Na trhu jsou jistě lepší kusy než D20. Záleží na tom, kolik chceš do navigace investovat a co ti ke spokojenosti stačí. Jinak, také jsem měl D20. Byl jsem s ní naprosto spokojený, jen jsem chtěl vyzkoušet také něco jiného a tak jsem si koupil O600 a nelituji.
Publikováno 04 leden 2016 - 15:57
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 13 leden 2016 - 17:58
Ve zdejší inzerci je nabízen, pokud už tedy není prodán Garmin Oregon 450. Zkus se na něj kouknout.
http://www.geocachin...min-oregon-450/
Publikováno 25 březen 2016 - 14:15
Hezlý den všem,
potřebovala bych radu zkušenějších. Potřebujem naše malé děcka dostat ven na delší výlet a geocaching mi přijde jako dobrá motivace :-) Takže pochopitelně řešíme GPS a nechceme do ní ze začátku moc investovat. Máme možnost koupit starý eTrex Legend. Pokud se nemýlím, je černobílý, sma jsem s ním v době studií chodila do terénu. Ale nevím, jestli se na hledání kešek hodí. Prosím vás tedy o vaše názory. Díky moc.
Publikováno 25 březen 2016 - 17:14
upřímně si myslím, že nalezení sem tam kešky s dětmi bohatě stačí chytrý mobil s nainstalovanou offline mapovou aplikací, např. Locusem.
V mém případě to funguje naprosto bezproblémově.
Hezlý den všem,
potřebovala bych radu zkušenějších. Potřebujem naše malé děcka dostat ven na delší výlet a geocaching mi přijde jako dobrá motivace :-) Takže pochopitelně řešíme GPS a nechceme do ní ze začátku moc investovat. Máme možnost koupit starý eTrex Legend. Pokud se nemýlím, je černobílý, sma jsem s ním v době studií chodila do terénu. Ale nevím, jestli se na hledání kešek hodí. Prosím vás tedy o vaše názory. Díky moc.
Publikováno 25 březen 2016 - 21:43
Souhlasím s předchozím názorem - dneska má slušnou GPS kdejaký telefon. Sama mám mobil s Locusem jako rezervu k Oregonu450 a kupodivu kromě lesa nebo města s vyššími domy je přesnost srovnatelná. Telefon není zrovna žádný výkřik techniky, cca 2,5 roku starý model tehdy v ceně něco pod tři tisíce.
Do GPS bych investovala, až když zjistíte, že mobil z nějakého důvodu už nestačí.
Publikováno 26 březen 2016 - 14:12
No jo, ale vy byste dali do ruky telefon malému mamlasovi, který zakopne, i dyž se dívá pod nohy? Když si spočítám každou chvíli utopený nebo rozbitý telefon, tak je to ve výsledku dražší :-) A i tak bychom jej nejdříve museli koupit. Právě proto chceme GPS, mohla by snad přece jen být odolnější. Ale teď jsem tady v inzerci viděla ještě Dakotu 10 za relativně slušné peníze. Takže nakonec to asi vyzkoušíme takto. Každopádně díky za odpovědi.
Publikováno 26 březen 2016 - 14:37
Dakotu 10 mám a co už udělala kotrmelců v rukou mých dětí a pořád s oděrkami funguje. S Dakotou chybu určitě neuděláš, není to špatná navigace.
Publikováno 26 březen 2016 - 19:45
Prošly mi rukama tyhle přístroje:
Dakota 10, Oregon 450, eTrex 30, GPSmap 60/64, Oregon 600, Monterra a aktuálně eTrex Touch
Pokud bych dnes vybíral přístroj s dotykovým displejem tak Oregona 600 (případně 650) a nebo eTrex Touch, protože ten rozdíl čitelnosti displeje na přímým slunci je oproti Dakotě a starým Oregonům opravdu markantní.
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 29 březen 2016 - 11:53
Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 29 březen 2016 - 16:19
přesunuto do threadu již k tomuto účelu založenýmu
Publikováno 29 březen 2016 - 15:11
To snad jenom nějakej motorkovej tom tom. Garmin je bludička.
Publikováno 29 březen 2016 - 16:41
Ta ma aj hlasove povely
HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra
Publikováno 29 březen 2016 - 19:29
Díky všem, vezmem zatím tu nejlevnější a v průběhu let se uvidí.
Publikováno 22 srpen 2016 - 12:37
Ahoj,
vybírám si navigaci do terénu a nemůžu se rozhodnout, kterou vzít, navigaci chci hlavně pro geocaching a možná i na kolo, ke koupi jsem se rozhodl hlavně kvůli hodně špatné GPS v mobilu, se kterým prakticky nejde geocaching pořádně hrát (OT: konkrétně jedná se o Acer Liquid Z530 a oproti GPS čipu např. v Samsungu S4 mini apod. je to fakt trága) a chci taky něco odolnějšího, co vydrží nějaké ty pády atd.
Zde jsem shrnul, co od navigace požaduji:
- Kvalitní a stabilní signál GPS
- Tlačítkové ovládání, kvalitní outdoor provedení a voděodolnost - někdy bych si jí s sebou vzal určitě i na motorku, tak aby šla v pohodě ovládat rukavicema, nebála se deště a bláta a neměla dotekový displej
- Napájení AA nebo AAA
- Určitě by to měla být navigace mapová - čím podrobnější tím lepší
Co se týk výše uvedeného, tak by mi asi měla stačit v pohodě eTrex 20 nebo 30, ale do oka mi padla GPSMAP 64, konkrétně tato:
http://www.rcoutdoor...s-Pro-d4795.htm , tak nevím, jestli mám dát za navigaci 6 nebo 9tis.Kč = zdá se mi to hodně, ale jestli vydrží dlouho, tak proč ne.
Moje dotazy na majitele těchto přístrojů:
Měl jste někdo možnost tyto 2 navigace porovnat? Vyplatí se připlatit a vzít GPSMAP 64? Nebo je eTrex 30 úplně dostačující?
Funkce a hardware
U eTrexu píšou, že v budoucnu dá i Galileo družice, což u GPSMAP 64 uvedeno není, což je zase zarážející..
Prodává se i nižší verze GPSMAP 64 - ta žlutá, bez map a "bez" nějakých funkcí (barometr a kompas), ale to už si člověk připlatí a bude mít i pořádné mapy.
Jak kvalitní je ten joystick u eTrexu - neměl bych se bát, že to časem odejde?
Co mapy?
mapové podklady má v základu lepší GPSMAP, ten má TOPO mapy v PRO verzi.. u eTrexu se musím rozhodnout, jestli východní, nebo západní evropu. Dá se pak nějak využívat třeba Openstreet mapy, to asi nebude problém ani u jedné z navigací ne?
Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 22 srpen 2016 - 16:38
sloučeno s threadem k tomuto účelu již založeným
Publikováno 22 srpen 2016 - 12:55
ad. Galileo - fakt jsem zvedavy, jestli za tech par let, co se treba mozna dockame Galilea, bude Garmin houfne vydavat nove firmware pro stare modely, ktere v te dobe uz davno nebude prodavat.
ad Joystick - mnohem driv prijdes o gumova tlacitka na boku. (coz netrapi jen etrexy, ale i Oregony.)
Publikováno 22 srpen 2016 - 13:34
Rozdíl mezi TOPO a TOPO PRO je asi takový, jako rozdíl mapy v měřítku 1:25000 a 1:10000.
Openstreet mapy použít půjde.
Bez barometru bych se obešel, slouží jen k přesnějšímu měření nadm. výšky (pokud je zkalibrovaný). Kompas je asi zbytečný do auta/motorky, ale dost mi pomáhá při geocachingu - šipka nebo mapa se otáčí do správného směru, když stojím. Za pohybu se stejně magnetický kompas ignoruje a směr se počítá z pohybu.
Publikováno 23 srpen 2016 - 11:27
Ahoj,
vybírám si navigaci do terénu a nemůžu se rozhodnout, kterou vzít, navigaci chci hlavně pro geocaching a možná i na kolo, ke koupi jsem se rozhodl hlavně kvůli hodně špatné GPS v mobilu, se kterým prakticky nejde geocaching pořádně hrát (OT: konkrétně jedná se o Acer Liquid Z530 a oproti GPS čipu např. v Samsungu S4 mini apod. je to fakt trága) a chci taky něco odolnějšího, co vydrží nějaké ty pády atd.
Zde jsem shrnul, co od navigace požaduji:Co se týk výše uvedeného, tak by mi asi měla stačit v pohodě eTrex 20 nebo 30, ale do oka mi padla GPSMAP 64, konkrétně tato:
- Kvalitní a stabilní signál GPS
- Tlačítkové ovládání, kvalitní outdoor provedení a voděodolnost - někdy bych si jí s sebou vzal určitě i na motorku, tak aby šla v pohodě ovládat rukavicema, nebála se deště a bláta a neměla dotekový displej
- Napájení AA nebo AAA
- Určitě by to měla být navigace mapová - čím podrobnější tím lepší
http://www.rcoutdoor...s-Pro-d4795.htm , tak nevím, jestli mám dát za navigaci 6 nebo 9tis.Kč = zdá se mi to hodně, ale jestli vydrží dlouho, tak proč ne.
Moje dotazy na majitele těchto přístrojů:
Měl jste někdo možnost tyto 2 navigace porovnat? Vyplatí se připlatit a vzít GPSMAP 64? Nebo je eTrex 30 úplně dostačující?
Funkce a hardware
U eTrexu píšou, že v budoucnu dá i Galileo družice, což u GPSMAP 64 uvedeno není, což je zase zarážející..
Prodává se i nižší verze GPSMAP 64 - ta žlutá, bez map a "bez" nějakých funkcí (barometr a kompas), ale to už si člověk připlatí a bude mít i pořádné mapy.
Jak kvalitní je ten joystick u eTrexu - neměl bych se bát, že to časem odejde?
Co mapy?
mapové podklady má v základu lepší GPSMAP, ten má TOPO mapy v PRO verzi.. u eTrexu se musím rozhodnout, jestli východní, nebo západní evropu. Dá se pak nějak využívat třeba Openstreet mapy, to asi nebude problém ani u jedné z navigací ne?
Mám pár let eTrex30 a jsem celkově spokojen, určitě splňuje tvé požadavky, jen to ovládání rukavicemi bych vyzkoušel. Před tím jsem měl 8let eTrex Venture a po dosloužení(v té době joystick funkční) jsem šel do novějšího eTrex30(už doprodej za dobrou cenu). Používám i na horské kolo a navigace dostává zabrat(voda, bláto, otřesy, pády...) a OK. Jedinou výhradu mám k držáku na řídítka, který používá stahovací pásky(dřívější eTrex měl povedenější klip)
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.13.0.834 + VasaM,TOPO Czech v5 Pro
Publikováno 23 srpen 2016 - 11:37
Myslim, ze drzak se stahovackami ma ted Garmin pro vsechny soucasne modely. Takze podle toho si konkretni model nevyberes.
Publikováno 23 srpen 2016 - 13:57
Lehce k tematu, da se ten garmini drzak pridelat rozumne na predstavec, nebo jen riditka? :/
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 lis 2021 android, garmin |
|