Citace
Jirka76 napsal/a:
jen mi není jasný, jak jsi na tom s výdrží baterie. Na Samsungu mám 1500 mah a při použití navigace mám baterku za chvilku prázdnou. Tak mě napadá myšlenka, že na tuto činnost je pda k ničemu. Takže jakou koupit navigaci tak do 7000 kč pro začátečníka, který ji použije občas na kolo a na geokačing.
S baterií vydržím bez problémů den/dva (samozřejmě, že GPS nemám zapnutou celou dobu, nikdy jsem to tak neprovozoval, pouze na chvilkovou orientaci a dohledání). Pokud požaduješ dlouhodobou intenzivní zátež (trvale zapnutá GPS nebo internet), můžeš si s sebou vzít několik náhradních akumulátorů (na eBay seženeš za směšnou částku 3$ i s poštovným), nebo dobíjet (např. univerzální dobíjení z Pb akumulátoru s USB konektorem, kapacita ohromná a cena zanedbatelná, navíc univerzální možnost použití od PDA po čelovku, když si upravíš kus kabelu ... hledej v jiných vláknech). Jak jsem už psal, vše se dá jednoduše vyřešit, abys mohl používat univerzální PDA na vše a nemusel pořizovat další drahý krám

Co se týká SW, tak Locus, ve kterám můžeš použít libovolnou mapu, a jednoduše importovat běžné PQ, či dokonce používat pouze online hledání okolních. To ti taky žádná jednoúčelová GPS nenabídne.
Dotaz zněl "pro začátečníka", takže toto řešení za 5500,- je naprosto ideální. A pokud bys poznal, že geocaching pro tebe neníl to pravé, bude mít tento přístroj spoustu dalších využití, oproti GPS.