Zkousel jsi porovat jen 1000 bodu v GPX a jen 1000 bodu v GGZ? GGZ by melo byt rychlejsi. Ale testy s vetsim poctem GGZ souboru jsem fakt nedelal, takze nevim.
Publikováno 24 září 2014 - 10:29
Publikováno 24 září 2014 - 11:41
OK, to porovnání udělám, ale až příští týden, protože už jsem na odjezdu do terénu.
Jinak vím, že preferuješ POI před GPX. Já používám obojí, ale pro určité kategorie bodů preferuji ty GPX. U těch GPX mám možnost změnit stav (odloveno), pak se mi změní ikona, resp. je pak můžu i filtrovat (odlovené/neodlovené) v seznamu. U těch POI to nejde.
Publikováno 05 říjen 2014 - 18:09
Se mi vcera stala takova podivna vec s mym O600. Byli jsme zrovna kousek za Praha-Suchdol, ja zapnul navigaci a ani po 10 minutach to nenaslo polohu (normalne to najde vicemene hned!). Mrknul sem na na satelity a tady to zbesile blikalo, neustale se menili, mizeli a objevovali se satelity. Zkusil sem vypnout GLONASS a nechal pouze GPS a uz to jede bez problemu....Pak jsem to zkusil jeste po ceste domu a uz se zdalo vse v poradku. Tak nevim, jest-li nejaka anomalie u Suchdole, nebo si Garmin vybral chvilku...Kazdopadne uz nechavam pouze GPS, dneska vse slo v pohode.
Publikováno 05 říjen 2014 - 19:01
Se mi vcera stala takova podivna vec s mym O600. Byli jsme zrovna kousek za Praha-Suchdol, ja zapnul navigaci a ani po 10 minutach to nenaslo polohu (normalne to najde vicemene hned!). Mrknul sem na na satelity a tady to zbesile blikalo, neustale se menili, mizeli a objevovali se satelity. Zkusil sem vypnout GLONASS a nechal pouze GPS a uz to jede bez problemu....Pak jsem to zkusil jeste po ceste domu a uz se zdalo vse v poradku. Tak nevim, jest-li nejaka anomalie u Suchdole, nebo si Garmin vybral chvilku...Kazdopadne uz nechavam pouze GPS, dneska vse slo v pohode.
To už se mi stalo taky. A taky jsem vypnul Glonass a šlo to. Takže ho mám vypnutý.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 05 říjen 2014 - 19:04
To je asi jako prestat jezdit autem, protoze jednou na krizovatce chciplo...
Publikováno 05 říjen 2014 - 19:33
To je asi jako prestat jezdit autem, protoze jednou na krizovatce chciplo...
Nejsem si jistý, jest-li mi moje "auto nechciplo" uz nekdy pred tim! Kazdopadne prepnuti do GPS only modu okamzite pomohlo a i dnes navigace fungovala korektne!
Pokud ale bude Oregon zlobit i s timto nastavenim, tak samozrejme se objednǎ do servisu ;-)
Publikováno 05 říjen 2014 - 21:28
No, já myslím, že to nebylo poprvé, co jsem to vypínal a hned to bylo lepší.
Občas mám pocit, že kolegové z východu zapnuli odchylku :-(
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 06 říjen 2014 - 5:44
Občas mám pocit, že kolegové z východu zapnuli odchylku :-(
No, v souvislosti s tim, co se na vychode deje, me to popravde napadlo taky. Ale jak sem napsal, bez GLONASSu to funguje stejne, tak co uz :-)
Publikováno 06 říjen 2014 - 9:51
Hlásím totožný problém, děsně dlouhá fixace, hlášení "problém s vyhledáváním družic", několikrát restart a když se Oregon konečně chytnul, ukazoval přesnost 360 metrů. Vypínat Glonass jsem nezkoušel, vypnul ho a bez problémů lovil s mobilem. Událo se v okolí Klínovce, výhled na satelity bez vady...
Publikováno 06 říjen 2014 - 10:51
Vypadá to opravdu na problém s Glonassem, včera jsem se taky vyděsil, co mi to Oregon dělá a naštěstí mě napadlo vypnout Glonass. Teď jsem ho zkusil zapnout a úplně stejný efekt. Po vypnutí Glonassu vše v pořádku.
Publikováno 06 říjen 2014 - 11:04
Jediný, komu to funguje, je HaLuMa :-)
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 06 říjen 2014 - 16:32
Ale houbelec!
Pred chvili jsem dal GPSku na okno u nas v prizemi ve vnitrobloku, takze vyhled na oblohu maly. Asi behem minuty jsem mel polohu s presnosti 12m, konkretne chycene satelity GPS: 1, 4, 11, 20,22 GLONASS: 72, 86, 87.
Hlavne, ze mate blbe kecy...
Publikováno 06 říjen 2014 - 17:44
Já Ti neberu, že to funguje, ale už jsem zaznamenal několik případů, kdy jsem GLONASS musel vypnout, aby ta GPSka byla k použití.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 06 říjen 2014 - 19:13
Vidis, a ja zaznamenal spousty divnosti, ze kterych jsem vybruslil pouhym restartem cele GPSky (holt, delam do pocitacu, no...), ale vypinat zrovna jen Glonass jsem nikdy nemusel.
Publikováno 06 říjen 2014 - 20:32
No, a co vše resetuje restart celé GPS ?
Mám v GPS nadefinované vlastní profily a docela dost dat o keších a dalších bodech. Data v klidu nahraju znovu, ale nastavení GPS zazálohovat neumím, zatím.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 06 říjen 2014 - 20:35
Rikam reset, ne hardreset do tovarniho nastaveni! Reset = vypnout + zapnout... to ti nesmaze vubec nic.
Publikováno 06 říjen 2014 - 20:58
Aha, tak vypnout a zapnout jsem ji zkusil několikrát. Zabral až vypnutý Glonass.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 07 říjen 2014 - 8:58
Vidis, a ja zaznamenal spousty divnosti, ze kterych jsem vybruslil pouhym restartem cele GPSky (holt, delam do pocitacu, no...), ale vypinat zrovna jen Glonass jsem nikdy nemusel.
Mno, takže popíšu podrobně jak já to měl s O600:
Neděle dopoledne, dobrý výhled na satelity. Zapnul jsem navigaci, hledala dlouho satelity, kouknul jsem se na zobrazení družic a tam sloupce ukazující sílu signálu a čísla pod nimi blikala jak vánoční stromeček. Sloupce skákaly z nuly do nějaké hodnoty a to hodně rychle. Skunčilo to až hláškou o problému s vyhledáváním družic. Takže vypnout, zapnout a situace se opakovala. Opět vypnout, zapnout pak se sice signál chytil, ale přesnost to ukazovalo 350 metrů a asi po 30 vteřinách to oznámilo ztrátu signálu a už to nenaběhlo. Pak jsem zkusil vypnout Glonass a navigace naběhla asi za 15 vteřin.
Pondělí špatný výhled na družice. Zkusil jsem to cvičně zapnout a efekt byl úplně stejný jak v neděli, ale dál jsem nepokusničil.
Úterý ráno, dobrý výhled na družice. První zapnutí - uplně stejný efekt - blikající sloupce. Druhé zapnutí signál to chytlo, ale přesnost 350 metrů, po chvíli to skočilo na přesnost 40 metrů za chvíli to ale oznámilo ztrátu signálu, za chvíli zase chytlo signál s přesností 350 metrů, po chvíli zase 40 metrů a pak zase ztráta signálu. Třetí zapnutí - po asi půl minutě navigace naběhla a fungovala i s Glonassem dobře. Vypnul jsem, a zapnul po půl hodině - navigace naběhla okamžitě a fungovala i s Glonassem.
Kdo mi toto chování dokáže vysvětlit? Pouhým restartem z toho vybruslit nešlo.
Publikováno 07 říjen 2014 - 9:06
Mozna teorie:
Mozna v nedeli Glonass vysilal nejake rozbite efemeridy... takze si pristroj pak myslel, ze druzice jsou nekde uplne jinde nez ve skutecnosti byly. To by vysvetlovalo tu nemoznost chytit polohu ci velkou nepresnost.
Efemeridy se vysilaji neustale (alespon u GPS... predpokladam, ze Glonass to bude mit podobne), a u GPS to trva tusim 12 minut, nez se cele odvysilaji. U Glonassu nevim. Takze pristroj byl zblbnuty, a az to opravili, bylo potreba mit zase pristroj se zapnutym Glonass nejakou dobu na signalu, aby se stahly spravne efemeridy.
Ja zrovna v nedeli pristroj zapnuty nemel, takze jsem to nemel zblbnute, a proto se mi to v pondeli chytlo hned a bez problemu.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.13.0Založeno od HaLuMa , 06 dub 2024 geoget |
|
|
||
|
Hardware a software →
Programy na PC →
Stator verze 2.3.0.33?Založeno od KulisekW , 29 led 2024 geoget |
|
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
Geoget a zveřejnění statistiky na geocaching.czZaloženo od karel1957 , 25 čec 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.12.1Založeno od HaLuMa , 25 kvě 2023 geoget |
|
|
|
Hardware a software →
Garmin →