone Star 6 metrů od ohniště. Hned za srub. Tam pak vcelku rychle reagoval reviewer, na terého se obrátili nějací trempi podle toho lístku v keši - kvůli tomu to tam přece píšem, přečtěte si ten text někdy - rev se zeptal známých trempokačerů, kluk disabloval a nakonec i odnes, sám. Trempi nezničili... pravda, já už tam jel, že kešku poponesu na druhou stranu potoka, nad svah, zaměřím nějaký nový místo (v limitu 160m, Kapso ) a pošlu mu souřadky, ať přesune anebo nechá bejt, ale už byla pryč.
I ta keška na Islandu vede přímo k... no dobře, k troskám kempu, ale je třeba si uvědomit, že tam chodí trempi dodnes z piety. Já tam i přespal, i zakešoval... ale nemůže se Kolombo divit, že nějaký prudší trempík mu to pořád ničí. Kolombo ji tam chce, trempík nechce, a je z toho přetlačovaná. To je realita.
Ono i s těma myslivcema to má určitou míru. Když mu keška plaší zvěř od posedu nebo krmeliště, pochopím, že ji zničí. Když bude likvidovat cokoli, kvůli čemu lidi, svině, lezou do lesa, tak to pro změnu akceptovat nemůžu.
Jak kde, záleží na terénu, někde je 300 metrů hodně, někde málo - zrovna u nás je to málo a mě osobně by to nevadilo, ani kdyby to bylo přímo na fleku - není to tam jen proto, že kousek vedle je prostě podstatně zajímavější místo a když už jde někdo kolem, tak se stejně zastaví i na fleku, tak co .... mě osobně to prostě nijak nepobuřuje ani mi to nevadí. Když půjde nějakej kačer okolo, tak si s ním dám klidně pivo stejně, jako by šel okolo nějakej tramp (ne jako v některých krajích, kde se často nesnese ani tramp s trampem). Ale jak jsem už říkal, jinej kraj, jinej mrav - někde jsou prostě lidi snášenlivější ....
No a pokud jde o ten slavnej Island, tak tajit místo, který je doslova coby kamenem dohodil od frekventované značené stezky, tak to je až trošku úsměvné (tím nechci nijak snížit jeho pietu ani památnost). Navíc Kolombo není žádnej blb, kterej by byl mimo mísu a co vím, tak se dokonce osobně znal s některými zakladateli tohoto kempu a mě osobně ani na Islandu keška (navíc mysterka) nijak nepobuřuje. Například u nás máme taky jedno hodně pietní a velmi letitý trampský místo - tzv. Maxova skála, viz moje foto zde. Přímo na tomto pietním fleku je už celých 7 let keška (dokonce tradička) Přehrada - Max a pokud vím, tak s tím taky nikdy nebyl žádnej problém.
P.S. - Tím neříkám, aby teď všichni vyrazili a založili kešku někomu přímo na fleku/kempu - z toho asi leckde nic dobrého nevzejde. Vlastně jsem chtěl říct něco úplně jinýho ale .... no, to by bylo na delší debatu, kdo bude chtít pochopit, ten pochopí.