Přejít na obsah

Fotka
* * * * * 2 Hlasů

suvenýry od GC

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1069 odpovědí na toto téma

#181 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 5:53

k-lord napsal/a:
Ten New Hampshire je ale fakt otresny. :(

to vis, demoktaticke volby se museji inzerovat vsude, i v geocachingu :)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#182 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 7:33

Vložený obrázek

...Hampshire naštěstí nemám, jen SC :-)
  • 0

#183 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 9:11

Je škoda, že je docela rozdílná grafická kvalita jednotlivých suvenýrů. Jsem zvědavej jak bude vypadat ten náš...
  • 0

#184 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 10:26

Bremen se mi líbí, ale ten Hamshire :D To budu jeste rád za Telč, už vidím jak nám na suvenír dávají a na nem treba leták OF
  • 0
Užívej života...

#185 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:03

puczmeloun napsal/a:
Bremen se mi líbí, ale ten Hamshire :D To budu jeste rád za Telč, už vidím jak nám na suvenír dávají a na nem treba leták OF

Hele, vysvětlíte neznalému co je za problém s Telčí? Já jak čtu občas příspěvky přes RSS (tzn. bez ladu a skladu), tak občas narážím na názory typu "no to s tou Telčí snad nemyslí vážně" nebo "přece nebude naši republiku reprezentovat Telč" apod.

V čem je vlastně zádrhel? V tom že na suvenýru nebude zrovna Sazka Aréna nebo Pražskej hrad? Nebo se Telč za poslední půlrok nějak změnila a je z ní hnusný industriální město s podivnejma periferiema?

Kdyby v některým tom příspěvku zaznělo třeba "Telč se mi nelíbí, je hnusná, a v pětaosumdesátým mi tam ukradli kolo!", tak bych se teď neptal. Ale prostě jsem tam žádnej důvod nezaregistroval, tak proto se ptám ...
  • 0

#186 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:33

Suvenyr by mel nejak prezentovat dany stat, region atd. No a ze by zrovna Telc byla symbolem ČR se nezda mnoha lidem. Tot vse.
  • 0

#187 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:39

sobikovi napsal/a:
Suvenyr by mel nejak prezentovat dany stat, region atd. No a ze by zrovna Telc byla symbolem ČR se nezda mnoha lidem. Tot vse.

a nevis, kdo to vymyslel, ze to bude Telc?
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#188 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:46

Je to nekde na zacatku vlakna. Nekdo z GS byl v Telci a libilo se mu tam tak ho hodil na suvenyr pro ČR. Tak nejak to asi bylo :-) Jinak se to k nasim schvalovacum dostalo uz jako hotova vec a nepodarilo se to zmenit. Ale treba se dockame prekvapeni ;-)
  • 0

#189 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:49

To je snadný pochopit. Dotyčný administrátor suvenýrů na GS si vypsal památky UNESCO tak jak byly zapsány v rejstříku no a v roce 1992 byly jako první u nás zapsány:

Praha - historické centrum
Telč - historické centrum
Český Krumlov - historické centrum

Praha je profláknutá a kačeři mají raději méně známá místa, tak další na řadě je Telč. Nevím, co komu na tom může vadit.

http://www.czech.cz/...-pamatky-unesco
  • 0

#190 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:53

To uz snad vic CR reprezentuje Švejk a Jarda Jágr.
  • 0

#191 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:56

sobikovi napsal/a:

No comment ... :o
  • 0

#192 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 12:56

sobikovi napsal/a:

tak to zcela urcite! Svejka a Jagra znaji snad vsude, ale Telc...
btw, kdyz uz jarda dostal vyznameni od prezidenta letos, tak by mohl byt aj na souveniru (vidim tu radost pittsburgskych cacheru :D ) B)
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#193 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 13:09

Ja nevim, me prijde, ze ten suvenir má být neco, co onen stát reprezentuje navenek. To potvrzuje vetsina z jiz vydaných obrázku (teda ten hampshire nevím, ale ostatní snad jo), a telc je sice krásná památková zona, kterou i já sám mám rád, ale cesko proste nereprezentuje. Chápu proc nechce groundspeak dát na obrázek nechutně profláklou prahu, ale proc je teda na berlíně b. brána a na bavorsku ten labutí hrádek? Já bych si česko představoval jako něco, proč sem jezdí kačeri a turisti ze sveta. Coz je krome památkových zón prahy, krumlova a kutné hory mnozství romantických hradů a zámků uprostred lesů. Například křivoklát nebo pernštejn, přinejhorším nejznámější karlštejn... To by bylo neco, neco ve smyslu Brandenburgu... Nebo třeba říp?
  • 0
Užívej života...

#194 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 13:19

puczmeloun napsal/a:
Ja nevim, me prijde, ze ten suvenir má být neco, co onen stát reprezentuje navenek. To potvrzuje vetsina z jiz vydaných obrázku (teda ten hampshire nevím, ale ostatní snad jo), a telc je sice krásná památková zona, kterou i já sám mám rád, ale cesko proste nereprezentuje. Chápu proc nechce groundspeak dát na obrázek nechutně profláklou prahu, ale proc je teda na berlíně b. brána a na bavorsku ten labutí hrádek? Já bych si česko představoval jako něco, proč sem jezdí kačeri a turisti ze sveta. Coz je krome památkových zón prahy, krumlova a kutné hory mnozství romantických hradů a zámků uprostred lesů. Například křivoklát nebo pernštejn, přinejhorším nejznámější karlštejn... To by bylo neco, neco ve smyslu Brandenburgu...

Nebo třeba říp?

raději napěněný půůllitr !
  • 0

#195 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 13:31

Což jako státní symbol není zase tak daleko od pravdy...bohudík, či bohužel
  • 0
Užívej života...

#196 Autacek

Autacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 13:35

puczmeloun napsal/a:
Ja nevim, me prijde, ze ten suvenir má být neco, co onen stát reprezentuje navenek. To potvrzuje vetsina z jiz vydaných obrázku (teda ten hampshire nevím, ale ostatní snad jo), a telc je sice krásná památková zona, kterou i já sám mám rád, ale cesko proste nereprezentuje. Chápu proc nechce groundspeak dát na obrázek nechutně profláklou prahu, ale proc je teda na berlíně b. brána a na bavorsku ten labutí hrádek? Já bych si česko představoval jako něco, proč sem jezdí kačeri a turisti ze sveta. Coz je krome památkových zón prahy, krumlova a kutné hory mnozství romantických hradů a zámků uprostred lesů. Například křivoklát nebo pernštejn, přinejhorším nejznámější karlštejn... To by bylo neco, neco ve smyslu Brandenburgu...

Nebo třeba říp?

No, prototože před amíkama stáhneme řiť a necháme si naordinovat co si oni přejí. Vůbec nechápu, co má zrovna Telč s celou naší republikou společného.. ?!? Proč nám do toho má kecat někdo jiný ? Proč, když už byla možnost se k tomu vyjádřit, neproběhla nějaká konstruktivní veřejná diskuse či hlasování a reviewři to, nehledě na připomínky odkejvali ? Pro mě má Telč asi tak stejně vypovídací hodnotu, jako by tam byl nakreslenej olomouckej tvarůžek, je to dobrý, ovšem nezasvětcenému to nic neřekne, a už vůbec to nereprezentuje ČR.
  • 0

#197 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 13:53

puczmeloun napsal/a:
Ja nevim, me prijde, ze ten suvenir má být neco, co onen stát reprezentuje navenek. To potvrzuje vetsina z jiz vydaných obrázku (teda ten hampshire nevím, ale ostatní snad jo)

I ten Hampsire reprezentuje - prezidentské primárky v USA začínají pokaždé právě tam.
Grafické zpracování je ale děsné.

Telč mě neštve. Sice bych tam viděl raději Ještěd jako zástupce moderního, ať to nevypadá, že žijeme jen z minulosti, ale když už se GS rozhodl použít historickou památku, může tam být jakákoliv fotogenická městská rezervace, hrad nebo zámek.
Zmiňovaný Pernštejn či Křivoklát jsou profláklostí a reprezentativností asi tak na stejné úrovni. Telči proti nim dělá aspoň reklamu to UNESCO.
A vlastně je to docela jedno, hlavně když to bude na "pohlednici" vypadat dobře. Lepší pěkně vyfocená Telč než třeba graficky zprzněný golem.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#198 100Dteam

100Dteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 16:30

Autacek napsal/a:
No, prototože před amíkama stáhneme řiť a necháme si naordinovat co si oni přejí. Vůbec nechápu, co má zrovna Telč s celou naší republikou společného.. ?!? Proč nám do toho má kecat někdo jiný ? Proč, když už byla možnost se k tomu vyjádřit, neproběhla nějaká konstruktivní veřejná diskuse či hlasování a reviewři to, nehledě na připomínky odkejvali ?

mam takový pocit, jako že "místní domorodci" můžeme těžko vědět, co naši republiku reprezentuje navenek. Pokud mají v USA pocit, že nejvíce reprezentuje Telč, tak ať ho tam dají. Myslím, že si všichni moc zvykají na to, že na geocachingu se aktivně podílí všichni. Pořád je to zábava od Groundspeaku a tudíž určují pravidla a všechno ostatní oni. To jenom někdo má pocit, že bychom měli mít právo říci co chceme a prosadit to za každou cenu. Částečně tu možnost máme - můžeme si založit kešky jaký chceme a jít lovit jaké chceme. Zbytek je to, co diktuje někdo jiný.
Co se týče Tvého útoku na reviewry, vůbec nechápu, jak můžeš něco takového napsat. Kde si vzal, že to odkejvali? Četl si jejich diskuzi? Víš o tom? Si snad reviewer?
  • 0

#199 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2010 - 17:06

Autacek napsal/a:
No, prototože před amíkama stáhneme řiť a necháme si naordinovat co si oni přejí.

O tom to neni. Pokud vim, tak DLR s nimi o tom jednal, i kdyz nevim, jak intenzivne. oni si proste do toho nenechaji kecat.
  • 0

#200 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2010 - 0:14

Ocividne se to zase rozjelo...konečně mě na profilu přistály vodopády...
  • 0
Užívej života...

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama