Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 24 srpen 2014 - 14:40
Publikováno 24 srpen 2014 - 15:37
o té jsem taky přemýšlel nakonec jsem za tu cenu koupil použitého garmin oregona 450
Publikováno 24 srpen 2014 - 17:55
Jediný problém je, že som z Košíc. Je to dosť na východe. Najlepšie by bolo osobné stretnutie. Ale možno by to išlo aj na diaľku. Keď tak, ozvite sa cez súkromnú správu.
Tento příspěvek byl upraven od lacop: 24 srpen 2014 - 18:04
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)
Publikováno 14 říjen 2014 - 18:20
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat zda byste mi nedoporučili nějakou kvalitní GPS na Geocaching
Pro mě je hlavní Dobrý GPS chip a anténa, dobrá výdrž baterie, dobrá čitelnost na slunci a případně možnost vložit do GPSky mapové podlady
Čeština není prioritou
Předem Vám mockrát děkuji za odpovědi!
PS.: Doposud jsem na Geocaching používal jen GPS v telefonu Samsung Galaxy pocket (Android) která ale za moc nestojí
Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 14 říjen 2014 - 19:55
sloučeno s threadem pro tento účel již založeným
Publikováno 14 říjen 2014 - 18:26
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 14 říjen 2014 - 19:26
Ahoj, podobné otázky se tu řeší docela často, takže se dá najít spousta rad a informací i ve starších příspěvcích. Zkus kouknout třeba sem http://www.geocachin...rat-gps/page-15
Zásadní otázka asi je, jestli chceš dotykové ovládání nebo ne. Já osobně mám dnes už starší tlačítkový GPSMap 62s a jsem spokojený, ale jak psal mr3ka, každý to má trochu jinak :-)
edit: Koukám, že po sloučení vláken ta odpověď už trochu pozbyla smyslu :-)
Tento příspěvek byl upraven od alkes: 14 říjen 2014 - 20:04
Publikováno 14 říjen 2014 - 20:31
Doporučuju Garmin etrex 20. Ta stačí. Sám mám etrex 30 a je skvělej. Líbí se mi, že má joystick a ne dotykové ovládání. Je na tužkovky a vydrží 25 hodin. A navíc se mi líbí vzhledově více, než třeba Dakota
Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30
Publikováno 24 říjen 2014 - 17:27
Ahoj. Používám stařičký eTrex Legend (ne že bych s ním byl nějak nespokojen). Taky mi dosluhuje starý hloupý telefon. A blížící se Vánoce jsou příležitost k tomu, abych s tím něco dělal. A tak vás prosím o radu/názor, za které předem děkuji.
Co myslíte, že je v současnosti optimální řešení? Řekněme bez ohledu na peníze
Publikováno 24 říjen 2014 - 18:08
Pokud nehceš brát ohled na peníze, kup si iPhone - ale na keše to moc není. O Androidích telefonech je tu celé vlákno - takže jestli chceš pro garministy nedosažitelné pohodlí, tak tudy. A pokud upřednostňuješ outdoor abys to mohl koupat a házet s tím na zem, tak tady kdosi prodává Monteru nebo něco podobného.
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 24 říjen 2014 - 18:09
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 25 říjen 2014 - 11:58
http://www.geocachin...ching/?p=480638
A každej chválí samozřejmě svoji "krevní skupinu". Někdo HW GPS, někdo mobil. Obojí má svoje výhody i nevýhody.
Pokud máš v oblibě lovit v dešti, tak nad mobilem potřebuješ rozevřený deštník. Jde to, ale ten deštník je pak na odpis (můj případ lovu na sérii K narozeninám, Brno - Žebetín:)
Jinak citlivost závisí na konkrétním typu výrobku, ne na tom, jestli je GPS hardwarová, nebo v mobilu. Hledej parametry.
Já osobně preferuju mobil, protože si můžu s aplikací dělat co chci (nojo, ajťák:)
Je možno kombinovat mobil a logger (dobré jsou za 2-3 tis. Kč)
Publikováno 05 listopad 2014 - 15:35
Ahoj,
prosím pomohl by mi někdo zorientovat se v nabízených outdoorových gps?
Do teď jsem používala jen smartphone a vcelku vyhovující Geocaching aplikaci,ale je vhodná spíše pro základní typy keší...
Doporučil by mi někdo přesnější navigaci pro multikeše atd... prostě, nějakou, která mě dle souřadnic opravdu dovede na místo a nešaškuju 100m vedle? :-D :-)
Děkuji
Jo a co nejlevnější samozřejmě :-)
Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 05 listopad 2014 - 15:51
¨sloučeno s již k tomuto účelu založeným threadem
Publikováno 05 listopad 2014 - 15:42
Smartphone s dobrým GPS čipem a aplikací Locus map Pro.
Tento příspěvek byl upraven od Pnov: 05 listopad 2014 - 15:42
Publikováno 05 listopad 2014 - 15:54
To zase bude debata :-)
Jak normální mobil, tak GPS jsou zhruba stejně přesné.
GPS stojí od cca 4 tisíc do cca 15 tisíc. Takže nejdříve odhad ceny a nějaké další požadavky, prosím.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 05 listopad 2014 - 16:00
GPS stojí od cca 4 tisíc do cca 15 tisíc. Takže nejdříve odhad ceny a nějaké další požadavky, prosím.
Napsala, že "co nejlevnější"
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 05 listopad 2014 - 16:05
A vhodné na multikeše atd...
Můj osobní názor ( a zkušenost) je, že lovit multikeše např. s Oregonem 450 může býd docela opruz.
Publikováno 05 listopad 2014 - 17:38
Ahoj,
prosím pomohl by mi někdo zorientovat se v nabízených outdoorových gps?
Do teď jsem používala jen smartphone a vcelku vyhovující Geocaching aplikaci,ale je vhodná spíše pro základní typy keší...
Doporučil by mi někdo přesnější navigaci pro multikeše atd... prostě, nějakou, která mě dle souřadnic opravdu dovede na místo a nešaškuju 100m vedle? :-D :-)
Děkuji
Jo a co nejlevnější samozřejmě :-)
Odporuješ si. Garminí stroje nejsou primárně určené na multiny a mysterky, wherigo jen v těch starších (novější to bojkotují). Takže pokud ti jde o jednoduchost u multin a mysterek, tak zásadně smartphone / tablet a vhodnou aplikacii. Locus a aDrake určitě, c:geo neznám ale asi taky. Rozhodně ne obyčejné prohlížeče mapy jako je například MAPS.ME.
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 05 listopad 2014 - 17:41
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 05 listopad 2014 - 19:18
Pokud chceš jednoduchost a přehlednost - mobil
Pokud chceš přesnost - navigaci
Nejlepší je však kombinace obou dvou. Nebo mobil s bluetooth modulem.
Já preferuju GPS a vytištěný listing. Každému vyhovuje něco jiného a nejlepší budeš mít, když si výše uvedené kombinace vyzkoušíš.
Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30
Publikováno 06 listopad 2014 - 7:33
Přesnost je u dnešních mobilů srovnatelná s turistickou GPS, ne-li lepší. Samozřejmě ne u všech a za všech okolností.
Hlavní výhoda dedikované GPS je v mechanické odolnosti a dlouhé výdrži na baterie, tím to ale končí. Pokud nelovíš extra moc aby na tomhle záleželo, tak je lepší (podle výběru asi i levnější) volba nějaký mobil s aDrake nebo Locusem.
Publikováno 06 listopad 2014 - 8:17
Ono je rozdílů vice, než jen mechanická odolnost a baterky, ale myslím, že do začátků by mělo stačit naučit se zacházet s tím mobilem, co už má.
Dost z nás začínalo hledat i zakládat s GPSkami, které ztrácely signál v lese a skoro nic neuměly. Takže jakýkoliv mobil s GPS bude umět zhruba to samé.
Ať si koupí co si koupí, nikdy to nebude hledat samo.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Hardware a software →