Přejít na obsah

Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
828 odpovědí na toto téma

#441 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 9:16

Dělalo mi to 21.9.2014 odpoledne, cca 16:45. Mimochodem, taky neděle.

GPS najednou začala být nepoužitelně nepřesná, připisoval jsem to počasí a lesnímu porostu. Ale ona nešla ani když jsem z lesa vylezl. Po vypnutí Glonass fungovala.

Přijde mi, že to je rozbité docela často.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#442 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 528 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 9:25

Tak to rozdupej a vyhod! Fakt nevim, co chces slyset... :wacko:

• 0

#443 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 9:33

A jakou verzi fw máte v navigaci - ve verzi 3.80 je nějaké zlepšení GLONASSu, takže pokud máte fw menší než 3.80 mohlo by to být tím.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 07 říjen 2014 - 9:34

• 2

#444 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 9:41

Verze FW 4.10

• 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#445 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 814 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 9:47

A jakou verzi fw máte v navigaci - ve verzi 3.80 je nějaké zlepšení GLONASSu, takže pokud máte fw menší než 3.80 mohlo by to být tím.

Mam posledni fw 4.20!

Jinak GLONASS zatim zapinat nebudu. Nejsem z toho nejak rozhozenej, s GPS to funguje a nehodlam to do budoucna resit.

Jen me zajimala pricina vzniku problemu.

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

#446 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 10:23

Taky mám aktuálně 4.20, ale tohle bylo ještě s 4.10.

Bez Glonassu to funguje naprosto v pohodě a tak nevidím problém v tom mít ho vypnutý.

Ale pokud je to problém několika GPS v různých lokalitách, asi by stálo za to reportovat to zvláštní chování na Garmin.

• 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#447 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2014 - 21:54

No, zdá se, že vášně utichají :) ...

minimálně kolomba a mně by zajímalo to zazálohování nastavení GPS.

Díky předem za radu.

• 0

#448 mnik

mnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2014 - 14:32

tak dnes jsem ten problem s glonassem taky poprve zazil - nedele (ze by to neco znamenalo) 10:30 v losticich, nastesti jsem cetl tohle tema tak jsem vypl glonass restartoval oregona a pokracoval za keskama na bouzovsko  (diky za tip jak na to - jinak bych se mohl otocit a jet domu a celej peknej den by byl v haji)

• 0

#449 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2015 - 19:11

Před časem jsem si předělal jazykový soubor, neboť mě trochu vadila klávesnice pro zadávání textů, která obsahovala i spoustu písmen s diakritikou a proto jednotlivá políčka byla hrozně mrňavá. Takže jsem si prolezl jiné jazyky a našel dánštinu, která má tu klávesnici nejjednodušší. A tak jsem si tedy české texty předělal do té dánštiny a od té doby mám tu pro mě lepší klávesnici. Takže to sem přidávám, kdyby se to někdy někomu hodilo. A zároveň, kdybych si to omylem zaktualizoval, jako se mi to stalo teď, když jsem si instaloval novou mapu, tak že to tu sám najdu a nebudu to muset znovu tvořit.
Na přiloženém obrázku je vidět vlevo česká a vpravo ta dánská klávesnice.
A soubor danish.ggt se přepíše v adresáři Garmin\Text - je vhodné si originál někam zazálohovat, kdyby ta dánština přeci jen někdy byla potřeba.
Jinak díky tomu jsem Garminu našel jednu chybu - navigace na stránce družic i přes to celé počeštění stále píše "Finder satellitter".

Přiložené miniatury

• klavesnice.gif

• 0

#450 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2015 - 22:34

To jsem nějak nepochopil, vždyť přece klávesnice jde přepnout? Já ji přepínám na anglickou, jediné co vadí, že po vypnutí Garmina se znovu nastaví česká....

• 0

#451 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 15:20

Keška GC1PKW5 se mi nezobrazuje v mém Oregonu. Všimnul jsem si toho, když jsme courali po Lovosicích a věděl jsem, že tam někde musí být, ale navigace mi jí neukazovala a ani při textovém vyhledání. To jsme měl v navigaci cca 8000 kešek v ggz. Teď jsem si jí zkusil uložit jen jako jedinou v gpx a ani tak se mi neukázala (viz přiložené gpx) a jako třetí možnost jsem zkusil jí stáhnout přímo z geocaching.com tlačítkem "Přenést do GPS" a ani tak se mi neukázala. Můžete to zkusit někdo další případně i v jiném zařízení než Oregon 650, aby se dala nějak blíže identifikovat nějaká závada, která to způsobuje. Jinak jsem zkusil i ten gpx soubor "ořezat" - odstranil jsem apostrof v názvu, odstranil jsem všechny logy, zkrátil jsem listing na minimum a nic nepomohlo.
  • 0

#452 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 15:40

Mně se to přiložené GPX v Etrexu 30 normálně zobrazí.

Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 27 duben 2015 - 15:41

• 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#453 VelkyVezir

VelkyVezir

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 15:48

Zrovna jsem měl ke kompu připojený Oregon 600, tak jsem to zkusil. Při odeslání do navigace přímo ze stránek gc.com kešku v navigaci normálně vidím. Resp. musel jsem nejdříve v nastavení změnit to, aby se mi zobrazovaly i odlovené. Nemůže to být třeba právě tím, žes jí někdy v minulosti označil třeba omylem jako nalezenou nebo jí nějak změnil status a ten teď zůstává uložen ve field notes a kvůli filtru zůstává skrytá?

• 0

#454 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 16:05

V Lovosicích jsme zatím ještě nikdy kešky nelovili, takže tím to nebude (pro jistotu jsem si ten GC kód nechal hledat v geocache_logs.xml a geocache_visits.txt a ani v jedno není)
  • 0

#455 VelkyVezir

VelkyVezir

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 16:15

Pak ještě třeba mohlo dojít k tomu, že při načítání toho ggz souboru došlo k chybě a část keší tak v navigaci nelze zobrazit. A vzhledem k tomu, že ta jedna keš už tam v tom souboru je, další její posílání do navigace to nespraví. Určitě bych zkusil všechny keše smáznout a nahrát tam jen tu jednu...

• 0

#456 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 16:21

To jsem samozřejmě udělal
  • 0

#457 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2015 - 16:39

Tak už jsem problém našel - způsobil to déšť, který mi nastavil filtr keší od obtížnosti 2 a tahle jako jedna z málo má obtížnost 1. Když jsme se po těch Lovosicích toulali, tak nám trochu pršelo a vzpomínám si, že jsem jednou stránku s filtry musel přepínat, že se mi tam "sama" objevila a v tom okamžiku jsem si nevšimnul, že kromě toho přepnuti na stránku s filtry se navíc na ní i něco změnilo. Já jí běžně nepoužívám a mám jí trvale nastavenou na zobrazování všeho, takže mi chvíli trvalo, než jsem si tento možný problém uvědomil. Takže chyba nebyla v gpx...
  • 0

#458 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 17:36

Chci se zeptat na majitelů Garmin Oregon 650, jakou máte zkušenost s dobíjením přiloženého battery packu. Dobíjí se mi pouze na dvě čárky ze čtyř, výdrž asi 2 hodiny. 

Zkoušela jsem použít normální alkalické nedobíjecí baterie a na ty nefunguje vůbec. Jsem z toho trochu rozpačitá.

• 0

#459 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 18:03

Ahoj, špatnou, ten battery pack nic moc. Já ho občas dobíjím v externí dobíječce, protože to dobíjení a vybíjení napůl přímo v GPSce mu myslím moc nesvědčí (odborníci nebijte mě :-) První pack jsem po roce úspěšně vyreklamoval, protože se nedobily ani na půl kapacity. A ten druhý už zlobí taky. Nicméně v té GPSce by se měl nabít normálně do plna. A v GPSce musí jen nabíjecí, tak nenabíjecí baterky normálně fungovat, jestli ne, je něco špatně.....

• 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#460 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 18:13

O tom ne/nabíjení baterek uvnitř Oregona toho bylo napsáno celkem už dost... Mimo jiné prý uvnitř není ani elektronika (v krámu za 10tis+ Kč !!!), která by to nabíjení pořádně řídila, ale hlídá jenom čas :o Takže chtě nechtě jsou ty akumulátory celkem rychle ničeny už od prvního nabíjení...

Ohledně těch alkalických baterek, má tam v nastavení tazatelka správně vybrané ty alkaliky? Tohle se musí při změně nabíjecí/nenabíjecí vždycky přenastavit, protože jinak bude Oregon ukazovat blbosti a vypínat se, i když to není ještě potřeba...

Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 01 květen 2015 - 18:13

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama