Přejít na obsah

Fotka
* * * * * 2 Hlasů

suvenýry od GC

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1069 odpovědí na toto téma

#761 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 11:58

dan-sam napsal/a:
Pokud si to správně pamatuji, tak tedy ještě zbývají (z těch na Flickru uveřejněných) následující suvenýry:

- Austrálie 3x (Capital, Tasmánie, Západní Austrálie)
- Dánsko
- Etiopie
- Irsko 2x (Severní Irsko, Munster)
- Lotyšsko
- Švýcarsko
- Velká Británie 3x (Anglie, Wales, Skotsko)

Ještě mi něco uteklo?

Jen jsem se pousmal pri zjisteni, ze Etiopie suvenyr asi dostane, zatimco staty jako Italie, Recko, Rumunsko nic. Stejne tak nechapu, proc kdyz davaji Nizozemi a Lucembursko, proc nedodelaji Belgii. Z Pobaltskych statu jen Lotyssko. Irsko dostane nelogicky suvenyru hned 5 (asi proto, ze se tam mluvi taky anglicky). Ale je jasne, ze s logikou na GS moc nemuzeme.

Mozna se jeste nejaky suvenyr, co neni na flickru objevi, ale spis asi ne.
  • 0

#762 docile

docile

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 12:08

V Británii se také mluví anglicky a suvenýr veškerý žádný :(
  • 0

#763 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 12:25

docile napsal/a:
V Británii se také mluví anglicky a suvenýr veškerý žádný :(

jsou aspon pripravene a tudiz by meli byt udeleny.
  • 0

#764 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 12:40

taxoft napsal:
Mě přibyla dnes Francie, Švýcarsko ne.

Ano, protože Francie byla oficiálně vypuštěna (v pondělí), zatímco Švýcarsko pouze vyvěšeno na Flickru.
Ale v zásadě si myslím, že to je jeden z možných kandidátů na jedno z posledních míst v ohlášených zveřejněních. Třeba se dočkáš už dnes ;)
  • 0

#765 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 20:25

dan-sam napsal:
V tom případě můžeme živě diskutovat o dvou vyvolených - předpokládejme, že dokončí rozveřejněné série Irska a Austrálie, pak zbývají poslední dvě volná místa. Tipuji Dánsko (kompletace severských zemí) a zbývá poslední volné místo. Škoda těch britských, přišly mi povedené (a zcela sobecky taky proto, že bych je dostal všechny).

Tak jsem byl zcela mimo :D Poslední série je taková:

- Austrálie - Capital, Tasmánie
- Dánsko
- Irsko - Munster
- Lotysšsko
- Lucembursko
- Švýcarsko
- Spojené království Velké Británie a Severního Irska
  • 0

#766 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 20:27

dan-sam napsal/a:
V tom případě můžeme živě diskutovat o dvou vyvolených - předpokládejme, že dokončí rozveřejněné série Irska a Austrálie, pak zbývají poslední dvě volná místa. Tipuji Dánsko (kompletace severských zemí) a zbývá poslední volné místo. Škoda těch britských, přišly mi povedené (a zcela sobecky taky proto, že bych je dostal všechny).

Konec spekulacím.
Dokončeny byly série Austrálie a Irska.
K tomu GS vypustil evropské státní suvenýry pro Dánsko, Lotyšsko, Lucembursko, Švýcarsko a Velkou Británii (velkým překvapením je, že se evidentně vykašlali na už hotové, a podle mě povedené, suvenýry pro Anglii, Wales, Skotsko a Severní Irsko :().

Edit: O fous. ;)
  • 0

#767 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 20:29

Marazd

Tak jsem byl rychlejší :) Mimochodem, Severní Irsko jsem nikde nepostřehl - našel jsi ho?
  • 0

#768 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 20:32

Marazd napsal:
O fous. ;)

O to víc mě to těší, protože jak jde o suvenýry, jsi pekelně rychlý ;) (samozřejmě v dobrém) Takže si píšu FTFSBM (FTF of Souvenir before Marazd) :D
  • 0

#769 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 20:39

No, co si budeme povidat. Dodelani ala Groundspeak. Uz je tim povestny, a tak si nechtel zkazit povest tim, ze neco dodela. Logiku v uvedenych suvenyrech neni dobre hledat. Ona tam neni. Clovek by rekl, ze kdyz zverejnili Nizozemi a Lucembursko, tak daji i Belgii. To same s pobaltskymi zememi, proc jen Lotyssko? A ze daji Irsku 5 suvenyru a zadny statum jako Italie, Recko ci Slovinsko, uz netreba komentovat. Proste klasika. :)
  • 0

#770 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 21:27

dan-sam napsal/a:
Tak jsem byl rychlejší :) Mimochodem, Severní Irsko jsem nikde nepostřehl - našel jsi ho?

Severní Irsko (součást VB ) zabírá převážnou část původní irské provincie Ulster a Groundspeak má dělení podle těchto provincií. Tj. Severní Irsko = Ulster.
  • 0

#771 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 21:54

dan-sam napsal/a:

Marazd napsal:
O fous. ;)

O to víc mě to těší, protože jak jde o suvenýry, jsi pekelně rychlý ;) (samozřejmě v dobrém) Takže si píšu FTFSBM (FTF of Souvenir before Marazd) :D

K onomu pomyslnému FTF ti gratuluju. ;)
Neměl jsem zadávat nové suvenýry nejprve na geowiki, ale napsat o nich sem. :-D

Když jsem viděl suvenýry England, Wales a Scotland, tak jsem usoudil, že by měl být připraven i suvenýr Northern Ireland.
Chyba lávky! Teď jsem zjistil, že všechny severoirské keše mají "velmi logické" zařazení State: Ireland, Province: Ulster.
Jestlipak už Její Veličenstvo královna Alžběta II. zjistila, že Groundspeak rozhodl o přiřazení 6 severoirských hrabství zpět k Irské republice? B)
  • 0

#772 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 22:01

Aha, už tomu rozumím. Přiznám se, že v irských reáliích tak zdatný nejsem, tak jsem si myslel, že Severní Irsko vyjde jako 6. část Irského ostrova a Velká Británie se bude skládat jen z britských částí - Anglie, Walesu a Skotska. Ale tohle zní vcelku logicky. Díky za osvětu vám oběma!
  • 0

#773 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 22:10

...no, on s těma keškama nedělá ani tak bordel Groundspeak jak samotní majitelé keší. Menšina ownerů publikuje pod UK státem, ale většina ownerů se cítí býti Iry a proto to dávají jako Irské kešky
  • 0

#774 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2013 - 22:43

Sally&eL napsal/a:
...no, on s těma keškama nedělá ani tak bordel Groundspeak jak samotní majitelé keší. Menšina ownerů publikuje pod UK státem, ale většina ownerů se cítí býti Iry a proto to dávají jako Irské kešky

Kdepak, tohle bude "systémové pochybení" ze strany GS.
Vždyť u "Country" United Kingdom žádná volba "Province" pro Severní Irsko neexistuje. Všech 14 možností "Province" jsou území nacházející se na ostrově Velká Británie.

Schválně, zkus najít nějakou keš v Severním Irsku, která má jako "Country" uvedené United Kingdom. ;)
  • 0

#775 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2013 - 9:03

...ruku do ohně bych za to nedal, protože dneska jsem tam už žádnou s označením státu UK nenašel, ale myslím si, že v době kdy jsem v Irsku bydlel (2008-2010) v tom měli ještě bordel a dali se tam najít v Severním Irsku kešky, které měli stát nastavený na United Kingdom a území měli prázdné. Tehdá mě to dělalo bordel ve statistikách - dnes když se na ty najíté dívám znovu, tak už jsou všechny Irské
  • 0

#776 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2013 - 22:23

Sally&eL napsal/a:
...ruku do ohně bych za to nedal, protože dneska jsem tam už žádnou s označením státu UK nenašel, ale myslím si, že v době kdy jsem v Irsku bydlel (2008-2010) v tom měli ještě bordel a dali se tam najít v Severním Irsku kešky, které měli stát nastavený na United Kingdom a území měli prázdné. Tehdá mě to dělalo bordel ve statistikách - dnes když se na ty najíté dívám znovu, tak už jsou všechny Irské

To je důkaz toho, že si GS patrně uvědomil chybné přiřazení mnohých severoirských keší k jinému státu a rozhodl se tento problém vyřešit.
Vyřešil to typicky groundspeakovsky - žádné schizma už není možné, všechny keše jsou "irské". :D

Možná by měl někdo soudruhy ze Seattlu upozornit, že státní útvar "Republic of Ireland" sice leží na ostrově "Ireland", ale nezabírá jej celý... :@
  • 0

#777 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2013 - 19:06

MOGA 2013
http://www.geocachin...99-f3e0900f25de

Texas Challenge XI
http://www.geocachin...73-8665319e7e34
  • 0

#778 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2013 - 23:54

Nordseetaufe HellGeoLand
http://www.geocachin...19-867da240505c

Brugse Beer III
http://www.geocachin...54-ee2c8d48afdf
  • 0

#779 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2013 - 1:52

Tak opět oživuji vlákno. Také jste dostali za dnešní/včerejší CITO "Cougar Mountain CITO 2013" suvenýr? Že by uklik při Ctrl+C a Ctrl+V?

Cito 2013
(krátce označen jako "Cougar Mountain CITO 2013")
http://www.geocachin...d2-ff6ba7889237
  • 0

#780 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2013 - 9:02

Co je na tom uklikslýho? Má to sice divnej název (taky mne to nejdřív vyděsilo, že se to jemnuje Cougarský hory), ale v popisku je, že oslavuje úklidovej víkend (nechápu, proč maj amíci víkend i v pondělí), takže to snad sedí (co jinýho by měl oslavovat suvenýr, který nám je přidělen za úklid o slavném úklidovém víkendu?).
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

18 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 18 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama