Publikováno 24 září 2013 - 20:05
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 září 2013 - 20:42
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 24 září 2013 - 21:11
Publikováno 24 září 2013 - 21:58
Otázka nakolik je fotogarfie se souřadnicemi podstatná. A navíc pořízená pomocí GPS => mnohokrát opakovaný argument nefotogrfů.Citecka napsal/a:
Mnohokrát opakovaný nepodstatný argument - o mapy nejde, neboť jednak zastarávají, jednak je lze sehnat i jinak, a to třeba i zcela legálně, záleží-li na tom. Naopak foťák v 550 je poměrně dobrá vlastnost - nikoli na záběry z cest, ale na to, že si "vyblejskneš" co tě kde zaujalo a ono se to uloží jako bod zájmu v GPS.
Publikováno 24 září 2013 - 22:40
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 září 2013 - 22:43
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 24 září 2013 - 22:51
Publikováno 25 září 2013 - 5:48
Publikováno 25 září 2013 - 6:08
To je nesmysl, foťák sice na focení krajinek není, ale na ofocení textu úplně v pohodě. Vyfocená infotabule nebo třeba A4 textu je v pohodě čitelná.skurakai napsal/a:
Foťák v Oregon 550? To už je lepší integrovaný ve staré Nokii :-) S tak mizernou kvalitou si člověk čitelně nevyfotí ani text, který se u kešek často hodí. To už je lepší kapesní foťák nebo mobil.
Publikováno 25 září 2013 - 7:21
Sorry. Nechal jsem se unést. Naprdnul mne Tvůj komentář. Nemá smysl jít do osobních svárů. Neodpovídá to ani tématu vlákna, ani to k ničemu není.Citecka napsal/a:
Co přesně furt nechápete na slovech ...
U vlákna, kde chce někdo poradit bych čekal, že budou přispěvovatelé prezentovat své názory na dané téma. Nikoli názory na názory někoho jiného.
Pokud budu mít dobré zkušenosti s focením pomocí GPS (která zaznamenává souřadnice) tak uvedu: "Já mám dobré zkušenosti s ...". Pokud napíšeš: „Mnohokrát opakovaný nepodstatný argument“ / „Co přesně furt nechápete na slovech“, zavání to nadřazeností. Argument je momentálně nepodstatný pro Tebe; nemusíme nic chápat, prostě to vidíme jinak (máme jiné zkušenosti a potřeby).
A i když někdo doporučí GPS robustní, protože s ní rozbíjí ořechy, tak je to jeho zkušenost a jeho názor. A zakladatel diskusního vlákna ať si sám vyhodnotí které kritérium výběru je pro něj podstatné. Třeba to bude zrovna ta GPS na rozbíjení ořechů.
Publikováno 25 září 2013 - 7:42
Citecka napsal/a:
Co přesně furt nechápete na slovech "nikoli na záběry z cest"? Já o voze a vy furt, že nemá mlíko. OREGONEM SE NEDĚLAJ FOTKY NA UKAZOVÁNÍ. Jdeš po lese, městě, něco tě zaujme, blikneš a máš to v mapě, zaměřený, jako bod/ikonu, po nakliknutí vidíš, co to bylo, můžeš editovat text. NIKDY MĚ NENAPADLO TY VOBRÁZKY Z OREGONU NĚKAM VYNDAVAT.
Někdo si takhle zaměřuje křížky v lese - jeden obrázek je na tisíc slov, vzpomeneš si hned, kterej to byl. Jinej zajímavý kameny. Neocenitelný je to při přípravě keše/eventu, jdeš terénem a cvakáš, doma to otevřeš, jdeš si po mapě a v klidu plánuješ. Ono i to auto na kraji lesa snáž nacvakneš, než bys ukládal trasovej bod a psal k tomu popis.
Prostě je to šikovný a NESLOUŽÍ to na fotografování.
Myslím, že tohle je dobrý popis, k čemu slouží fotoaparát v GPSce.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 25 září 2013 - 8:03
Parkis napsal/a:
To je nesmysl, foťák sice na focení krajinek není, ale na ofocení textu úplně v pohodě. Vyfocená infotabule nebo třeba A4 textu je v pohodě čitelná.
Tak to bych chtěl vidět, neuraz se. S Oregonem 550 mám naprosto jiné zkušenosti. Fotit např. v lese tabuli s textem je naprosto nemožné. A ještě k tomu klasický text velikosti plochy A4? To nezvládne ani za skvělých světelných podmínek.
Oregon je vážně na focení momentek jak popisuje kolega výše a to ještě za pouze dobrých světelných podmínek.
Osobně souhlas s druhým kolegou, stačí geotagging fotografií z foťáku. A pokud to chce někdo na pět metrů přesně, tak ať si uloží na GPS bod.
Jediná devíza Oregonu je jeho masivní tělo, dobrá přesnost a výdrž plus možnost výměny baterek. Jinak je to stroj úplně k ničemu - čitelnost displeje, dotyková vrstva, mizerné fotky, pípající nehlasová navigace atd.
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 25 září 2013 - 8:16
Tož se někdy přijď kouknout, používám ho tak už nekolik let. Samozřejmě za dobrých světelných podmínek, ale baterku mám u sebe vždyckyskurakai napsal/a:
Parkis napsal/a:
To je nesmysl, foťák sice na focení krajinek není, ale na ofocení textu úplně v pohodě. Vyfocená infotabule nebo třeba A4 textu je v pohodě čitelná.
Tak to bych chtěl vidět, neuraz se. S Oregonem 550 mám naprosto jiné zkušenosti. Fotit např. v lese tabuli s textem je naprosto nemožné. A ještě k tomu klasický text velikosti plochy A4? To nezvládne ani za skvělých světelných podmínek.
Publikováno 01 říjen 2013 - 19:09
Publikováno 02 říjen 2013 - 17:26
Publikováno 02 říjen 2013 - 18:57
Publikováno 03 říjen 2013 - 10:37
Publikováno 15 říjen 2013 - 20:06
Jeste jednou vsem dekuji za rady a zkusenosti!!!!
Štumby
Publikováno 01 listopad 2013 - 12:34
Až Ti iPhone spadne ze skály nebo do potoka při focení, pochopíš proč foťák v GPS :-)
Tak to už jsem zažil. Sice to nebyl iPhone, ale starší Nokia, ale i tak jsem byl bez telefonu, dokud nevyschnul. Keš byla v tunelu, kde tekl potok. A když jsem logoval, dal jsem si logbook na koleno. Ohnul jsem se a už tam byl. Chvíli jsem ho lovil a pak dlouho sušil.
Publikováno 07 prosinec 2013 - 7:54
......Pokud bys neměl ten cenový limit, doporučil bych asi Oregon 600 (bez foťáku) nebo 650 (s foťákem), protože je to novinka, která kombinuje všechno z předchozích strojků (dotykový displej, výborná čitelnost displeje, GPS+GLONASS, neomezený počet keší!, .........
kde prosim najdeme udaje o neomezenosti pristroje? nikde se toho nemohu docist, zajimalo by me jak jsou na tom i jne pristroje.
je nekde nejaky prehled?
dekuji za pomoc
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 lis 2021 android, garmin |