Dobrý den,
zcela náhodou jsem zabloudil na toto forum, a jelikož teprve začínám hledat chtěl bych se zeptat někoho kdo se geodetickým zařízením věnuje profesionálně.
Nejedná se mi o hledání kešek, ale jsem projektant u jedné subdodavatelské firmy energetiky a potřeboval bych GPS na geodetické úrovni, ale s menší přesností, bez synchronizace, dejme tomu tak s přesností 30-50cm. Nepotřebuji žádné turistické mapy ani navigaci do auta. Potřebuji gps se kterou příjdu na místo, položím navigaci na zem, zmáčknu tlačítko a ona si uloží souřadnici do paměťi a pak ji v práci z ní nejlépe v nějakým textovým dokumentu dostanu do počítače. A stejně tak i naopak, kdy si z počítače natáhnu body do té GPS a dojdu na místo a ona mi ukáže jestli jsem tam nebo jestli mám jít ještě o krok doprava nebo doleva a tam už to bude. Samozřejmě že se to dá řešit přes geodety, ale ti chcou za jeden bod 300,-Kč+cestovné, musíme se složitě domlouvat apod. Přitom jejich přesnost 8-14cm nepotřebuji.
Podobný systém nám na školení předvedla Leica (tak nějak se to jmenovalo) ale chtěli za to 200.000,-Kč a to je tak trošku moc. V práci máme jakousi nefunknčí potvoru za 60.000,-Kč s windows a nefunguje, potřebuje anténu za 150.000,-Kč a to je opět mimo. Jsem ochotnej dát maximálně tak 30.000,-kč.
Předpokládám, že zpracování souřadnic v systému JTSK je asi nadpozemský požadavaek a že to asi bude žrát maximálně souřadnice KMS od googlu, v podobě stupňů a minut, že?
Kdyby jste někdo věděl o zařízení, které by mohlo splňovat tyto požadavky byl bych nesmírně vděčný. Mockrát Děkuji za pozornost
Kristán Bourke, Brno