Přejít na obsah

Fotka

Prepocet z UTM na normalni souradnice

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2006 - 21:44

Zdravim. Reseni jedne cache potrebuju prepocist v terenu souradnice UTM 33u necoN necoE na normalni tvar pouzivany v geocachingu xx.xx.xxx NAsel jsem na netu ruzne programky, ale k tomu potrebuju vypocetni vykon.... Muzete mi poradit nejakou jednoduchou metodu, nejlepe bodovy postup? Nejlepe idiot friendly. Diky A pokud se uz to tu nekde resilo, tak sorry. Jo, prej se a nastavit uzivatelsku UTM v gpsce, muzete mi dat odkaz, kde je to nastaveni? Uz jsem to tu nekde videl, ale nemuzu to najit...SeE
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2006 - 22:03

Citace

Zdravim. Reseni jedne cache potrebuju prepocist v terenu souradnice UTM 33u necoN necoE na normalni tvar pouzivany v geocachingu xx.xx.xxx NAsel jsem na netu ruzne programky, ale k tomu potrebuju vypocetni vykon.... Muzete mi poradit nejakou jednoduchou metodu, nejlepe bodovy postup? Nejlepe idiot friendly. Diky A pokud se uz to tu nekde resilo, tak sorry. SeE

Nevim jestli jsem presne porozumnel ale co na GPS v nastaveni jednotek vybrat UTM, zadat souradnice a ulozit Waypoint, pak prepnout zpet na WGS84 a u ulozeneho bodu odecist hodnoty.
  • 0

#3 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2006 - 23:48

Citace

Nevim jestli jsem presne porozumnel ale co na GPS v nastaveni jednotek vybrat UTM, zadat souradnice a ulozit Waypoint, pak prepnout zpet na WGS84 a u ulozeneho bodu odecist hodnoty.

Ano, tak je to nejjednodussi
  • 0

#4 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2006 - 23:56

Citace

Ano, tak je to nejjednodussi

Hmm, a co mam nastavit do toho User UTM? A elipsoid se necha stejnej WGS 84?
  • 0

#5 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2006 - 0:05

Citace

Hmm, a co mam nastavit do toho User UTM?

Jestli chces klasicke UTM, tak zvol position format "UTM UPS" a map datum WGS84, pak se nikde nic nastavovat nemusi a melo by to fungovat.
"User UTM Grid" se ti muze hodit napriklad pro nastaveni souradnic zobrazovanych na mapach od KCT a SHOCart.
  • 0

#6 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2006 - 0:13

Citace

Jestli chces klasicke UTM, tak zvol position format "UTM UPS" a map datum WGS84, pak se nikde nic nastavovat nemusi a melo by to fungovat.
"User UTM Grid" se ti muze hodit napriklad pro nastaveni souradnic zobrazovanych na mapach od KCT a SHOCart.

JJ, diky. Jeste otazecku... Kdyz jdu od zadanych souradnic na vychod, tak pricitam nebo odcitam k souradnici xxxxxE. A co kdyz jdu na sever, to odcitam nebo pricitam k souradnici xxxxxN? Dik SeE
  • 0

#7 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2006 - 0:20

Citace

JJ, diky. Jeste otazecku... Kdyz jdu od zadanych souradnic na vychod, tak pricitam nebo odcitam k souradnici xxxxxE. A co kdyz jdu na sever, to odcitam nebo pricitam k souradnici xxxxxN? Dik SeE

Pokud je to stejne jako u S42, tak smerem na vychod a na sever pricitas.... Ted jsem kouknul do OZIho a zda se, ze u UTM je to tak take.
  • 0

#8 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2006 - 0:26

Citace

Pokud je to stejne jako u S42, tak smerem na vychod a na sever pricitas.... Ted jsem kouknul do OZIho a zda se, ze u UTM je to tak take.

Diky za ochotu. Mimochodem, co dela vosa?
  • 0

#9 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30563 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2006 - 0:32

Citace

Diky za ochotu. Mimochodem, co dela vosa?

Bzuci? :-))
Ba ne... nevim, ale myslim, ze garazove stani uz dobetonoval ;-)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama