Prepocet z UTM na normalni souradnice
Publikováno 08 November 2006 - 21:44
Publikováno 08 November 2006 - 22:03
Citace
Nevim jestli jsem presne porozumnel ale co na GPS v nastaveni jednotek vybrat UTM, zadat souradnice a ulozit Waypoint, pak prepnout zpet na WGS84 a u ulozeneho bodu odecist hodnoty.Zdravim. Reseni jedne cache potrebuju prepocist v terenu souradnice UTM 33u necoN necoE na normalni tvar pouzivany v geocachingu xx.xx.xxx NAsel jsem na netu ruzne programky, ale k tomu potrebuju vypocetni vykon.... Muzete mi poradit nejakou jednoduchou metodu, nejlepe bodovy postup? Nejlepe idiot friendly. Diky A pokud se uz to tu nekde resilo, tak sorry. SeE
Publikováno 08 November 2006 - 23:48
Citace
Ano, tak je to nejjednodussiNevim jestli jsem presne porozumnel ale co na GPS v nastaveni jednotek vybrat UTM, zadat souradnice a ulozit Waypoint, pak prepnout zpet na WGS84 a u ulozeneho bodu odecist hodnoty.
Publikováno 08 November 2006 - 23:56
Citace
Hmm, a co mam nastavit do toho User UTM? A elipsoid se necha stejnej WGS 84?Ano, tak je to nejjednodussi
Publikováno 09 November 2006 - 0:05
Citace
Jestli chces klasicke UTM, tak zvol position format "UTM UPS" a map datum WGS84, pak se nikde nic nastavovat nemusi a melo by to fungovat.Hmm, a co mam nastavit do toho User UTM?
"User UTM Grid" se ti muze hodit napriklad pro nastaveni souradnic zobrazovanych na mapach od KCT a SHOCart.
Publikováno 09 November 2006 - 0:13
Citace
JJ, diky. Jeste otazecku... Kdyz jdu od zadanych souradnic na vychod, tak pricitam nebo odcitam k souradnici xxxxxE. A co kdyz jdu na sever, to odcitam nebo pricitam k souradnici xxxxxN? Dik SeEJestli chces klasicke UTM, tak zvol position format "UTM UPS" a map datum WGS84, pak se nikde nic nastavovat nemusi a melo by to fungovat.
"User UTM Grid" se ti muze hodit napriklad pro nastaveni souradnic zobrazovanych na mapach od KCT a SHOCart.
Publikováno 09 November 2006 - 0:20
Citace
Pokud je to stejne jako u S42, tak smerem na vychod a na sever pricitas.... Ted jsem kouknul do OZIho a zda se, ze u UTM je to tak take.JJ, diky. Jeste otazecku... Kdyz jdu od zadanych souradnic na vychod, tak pricitam nebo odcitam k souradnici xxxxxE. A co kdyz jdu na sever, to odcitam nebo pricitam k souradnici xxxxxN? Dik SeE
Publikováno 09 November 2006 - 0:26
Citace
Diky za ochotu. Mimochodem, co dela vosa?Pokud je to stejne jako u S42, tak smerem na vychod a na sever pricitas.... Ted jsem kouknul do OZIho a zda se, ze u UTM je to tak take.
Publikováno 09 November 2006 - 0:32
Citace
Bzuci? :-))Diky za ochotu. Mimochodem, co dela vosa?
Ba ne... nevim, ale myslim, ze garazove stani uz dobetonoval ;-)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů