Tak o změně stylů samozřejmě vím dlouho. A o tom, že každá mapa bude zákonitě obsahovat nějaký ty chyby, proti tomu jak je to v reálu taky netřeba diskutovat. To se prostě děje jelikož vydávat novou mapu s každou změněnou silnicí nikdo nebude. U prodávanejch papírovejch map taky vychází nová verze jednou za rok/dva roky jestli se nemýlím (už je to dlouho co jsem dělal v knihách/kartografii...). A taky maji chyby.
Navíc jestli se nepletu tak třeba KČT si svoje data nejprv vydá v papírovejch mapách a až teprv po nějaký době (půl roku/rok ?!? netušim) je uvolňuje dalším "subjektům". Jednoduše tak má ve svých mapách vždycky aktuálnější data o tur.stezkách než ostatní.
Testuju si teď Active Routing v nový Topo mapě a jsem nadmíru spokojen. Vyberu jízdu na kole, a jedu po silnicích. Vyberu horskou cyklistiku a jedu spíš terénem. Vyberu chůzi, zvolim jestli chci minimalizovat čas, vzdálenost a nebo převýšení a trasa vede plus mínus tudy kudy bych čekal (zkoušim tam kde to znám). To je pro mne docela veliký plus.
Když to vezmeš kolem a kolem tak ani jeden z nás dvou není normální uživatel. Normální člověk prostě nebude sedět u PC a zkoumat co a jak změnit ve vzhledu mapy, jak někam zadat úpravy, nebo jak si "vytvořit" z nějakejch dat vlastní mapu. Je taky pravda, že tady v ČR je spousta lidí se starejma přístrojema (který furt fungujou), co ten Active Routing neuměj, jenže situace v ČR je v tomhle dost jiná než jinde ve světě.
Omlouvám se za trochu OT. Snad mi to tomy odpustí
Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 26 March 2015 - 23:50