Přejít na obsah

Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
828 odpovědí na toto téma

#461 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 18:44

plavcik: Znamená to, že ten battery pack mám rozebrat a nabíjet v normální nabíječce?

• 0

#462 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 18:53

Jo ;)  Bude to pro ty baterky mnohem šetrnější a správnější. Tedy, pokud máš nějakou rozumnou nabíječku, která je taky nebude ničit ;)

• 1

#463 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 20:05

Tak už jsem problém našel - způsobil to déšť, který mi nastavil filtr keší od obtížnosti 2 a tahle jako jedna z málo má obtížnost 1. Když jsme se po těch Lovosicích toulali, tak nám trochu pršelo a vzpomínám si, že jsem jednou stránku s filtry musel přepínat, že se mi tam "sama" objevila a v tom okamžiku jsem si nevšimnul, že kromě toho přepnuti na stránku s filtry se navíc na ní i něco změnilo. Já jí běžně nepoužívám a mám jí trvale nastavenou na zobrazování všeho, takže mi chvíli trvalo, než jsem si tento možný problém uvědomil. Takže chyba nebyla v gpx...

Na to jsem přišel už první týden, že filtry keše jen schovávají a je to jen pro zlost.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#464 schvabM

schvabM

schvabM

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 13:19

Nevíte prosím někdo jestli jdou v Oregonu 600 zvětšit ikony keší na mapě? V Dakotě byly větší a v oregonu jsou sotva vidět. Díky za radu.
  • 0
Garmin Oregon 600-Navigon 2100 max

#465 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 16:12

že by šli zvětšit, tak o tom nevím, ale jdou udělat vlastní a uloží se do adresáře CustomSymbols viz https://garminoregon...aypoint Symbols
  • 0

#466 Verushenda a Popey

Verushenda a Popey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 19:33

Zdravím všechny už to tu možná někde je, ale jsem asi slepej. Chci se zeptat nahraju popripade jak do Garmina 600 nelegalni mapu na hledani keší (staci turisticka) slovenskou, polskou, rakouskou? Nechci mapy kupovat kdyz se tam ukazu jednou za X let. Spise jen nahodne. Moc dekuji za rady kde mapy stahnout a jak je do pristroje dostat. Díky

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 23 květen 2015 - 19:37
sloučeno s threadem k tomuto účelu již založeným

• 0

#467 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 19:47

Špatně položená otázka. S nelegální mapou ti nikdo radit nebude. Zato návodů na získání legálních map zadarmo tu najdeš spoustu...

• 3

#468 Verushenda a Popey

Verushenda a Popey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 19:48

Špatně položená otázka. S nelegální mapou ti nikdo radit nebude. Zato návodů na získání legálních map zadarmo tu najdeš spoustu...

mno prave hledam a nenalezam :(

• 0

#469 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 19:51

Zkus zadat "mapy garmin" do hledcího vokýnka vpravo nahoře. Nezapomeň přepnout na hledání ve všech fórech...

• 1

#470 Verushenda a Popey

Verushenda a Popey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 20:17

jj toho naslo hodne ale na tohle jsem ,,hloupej,, jak vybrat mapu ktera bude dobra a nebude ukazovat jen polni cesty :( v tomhle se vubec nevyznám 

• 0

#471 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2015 - 21:05

Jako první zkus tohle: http://garmin.openstreetmap.nl/

Myslím, že dobrý zdroj jei zde: http://www.wanderrei...e/garmin_de.php

Na Kanáry jsem posledně bral tuhle (Topo Summer) a byla fakt skvělá: http://www.frikart.n...n/velgkart.html

Popsáno je i na Wiki: http://wiki.geocachi...e_mapy_(garmin)

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 23 květen 2015 - 21:13

• 1

#472 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2015 - 8:18

Zdravím všechny už to tu možná někde je, ale jsem asi slepej. Chci se zeptat nahraju popripade jak do Garmina 600 nelegalni mapu na hledani keší (staci turisticka) slovenskou, polskou, rakouskou? Nechci mapy kupovat kdyz se tam ukazu jednou za X let. Spise jen nahodne. Moc dekuji za rady kde mapy stahnout a jak je do pristroje dostat. Díky

Já zírám, že se někdo ještě veřejně přizná k tomu, že chce něco dělat nelegálně. A přijde mu to v pohodě.

• 3

#473 Mary team

Mary team

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2015 - 23:00

Ahoj, syn by si chtěl pořídit nějakou navigaci pro geocaching (zároveň bychom ho jako rodina chtěli využívat při cestách autem), ale neznáme výhody popř. nevýhody jednotlivých typů.

V cenové relaci do 10 000 se nabízí Garmin Oregon 600, jaké s ním máte zkušenosti? Zvládne nahrávání keší do tohoto zařízení desetiletý kluk? Má český návod? Komunikuje s chirpem? Umí wheriho?

Předem díky za všechny odpovědi. Geomatka                                   

• 0

#474 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2015 - 23:38

Ahoj, na tyhle stránky jste se dívali?

http://www.garmin.cz...oregon-600.html

Edit: návod si můžete stáhnout a přečíst.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 27 květen 2015 - 23:46

• 0

#475 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 3:43

Wherigo neumí žádný nový přístroj.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#476 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 5:40

Moje zkušenost s Oregonem 650 - přešla jsem na něj po 8 letech používání O550 a O300 v lednu 2015.

Přístroj je dodáván s battery packem- ten se nedobíjel, odeslala jsem k reklamaci s fakturou od prodejce, po týdnu vrátili neopravené, protože k opravě potřebují fakturu , kterou má prodejce od nich. Tedy je nutné přístroj zaslat prodejci a ten ho odešle do servisu- měsíc. Po návratu se baterry pack dobíjí  na dvě čárky, ale už to neřeším, náhradní baterky tolik nestojí.

Každé druhé zapnutí se přístroj sekne a nepomůže než vytáhnout na několik minut baterky a restartovat, pak naskočí a pracuje normálně.

GPS- pokud vyměním baterie a změním polohu o 50 km, načítají se satelity až 15 min- dobře, bylo to v lese, ale mobil se ve stejném terénu zorientuje během minuty.

Mám pocit, že jsou v tom nějaké pomalé procesory, pokud listuji v seznamu, objeví se jen bílá obrazovka, která se postupně načítá.

Můj celkový dojem  je hluboké zklamání. Možná pomůže aktualizace softwaru , ale celkově už bych to toho znovu nešla.

No, ale mluvím jen o tomhle svém kousku, je ještě v záruce, tak uvidím, jak bude pokračovat dále. Docela by mne zajímaly zkušenosti ostatních.

• 0

#477 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 6:03

To dlouhé načítání je tím, že načítá almanach ze satelitů. Mobil si ho načte z netu. A rozdíl mezi 50 bity/s a 1Mbitem/s je znát. Kdyby ten mobil neměl datové připojení, načítal by taky dlouho.

To ostatní bych považoval za vadný kus. Což by být taky nemělo. Mám zkušenosti jen s Garminem O450. Celkově jsem s ním spokojen, ale za jeho tehdejší cenu bych mohl mít dnes i 3 mobily, které GPS umí, nebo jeden pořádný. Telefon mám jen hloupý. Nevím, jestli bych kupoval zase Garmin, kdybych o svého přišel. Snad mi ještě dlouho vydrží.

• 0

#478 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 6:38

Ano, Oregon řady 6x0 někdy opravdu pomalu startuje. Zatím jsem nepostřehl, jestli stačí dlouho počkat a nebo se fakt musí vyndávat ty baterie.

Vyhledání pozice považuji za normální. Pokud se, při načítání pozice, GPS nepohybuje, je to celkem rychlé.

Batery pack nemám a baterky tedy nabíjím mimo GPS.

Ona stejně není moc alternativa, pokud nechcete opravdu maličkou Dakotu a nebo eTrex. Pak ještě existuje Montana a Montera, ale tam je cena úplně jinde ....

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#479 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 6:41

To dlouhé načítání je tím, že načítá almanach ze satelitů. Mobil si ho načte z netu. A rozdíl mezi 50 bity/s a 1Mbitem/s je znát. Kdyby ten mobil neměl datové připojení, načítal by taky dlouho.

On ten Oregon 6x0 občas dlouho stojí na logu Garmin a na něco čeká. A pak najednou naskočí. Většinou nemám dost trpělivosti a tak vyndám baterky a zkusím to znovu zapnout.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#480 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2015 - 7:05

Me čeká déle když vyndam kartu s daty (nahravam body a keše na kartu). Pak je hledá a když nenajde, spustí se. A pak když ho zas spustim s kartou, načítá z ni data a zas mu to chvilku trvá.

Pokud mám data v hromadě samostatných souborů, trvá to déle než když tam mám jen několik větších souborů se všemi daty.

Zaseknutí jsem zažil jednou, díky poškozenému gpx. Od te doby je dávám na kartu, protože pokud bych nahrál poškozené, vyjmu kartu a aspoň přístroj s mapou pojede byť bez dat.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka