Tak jsem si rejpnul do garmina na FB. Vysledek?
Garmin CZ Na pridani Oregonu 4xx/5xx serie mezi modely, pro ktere je mapa k dispozici se pracuje. Omylem vypadly ze seznamu na serveru Garminu.
Publikováno 12 March 2015 - 14:34
... a taky muzete dat sbohem nejakym alternativnim vzhledum mapy. (coz vzhledem k tomu, ze zmizel ten pekny webovy editor, je mozna stesti...)
Publikováno 12 March 2015 - 14:35
Ono je totiz lifetime jenom takovy marketingovy trik. Viz http://lifetime.garm...jak-to-funguje/
Přístup k aktuálním mapám se vztahuje k životnosti konkrétního navigačního přístroje.
Neboli jakmile prestanou podporovat danou navigaci, prestane pro ni platit i lifetime. A Oregon 550 se jiz nevyrabi, takze jeho lifetime jiz skoncil.
Publikováno 12 March 2015 - 14:38
Ale zivotnost pristroje preci neni dana dobou, po kterou se vyrabi. V nasich luzich a hajich ma vyrobce jeste 2 roky vyrabet nahradnic dily a ani pak zivotnost pristroje oficialne nekonci.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 12 March 2015 - 14:41
Zivotnost HW/SW konci ve chvili kdy marketingove oddeleni rozhodne - jako tomu bylo treba v pripade Windows XP. Takze je to plne v rukou Garmina. Jenom je treba si uvedomit, ze lifetime neznamena na vzdy.
Publikováno 12 March 2015 - 14:50
jenže tam nemluví o životnosti produktové řady, ale o životnosti konkrétního přístroje. Konkrétní přístroj znamená tu fyzickou věc a ne produktovou řadu a životnost znamená udržení původních provozuschopných vlastností. Tedy i po ukončení produktové řady ze strany výrobce si konkrétní přístroj udržuje svojí životnost dokud nepřestane fungovat.
edit: on je spíš problém z druhé strany, protože u lifetime nebyl žádný závazek udržování mapového produktu a lifetime topo platil jen po dobu existence topo. Tedy stačí přestat topo dělat a vlastníci lifetime mají po žížalkách, protože tím automaticky končí i lifetime.
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 12 March 2015 - 14:57
Zivotnost HW/SW konci ve chvili kdy marketingove oddeleni rozhodne - jako tomu bylo treba v pripade Windows XP.
To si pletes zivotnost s podporou.
Garmin to ma na zivotnost GPSky. (tedy ze lifetime je neprenosna na jiny kus) Ze se Garmin rozhodl ukoncit prodej nebo i podporu, to na zivotnost nema vliv.
Publikováno 12 March 2015 - 16:28
O životnosti mého HW přece nerozhoduje nějaké marketingové oddělení.
Publikováno 12 March 2015 - 16:47
Publikováno 12 March 2015 - 16:57
Chcete naznačit, že na etrex Legend HCx tuhle mapu ani nedostanu?
Jako že na mne Garmin už úplně s...e vykašlal?
Že už mám tedy úplně přejít na OSM?
Publikováno 12 March 2015 - 18:54
Presun do ameriky byl vyborny tah... Stahovat tech 444MB rychlosti 150kbps, to chce pevne nervy.
Publikováno 12 March 2015 - 18:58
A kdyz uz tedy pripojite GPSku k pocitaci, abyste se na mapy podivali z basecampu, zjistite, ze licencne omezili velikost tisku.
Publikováno 12 March 2015 - 19:30
Jeste ze mi ten posledni Oregon zdechl. U toho posledniho jsem vyuzil 2 aktualizace na lifetime a tak nula od nuly posla. Za ta leta co se geocachingem bavim, mne odeslo uz 6 Garminu, pravdepodobne vetsinou na cinovy mor. A tak jsem plynule presel na mobil a Andridem. Sice musim uznat, ze kvalita free map je horsi nez TOPO mapy ale stale dostacujici. Navic v mobilu je podstatne vic funkci, ktere pouzivam stale vic a vic. A tak jsem rad, ze uz aktualizace map moc nemusim resit, kdyz chci aktualizovat, tak aktualizuji, kdyz potrebuji jinou mapu, tak ji bud stahnu, nebo vyrobim
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 12 March 2015 - 19:44
Jinak mapa je uz chranena GMA certifikatem. Mozna proto nechteji dat instalacku z ruky, protoze by se ta ochrana dala obejit. Jen mi nejak nejde do hlavy, to se fakt neboji, ze se jim lidi na tu mapu fakt vykaslou?
Publikováno 12 March 2015 - 20:34
Tak jiný způsob zabezpečení se nevylučuje s tím, že to mohli aspoň domyslet třeba co se týče toho použití/prohlížení v basecampu nebo nastavování vzhledu. To že basecamp vidí mapu jen na libovolném výměnném zařízení místo aby se dala vykopírovat na hdd z pohledu ochrany nic neřeší a jen to otravuje
Jinak pro zpohodlnění alespoň prohlížení (nemuset mít něco zastrčeného do kompu) můžete zkusit aplikovat třeba http://www.ltr-data....de.html/#ImDisk
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 12 March 2015 - 20:37
Na Facebooku se garmin.cz tvari naprosto nechapave, proc nam jako to prohlizeni z GPSky nestaci, ze je to podle nich naprosto dostacujici. Ach jo.
Publikováno 12 March 2015 - 22:02
Kreten8: Mě stránka odemkni.garmin.cz pro jistotu píše, že plugin nebyl nalezen a mám si ho stáhnout a nainstalovat. Přitom ho nainstalovaný mám a na stránkách garmin.com mi normálně funguje.
To mi píše taky, i když jsem si stáhl aktualizaci pluginu. Nakonec jsem se přes různé těžkosti (různé chybové hlášky a tak) propracoval až ke stahování. A mám obavu, že dneska večer asi nic nestáhnu, protože stahují všichni. Nejdřív se mi to stáhlo asi za 5 minut, což bylo podezřelé. Aspoň se to tvářilo jako stažené. Po zapnutí navigace jsem však novou mapu neviděl v seznamu. Zjistil jsem, že tam mám nový soubor img o velikosti asi 95 MB (mapa má mít 444 MB). Evidentně se stáhla jen část.
Tak jsem to smazal a dal stahovat znova. Už asi půl hodiny jsem na sedmi procentech stažení. Zbývá přibližně: 43 minut, 6 minut, 13 minut, 59 minut, 7 minut...
Tento příspěvek byl upraven od Pajast: 12 March 2015 - 22:07
Publikováno 12 March 2015 - 23:08
Tak jsem malinko jen cestou z práce testoval Topo Czech Light (ne PRO) a mám tak nějak rozporuplné pocity. Na sídlišti na chodníkách, které jsou normálně v mapě zakresleny nefunguje routování, ale to se dalo čekat když to není PRO, ale úplně nesmyslně mi to při pokusu o routování pěšky házelo chybu výpočtu trasy, a to jsem nebyl až tak moc daleko od routovacích cest.
A ještě jedna věc mě napadla. Když to chce připojenou GPS k práci s BaseCamp, tak nějak zapomněli, jak mizerné pomalé USB rozhraní má etrex 30. A ještě k tomu se BaseCamp vysmívá, že práce může být pomalejší.
Tento příspěvek byl upraven od nokiak: 13 March 2015 - 11:37
Publikováno 13 March 2015 - 6:53
Topo Czech PRO 2015 /unlocked/ už se od včerejška objevuje na několika warez fórech. Takže rozlousknuto už dávno je
Publikováno 13 March 2015 - 7:59
Konecne dnes v noci prisel email a tak ji mam v O600. Zmenila se registrace, byl mi vygenerovan novy registracni klic!? Dale to po me chtelo znovu nainstalovat Garmin communication plugin!?Ale nakonec se to do Garmina stahlo a funguje to. Jen nechapu, ale nejak sem nezachytil moznost ulozit na SD kartu a mam to primo v zarizeni!?
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 Nov 2023 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 Mar 2023 garmin |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 Dec 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 Nov 2022 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 Nov 2021 android, garmin |