Přejít na obsah

Fotka
* * * * * 2 Hlasů

suvenýry od GC

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1069 odpovědí na toto téma

#681 ALLiK team

ALLiK team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 9:33

martinracek26 napsal/a: tak si tyhle chytrý keci laskavě schovej.

Omlouvám se za za OT, ale tohle je taková češtinářská lahůdka, že mi to nedalo:
"C" je měkká souhláska, takže se po něm v koncovkách píše "i" i tam, kde by se podle vzoru psalo "y" (třeba skici). To ale neplatí u podstatných jmen skloňovaných podle vzoru hrad. Takže kecy, tácy ...
Více třeba tady: http://prirucka.ujc....c&Hledej=Hledej
  • 0

#682 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 9:38

ALLiK team napsal/a:

martinracek26 napsal/a: tak si tyhle chytrý keci laskavě schovej.

Omlouvám se za za OT, ale tohle je taková češtinářská lahůdka, že mi to nedalo:
"C" je měkká souhláska, takže se po něm v koncovkách píše "i" i tam, kde by se podle vzoru psalo "y" (třeba skici). To ale neplatí u podstatných jmen skloňovaných podle vzoru hrad. Takže kecy, tácy ...
Více třeba tady: http://prirucka.ujc....c&Hledej=Hledej

Chybička se občas vloudí když něco děláš v rychlosti.
  • 0

#683 ALLiK team

ALLiK team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 9:46

Všichni děláme chyby. Já jsem to psal opravdu jen jako upozornění na tu jazykovou zajímavost. A časem se to možná změní a bude se třeba psát u Vency, nebo skicy, což by dnes ještě nebylo správně.
;)
  • 0

#684 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 9:55

k-lord napsal/a:
...Aby se udelil suvenyr za megaevent, tak to staci projet jen logy na jedne kesi. U zemi se musi projet logy z tisicu kesi. ....Mozna by to slo v pripade zemi typu Rwanda, Togo, Nauru, Vatikan atd. :) ...
:(

No, já nevím...proč tedy není problém dělat suvenýry pro Německo, kde jich existuje mnoho podle oblastí (Sasko aj.). V DE je podle mě GC o dost rozšířenější v té jedné oblasti než např. na celém Islandu, který svůj suvenýr nemá, jestli jsem dobře koukala...(sice je na Flickeru, ale uživatel, který lovil v podobných zemích, prostě suvenýry v profilu neměl..)
  • 0

#685 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 10:25

Trošku jinak. Často se podívám na GS a vidím, že je ještě včera. Př. u nějaké keše to píše Odloveno Today a ono to už taky není pravda. Jak je to s časem? Stačí zalogovat se správným datumem, nebo i zpětně o den či několik dní později? Nebo musí zrovna v tu dobu být na GS webu správné datum? Ono někdy na takovéto datumy se skoro ani zalogovat nedá, jedině přes wap.
  • 0

#686 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 10:41

Zerthe napsal/a:
No, já nevím...proč tedy není problém dělat suvenýry pro Německo, kde jich existuje mnoho podle oblastí (Sasko aj.). V DE je podle mě GC o dost rozšířenější v té jedné oblasti než např. na celém Islandu, který svůj suvenýr nemá, jestli jsem dobře koukala...(sice je na Flickeru, ale uživatel, který lovil v podobných zemích, prostě suvenýry v profilu neměl..)

Prave na techto suvenyrech (+ staty USA a provincie Kanady) GS zjistil, jak ten system ma nedokonaly. Uz s prvnimi suvenyry dostaval GS plno emailu od "nastvanych" kaceru, ze oni nedostali nic, i kdyz tam kes nasli. Je logicke, ze GS musel dokoncit vsechny staty a provincie. Bohuzel problemy od te doby nevyresil a nebo je neresi.
  • 0

#687 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2012 - 11:23

mpik napsal/a:
Trošku jinak. Často se podívám na GS a vidím, že je ještě včera. Př. u nějaké keše to píše Odloveno Today a ono to už taky není pravda. Jak je to s časem? Stačí zalogovat se správným datumem, nebo i zpětně o den či několik dní později? Nebo musí zrovna v tu dobu být na GS webu správné datum? Ono někdy na takovéto datumy se skoro ani zalogovat nedá, jedině přes wap.

Zatím to vždy fungovalo tak, že stačilo zalogovat datum 12-12-12 a mám pocit, že to akorát bylo časově omezeno na dva týdny. Pak už se suvenýr nepřiděloval...
  • 0
Užívej života...

#688 wefsafca

wefsafca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 9:19

a on za 12.12.12 nejaky byl? Nic jsem nedostal...
  • 0

#689 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 9:30

Za 12-12-12 byl suvenýr. Musíš mít log Attended nebo Found it s datem 12.12.2012. Viděl jsem už několik, co zalogovali datum 13.12. Já to radši zalogoval hned. Nevím jak dlouho ten suvenýr udělují.
Vložený obrázek
  • 0

#690 wefsafca

wefsafca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2012 - 10:25

mas pravdu: www.geocaching.com/souvenir/?guid=4017ee79-215e-4b76-a3cb-f918ef9fba68 vyreseno: koukam ze mi to iPhone zalogoval s datem 11.12. asi jak jsem si to v nem pripravil predchozi den, ale myslel jsem kdyz to jeste poedituji pred odeslanim, ze se datum zmeni a ono ne-e... jinak to jeste zpoetne jde, myslim ze jsem videl nekde psat ze to jde do 2 tydnu anebo do 10 dnu, kazdopadne zatim je to 9 dni tak mi to proslo :-p
  • 0

#691 Podes

Podes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 8:59

Suvenýry v Profilu. Dostávají se automaticky např. za účast na speciálních eventech nebo odlov keší v určitý den, odlov keše v určité zemi,.... Účastnil jsem se multieventu 12-12-12. Konkrétně GC4026N. Zalogoval jsem účast hned druhý den a Suvenýr jsem nedostal. Nebyl jsem saám. Po prohlédnutí profilů všech zůčastněných jsem zjistil, že první zalogovaný ho dostal, pak my 3 následující ne, a pak všichni ostatní až po určitý den, kdy logovali ano. Ti co logovali pozdě opět ne. Nevíte proč? A jak to napravit? Ne že by mě na tom obrázku nějak moc záleželo, ale jde mě především o princip. Když jsem splnil vše potřebné. Díky.
  • 0

#692 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 9:20

Pokud jsi logoval den poté. Nazapomněl si při logování přehodit datum? Tím pádem máš log 13. a ne 12. To je jediné rozumné vysvětlení
  • 1
Všechny cesty vedou ke kešce...

#693 Jay11Cz

Jay11Cz

Jay11Cz

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 9:41

U jednoho suvenýru mi pomohlo smazat log a zalogovat se ještě jednou (samozřejmě opět se správným datem) a suvenýr se objevil.
  • 1

Former nickname up to 2020, Feb 17th: MAP523

#694 Podes

Podes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 10:00

MAP523 napsal/a:
U jednoho suvenýru mi pomohlo smazat log a zalogovat se ještě jednou (samozřejmě opět se správným datem) a suvenýr se objevil.

Udelal jsem podle tve rady - a je tam!!! :D:D:D
Díky moc.
Akorat jsem mel u logu spoustu fotek a ty tam musim dat znovu, ale to neni problem.
  • 1

#695 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 10:15

Podes napsal/a:
Suvenýry v Profilu. Dostávají se automaticky např. za účast na speciálních eventech nebo odlov keší v určitý den, odlov keše v určité zemi,....
Účastnil jsem se multieventu 12-12-12. Konkrétně GC4026N. Zalogoval jsem účast hned druhý den a Suvenýr jsem nedostal. Nebyl jsem saám. Po prohlédnutí profilů všech zůčastněných jsem zjistil, že první zalogovaný ho dostal, pak my 3 následující ne, a pak všichni ostatní až po určitý den, kdy logovali ano. Ti co logovali pozdě opět ne. Nevíte proč? A jak to napravit? Ne že by mě na tom obrázku nějak moc záleželo, ale jde mě především o princip. Když jsem splnil vše potřebné. Díky.

No, já bych řekl, že jsi nesplnil vše potřebné :-)

Když je suvenýr za logy 12-12-12, tak to nemůžeš logovat na jiný datum, to je celý problém. Jde o datum logu, ne o datum v hlavičce listingu.

Když koukám, co lidí má problém trefit log do správného data eventu, tak se ani nedivím, že pak nejde dohledávat logy u keší a porovnat je s papírovým logbookem.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#696 Podes

Podes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 12:01

kolombo napsal/a:

Podes napsal/a:
Suvenýry v Profilu. Dostávají se automaticky např. za účast na speciálních eventech nebo odlov keší v určitý den, odlov keše v určité zemi,....
Účastnil jsem se multieventu 12-12-12. Konkrétně GC4026N. Zalogoval jsem účast hned druhý den a Suvenýr jsem nedostal. Nebyl jsem saám. Po prohlédnutí profilů všech zůčastněných jsem zjistil, že první zalogovaný ho dostal, pak my 3 následující ne, a pak všichni ostatní až po určitý den, kdy logovali ano. Ti co logovali pozdě opět ne. Nevíte proč? A jak to napravit? Ne že by mě na tom obrázku nějak moc záleželo, ale jde mě především o princip. Když jsem splnil vše potřebné. Díky.

No, já bych řekl, že jsi nesplnil vše potřebné :-)

Když je suvenýr za logy 12-12-12, tak to nemůžeš logovat na jiný datum, to je celý problém. Jde o datum logu, ne o datum v hlavičce listingu.

Když koukám, co lidí má problém trefit log do správného data eventu, tak se ani nedivím, že pak nejde dohledávat logy u keší a porovnat je s papírovým logbookem.

Ano, to se obcas muze stat kazdemu. Ale v tomto pripade jsem si jist, ze bylo vse v poradku, i datum logu. Takze problem urcite nebyl u me. Zajimave je, ze podobne dopadli dalsi dva a take meli spravne datum. U jednodenniho eventu by meli mit vsichni stejne datum logu, ze? Takze v jakem poradi maji zapsane logy, tak v tom samem poradi logovali. Muj log byl c. 2. C. 1 bylo v poradku. C. 3 a 4 take nemaji Suvenyr. C. 5 a dalsi uz maji. A uplne vsichni jmenovani logovali spravne datum.

A navic - kdyz se jedna o specialni event 12-12-12 se Suvenyrem, kazdy si jiste dava vetsi pozor na datum logovani, nez kdy jindy. V tomto pripade jsme se sesli uz hodne brzy rano 12 minut po pulnoci a logoval jsem urcite ten samy den o par hodin pozdeji.
  • 0

#697 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 18:41

Podes napsal/a:
Ano, to se obcas muze stat kazdemu. Ale v tomto pripade jsem si jist, ze bylo vse v poradku, i datum logu. Takze problem urcite nebyl u me. Zajimave je, ze podobne dopadli dalsi dva a take meli spravne datum. U jednodenniho eventu by meli mit vsichni stejne datum logu, ze? Takze v jakem poradi maji zapsane logy, tak v tom samem poradi logovali. Muj log byl c. 2. C. 1 bylo v poradku. C. 3 a 4 take nemaji Suvenyr. C. 5 a dalsi uz maji. A uplne vsichni jmenovani logovali spravne datum.

A navic - kdyz se jedna o specialni event 12-12-12 se Suvenyrem, kazdy si jiste dava vetsi pozor na datum logovani, nez kdy jindy. V tomto pripade jsme se sesli uz hodne brzy rano 12 minut po pulnoci a logoval jsem urcite ten samy den o par hodin pozdeji.

Tak možná, jetli ten event byl těsně po půlnoci a logovali jste časně ráno, tak mohl být problém v tom, že v době tvého logu se v Emerice ještě neprobudili, ježto měli ještě včera a jejich server měl v té chvíli ještě 11. 12. a odznáčky nevydával, ačkoliv datum bylo zapsané na 12. 12. Ten první mohl třeba o pár hodin později log editovat a přitom ho už server vzal laskavě na vědomí a odznáček mu dal.
  • 0

#698 oslavik

oslavik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 21:12

Jacka_dominikanka napsal/a:
Tak možná, jetli ten event byl těsně po půlnoci a logovali jste časně ráno, tak mohl být problém v tom, že v době tvého logu se v Emerice ještě neprobudili, ježto měli ještě včera a jejich server měl v té chvíli ještě 11. 12. a odznáčky nevydával, ačkoliv datum bylo zapsané na 12. 12. Ten první mohl třeba o pár hodin později log editovat a přitom ho už server vzal laskavě na vědomí a odznáček mu dal.

Když se podíváš do nastavení svého účtu na geocaching.com, tak tam se dá nastavit časové pásmo - tam musí pro našince být "Central Europe : Prague, Warsaw" .
Takže si myslím, že tohle mají nějak ošéfované.
;)
Ondřej
  • 0
kačer

#699 muerty3

muerty3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 13:33

Já bych měl taky jeden dotaz. V roce 2011 jsem se účastnil eventu 11-11-11 a dostal jsem za to suvenýr, ale když se kouknu na profil, tak tam mám jenom z loňska 12-12-12, ten z 11-11-11 se ztratil. Nevíte proč?
  • 0
ARIK TRE-AC TE KEK

#700 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 13:41

Je otázka, jestli jsi nějaký měl. Jám mám taky za rok 2010, 2012 a za 2011 nic, i když kešky byly.
Našel jsem tohle
http://forums.ground...howtopic=305119,
EDIT: je to tak, 11-11-11 souvenir nebyl ....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama