V roce 2012 jsem kupoval bazarovou O300, kolem 4.500 Kč, mám ji dodnes, jen je víc poškrábaný display a opravoval jsem tlačítko zapínání. Klasika.
Pokud máš limit 4.500, podívej se na Oregon 450/550 na bazarech, podle mne asi nejlepší volba za ty peníze.
S telefonem hledám taky, ale spíše jen ve městech (menší nápadnost), nebo tam, kde je náročný listing, na to je přepínání u Garmina poněkud zdlouhavé.
Display telefonu žere jako blázen, baterie vydrží jen pár hodin, Oregon min. 8 hodin a vyměním tužkovky a mám to. Připojená powerbanka k telefonu je jen další nepraktická věc, která jen zvyšuje míru pravděpodobnosti poškození telefonu (ten mikro USB konektor není zrovna pro outdoor, stačí lehce do něj narazit a problém je tady)
Pro mne zásadní věc, proč mít i outdoor navigaci a jen GC aplikaci v telefonu:
Oregon 300 mi 2x vypadl z držáku u kola, 1x při jízdě po dlažebkách, vždy jsem jen sebral baterky, díly krytu, secvakal dohromady a jel dál. Vše funguje doteď. O pádech z ruky ani nemluvím.
Telefon mi 4x spadl na zem a hned 2x jsem řešil zničený display. Pokud by mi telefon vypadl na dlažební kostky při jízdě na kole, asi by nemělo ani cenu ty zbytky sbírat - tolik co se týče odolnosti.
Dnes bych šel nejraději do Oregonu 650 (neomezený počet keší a super display), ale ta cena je nesmyslná, takže tě chápu, taky bych nechtěl dávat za outdoorovou navigaci víc než těch 4-5 tisíc, nějak podobně mám i limit , co se týče telefonu.
Wherigo: Kvůli nikdy nedořešeným chybám wheriga na Garminech jsem na wherigo v Garminu zanevřel (a první 2-3 roky jsme hrál wherigo jen v garminu) a Wherigo provozuji přes telefon. Na Garminu to často padalo, neuložilo se to, otřes. Pokud to někdo dokonal nevyladil, bylo to nestabilní a hrát hru 3x a vracet se vždy o hodinu zpátky mne přestalo bavit. Takže zda Garmin wherigo umí nebo ne, už nyní není pro mne podstatné, proto bych šel do O650, jen kdyby byly rozumnější cena.