Rozic napsal/a 11 Dub 2014 - 06:26:
Znám jedno téma DP o geocachingu (katedra geografie), kde se samotná hra představí jen orajově. Hlavním myšlenkou je matematický výpočet zvýšení atraktivity a návštěvnosti daných lokalit, díky této hře.
Dá se tedy vypočítat, kolik lidí by se zde objevilo před a kolik po založení schránky a mapově se dá vše interpretovat, a to už si myslím není nejhorší, nebo se pletu? 
No tak hoď odkaz (pro pochybovače Trhače: přesně na tomhle v současnosti pracuju jaksi prakticky projektem Powerless Trail /GC4Q51T atp./ ). Zrovna před nedávnem mi jeden nejmenovaný kolega v soukromé korespondenci nějaký svůj odhad kritické hustoty pro takovou či onakou míru návštěvnosti dával, no tak jsem zvědav, co k tématu praví opravdový teoretický model.
Ten poslední dotazník nebyl sice nic moc, ale zdaleka ne bůhvíjak tragický; to už je (ne)schopnost autorky, zajistit si, aby otázky byly přiměřené a nevěrohodné odpovědi odfiltrovatelné. Každopádně, odpovídat záměrně nepravdivě či jinak výzkum sabotovat není naopak ke cti respondentů; to jsem před časem zdůrazňoval už když jsme tu diskutovali nad SLDB.
Co ovšem nestrávím, je zločin proti českému jazyku hned v úvodní větě. Kdo aspiruje na vysokoškolský titul nebo píše listing, ten by neměl místo "byste" psát neexistující patvary.
Tento příspěvek byl upraven od Toniczech: 11 duben 2014 - 18:40