Přejít na obsah

Fotka
* * * * * 2 Hlasů

suvenýry od GC

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1069 odpovědí na toto téma

#801 Marazd

Marazd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 0:06

Project Eck 2013
http://www.geocachin...09-2d7a5d248b0a
  • 0

#802 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:30

http://blog.geocachi...ust-you-do-now/ - tomu rikam slusna devalvace souveniru - ale uz ted planuju co a kde v tom srpnu ulovim :)
  • 0

#803 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 10:52

tarmara napsal/a:
http://blog.geocachi...ust-you-do-now/ - tomu rikam slusna devalvace souveniru - ale uz ted planuju co a kde v tom srpnu ulovim :)

Ještě, že jsem si uložila srpen, jako studijní měsíc, kdy budu mimo civilizaci. Tohle mě teda naštěstí mine. :) :)
  • 0

#804 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 11:00

tarmara napsal/a:

No to je docela humus.
  • 0

#805 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 11:26

Asi už dlouho nic nevyvolalo vlnu protestů, tak šup sem s novou kontroverzí. Ach jo, bylo naivní si myslet, že by GS mohl suvenýry dotáhnout dřív než je odepíše takovou perličkou jako je toto...
  • 0

#806 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 11:37

A co to pro vás znamená? Že v jedné části vašeho profilu přibude pár nových obrázků!! Nic jiného. Budeme se zase porovnávat, kdo jich má víc, kdo je získal jako první?? V žádných jiných statistikách se neprojevují, nebo se pletu? A budu horší kačer, když jich v srpnu získám jen třeba 10 :o
  • 0

#807 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 11:58

Zkusím vysvětlit, jak to mám já (= čistě subjektivní pohled na věc) a co mě na tom mrzí.
Ač to bude znít trochu divně, mám rád upravené a uklizené věci. Byt, pracovní stůl, knihovnu, geocachingový profil. Zároveň rád sbírám pěkné obrázky do profilu jako asi většina z nás - ikonky cachí, GC, suvenýry (však to asi všichni znáte když GPS Maze už má víc než 100 Will Attend logů). Už teď jsou suvenýry ve své záložce naplácány tak nějak jak koho napadlo. Kdo by čekal, že třeba suvenýry za německé kraje budou vedle sebe (třeba jako Deutschlad - Sachsen, Deutschland - Bayern,...), je na omylu, jsou pěkně promíchané s ostatními. Ale budiž, nikdo není dokonalý. Teď do toho dostaneme ještě krásnou novou porci suvenýrů, kterých bude hodně a při aktuálním (ne)systému budou při vší smůle pojmenovány jako "First Day of August", "Second Day of August." V celém seznamu to udělá ještě větší nepořádek a, odpusťte mi ten výraz, chlívek.
Ano, jsem úchyl, vím to. Ale tak nějak mám zafixováno, že profil o nás něco vypovídá, stejně jako avatar, CWG nebo podpis v logbooku a mrzí mě, že tuhle záložku nemůžu při její chaotičnosti víc ovlivnit.
A ještě jedno "Ano": Ano, vím, že tohle je naprosto marginální problém a proti ztraceným TB a GC nebo rozbitým vychytaným cachím je to blbost, ale mrzí mě to (a podle reakcí nejsem sám).

Mimochodem, líbí se mi iniciativa na GS fóru vyzývající k editovatelnosti téhle záložky v profilu (prosté vypnutí toho, co člověk nechce).
http://forums.ground...d=5272905&st=0
  • 0

#808 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 12:43

To dan-sam: Jo, přesně tě chápu jsem na tom hodně podobně. Ta editovatelnost, nebo způsob vyobrazení souveniru bych chtěl taky. Třeba tak jak je to na webu gc- popořadě podle abecedy státu a vedle nic obrázky. Ale je to prostě jen obrázek, který o ničem nevypovídá. Jak píšeš ztracené TB jsou daleko větší problém, a takových je na gc hodně. Možná to vypovídá, že souveniry asi nejsou tak opomíjené jak to vypadalo, viz přírůstky nových státu v zimě. Ale hned první reakce mě nadzvedly- je to blbé, bude se zas brblat apod. Typické čechovství!
  • 0

#809 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 12:51

...řece nikomu nebrání aby si vložil do profilu suvenýry editované dle libosti - já tak činím třeba od začátku suvenýrů a mám je v profilu seřazené podle toho kdy jsem je dostal a k tomu i za co byly
  • 0

#810 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 12:56

Mě by za normálního stavu stačilo i oddělení "státních" a "eventových" suvenýrů do dvou řad - hned by se lépe orientovalo. Být dotažené suvenýry za odlov ve všech zemích, tak ani neceknu, ale takhle mě to pochopitelně mrzí. Možná proto, že něco podobného už tu párkrát bylo - hurá do nového projektu a ruce pryč od těch, co by potřebovaly dotáhnout (Wherigo, Challenge). Proto to asi hodně lidem zvedlo tak rychle mandle. Jinak proti suvenýru za 13. červenec (ten je mi dokonce sympatický) a 31 po sobě jdoucích dnech nic nemám, ale suvenýrovat každý den v měsíci jen proto, že to je srpen, to mi přijde jako spam.
  • 0

#811 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 12:59

Sally&eL napsal:
...řece nikomu nebrání aby si vložil do profilu suvenýry editované dle libosti - já tak činím třeba od začátku suvenýrů a mám je v profilu seřazené podle toho kdy jsem je dostal a k tomu i za co byly

Jasně, ale proč mít suvenýry na hlavní straně když mají svou vlastní záložku (jsem si vědom tenkosti ledu na kterém bruslím - podobně by se dalo argumentovat statistikou)? I cache, které se dřív řadily v My Profile v rámci dne od konce nakonec narovnali ;)
  • 0

#812 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 13:00

Jasně já tě přesně chápu a rozumím ti. Třetí sobotu v srpnu byl "Den geocachingu", tak jim to asi přišlo málo a udělali "Měsíc geocachingu" :D:o
  • 0

#813 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 13:57

Kdyby raději nejdřív dodělali suvenýry jednotlivých zemí než takovouhle blbost :( Na rovinu - v srpnu budou lovit skoro všichni, to nemá skoro žádnou hodnotu proti suvenýru nějaké vzdálenější země, třeba takového Nepálu nebo tak nějak. Ale oni ještě nemají suvenýr například pro takovou Itálii...
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#814 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 14:03

davidb11 napsal/a:
...
Ale hned první reakce mě nadzvedly- je to blbé, bude se zas brblat apod. Typické čechovství!

Já suvenýr dosud považoval za něco vzácného, co získám návštěvou nějakého státu nebo ojedinělé akce. Ale že bude mít svůj suvenýr každý den v měsíci? To je degradace.
  • 0

#815 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 14:07

To Smrk: Ano je, to máš pravdu. Zajímá mě jaké budou obrázky, přece jen 31 pěkných obrázků dá práci udělat. Ale jinak je to jen obrázek- já jich nikde nenasbírám víc než 20. Prostě ty země které je mají asi nenavštívím. Ale to je tak všechno. V srpnu lovit budu, ale každý den určitě ne. PS: samozřejmě pravda je ta, že nemají dodělané země a teď přišli s tím. Asi měl někdo něco vymyslet a tak navrhl tady to a bylo to schváleno :-)
  • 0

#816 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 15:27

davidb11 napsal/a:
...
Asi měl někdo něco vymyslet a tak navrhl tady to a bylo to schváleno :-)

Takhle to funguje skoro všude :-)
  • 0

#817 zelvik

zelvik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 18:17

To je zase ptákovina!:o Rozumím tomu, že je výzva pokusit se lovit 31 dní v řadě. A toho kdo to zvládne, bych klidně odměnil suvenýrem. Ale jedním! Takto je to paskvil, který suvenýry naprosto znehodnotí. To už může mít rovnou každá keš svůj suvenýr.:D
  • 0

#818 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2013 - 19:56

zelvik napsal/a:

Rozumím tomu, že je výzva pokusit se lovit 31 dní v řadě.

To zvládnou leda tak děti, které mají prázdniny. Já už mám keše při cestě z práce domů vysbírané :-)
  • 0

#819 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 5:58

Smrk napsal/a: Já už mám keše při cestě z práce domů vysbírané :-)

Já jsem minulý týden řešil sbírat cache aspoň 7 dnů po sobě a i to jsem měl těžké.
Blízké okolí vysbírané a každý den jet dál není zas levnější.
A dělat to 31 dnů po sobě, většinou kvůli 1 cache?
  • 0

#820 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 6:00

davidb11 napsal/a:

Smrk napsal/a: Já už mám keše při cestě z práce domů vysbírané :-)

Já jsem minulý týden řešil sbírat cache aspoň 7 dnů po sobě a i to jsem měl těžké.
Blízké okolí vysbírané a každý den jet dál není zas levnější.
A dělat to 31 dnů po sobě, většinou kvůli 1 cache?

Zase tě pak poplácám po zádech :-)
  • 0

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama