Nezkoumal jsem vlastní mapu ale hledal jsem v seznamu map v GPS nějaký nový název např. ...2015 ale je tam nová mapa pod názvem Topo Czech PRO a to mě zmátlo.
Díky.
Publikováno 13 March 2015 - 21:23
Nezkoumal jsem vlastní mapu ale hledal jsem v seznamu map v GPS nějaký nový název např. ...2015 ale je tam nová mapa pod názvem Topo Czech PRO a to mě zmátlo.
Díky.
Publikováno 14 March 2015 - 10:25
Publikováno 14 March 2015 - 12:03
Tak jiný způsob zabezpečení se nevylučuje s tím, že to mohli aspoň domyslet třeba co se týče toho použití/prohlížení v basecampu nebo nastavování vzhledu. To že basecamp vidí mapu jen na libovolném výměnném zařízení místo aby se dala vykopírovat na hdd z pohledu ochrany nic neřeší a jen to otravuje
Jinak pro zpohodlnění alespoň prohlížení (nemuset mít něco zastrčeného do kompu) můžete zkusit aplikovat třeba http://www.ltr-data....de.html/#ImDisk
Taky je moznost mapu z img v GPS prevest do PC pres GMapTool. Pak jede normalne v Mapsourcu a Basecampu bez pripojene GPS.
Publikováno 14 March 2015 - 12:51
@michal_a_jana
Můžeš to prosím nějak blíže popsat pro neangličtináře ? Prostě postup krok za krokem. Dík.
Publikováno 14 March 2015 - 15:50
Pokoušel jsem se mapu dostat do BaseCampu pomocí programu MapsetToolkit,ale ta mapa je v BC taková jako perokresba. Nemá někdo osvědčený způsob jak toto udělat pořádně ?
Publikováno 14 March 2015 - 16:27
Zkus GMapTool, a nezapomen pak v Basecampu tam, kde se zadavaji odemykaci kody, naimportovat ten tvuj GMA soubor (co najdes v GPSce vedle mapy), tim se ti to odemkne.
Publikováno 14 March 2015 - 17:35
@michal_a_jana
Můžeš to prosím nějak blíže popsat pro neangličtináře ? Prostě postup krok za krokem. Dík.
Spustim GMapTool.
Na zalozce Files dam Add Files a zvolim soubor s mapou IMG v GPS
Na zalozce Options uvedu adresar kde je cGPSmapper (nutno stahnout zvlast)
Na zalozce Split zadam vystupni adresar, nazev mapy a zaskrknu Compile Preview Map.
Zmacknu tlacitko Split selected.
Pockam az se to dokonci.
Pak jdu do toho adresare, spustim install.bat a mapa se nainstaluje do Mapsourcu a Basecampu.
Publikováno 14 March 2015 - 18:37
Publikováno 14 March 2015 - 18:49
Nějak podezřele často vidím u pro mapy chybu výpočtu trasy pro režim chůze. Ze by zase něco dělali s pěším routováním? A nebo to etrex 30 neumí už tak dobře kvůli tomu aktivnímu routingu. Cestu kterou etrex při výpočtu nepoužije BC v pc normálně použije. Jde o chodník u nás na sídlišti. Tópo pro 2013 s tím problém neměla.Při použití v režimu auto se zdá být routování v pořádku. Ještě to musím pořádně otestovat A dám vědět.:-)
Mně to dělá taky často, hlavně u starších bodů. Když klepnu do mapy a dám navigovat, tak to většinou routuje celkem dobře. Mám fw 4.40.
Ale katastrofa jsou opět bleší názvy obcí a měst neviditelné ve změti ulic a i při oddálení je to na lupu. To i ta nejblbější navigace v mobilu je mnohem přehlednější.
Publikováno 14 March 2015 - 19:01
@bedabeda kde jsi vzal do etrexe 30 fw. 4.40 ?
Poslední je pokud vím 4.20
????
Publikováno 14 March 2015 - 20:00
@bedabeda kde jsi vzal do etrexe 30 fw. 4.40 ?
Poslední je pokud vím 4.20
????
Zapoměl jsem napsat přístroj - mám Oregona600 -omlouvám se.
Publikováno 15 March 2015 - 9:33
Zdravím...
Tak jako při každém novém fw. mého eTrexu 30 jsem i tentokrát udělal test rychlosti výpočtu trasy.
Snažil jsem se aby nastavení podmínek routování byly pokud možno stejné a k minulým výsledkům, které jsem vyhrabal napsané na papírku, jsem doplnil i nové topo mapy 2015.
Vítězem z pěti map zůstává Topo Czech 2013 (ne PRO, ta to neuměla po silnici vůbec)
Kdyby to někoho zajímalo, tady jsou výsledky měření:
Zatím jsem v autě trochu zkoušel novou PRO 2015 a zatím se to zdá při sjezdu z trasy únosné. Uvidíme až to otestuju ve složitějších situacích.
Hezkou neděli.
Tento příspěvek byl upraven od nokiak: 15 March 2015 - 9:36
Publikováno 15 March 2015 - 11:58
Instalace do GPSMAP 64s bez problémů. Ale jak mapu Topo Czech Pro 2015 nainstaluji do PC, pro Mapsource a BaseCamp? To jsem nikde nenašel a ani to instalci do PC nenabídlo.
Publikováno 15 March 2015 - 12:12
Garmin.cz usoudil, ze instalaci do pocitace uz nikdy nebudes potrebovat, tak se rozhodli ji neuvolnit. Ale nezoufej, a podivej se v tomto vlakne na prispevek #127.
Publikováno 15 March 2015 - 12:14
Venku je hezky, půjde někdo jako já testovat novou mapu ?
Publikováno 15 March 2015 - 12:46
Zvláštní - bezvadně routující TOPO CZECH 2013 jsem nahradil TOPO CZECH PRO 2013 a je to samá chyba. Otočené jednosměrky, tajemné pády výpočtů, nechápu…
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 15 March 2015 - 12:50
TOPO CZECH PRO 2013 měla zmršené routování po silnicích. PRO 2015 už to má v autě OK. Aspoň si to do teďka myslím.
Publikováno 15 March 2015 - 13:33
Existuje TOPO CZECH Pro 2013 Autorouting... Ta naviguje jak ma:-)
Publikováno 15 March 2015 - 13:39
Publikováno 15 March 2015 - 14:33
Tak si holt na kartě musím nechat obě…
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 Nov 2023 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 Mar 2023 garmin |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 Dec 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 Nov 2022 mapa |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 Nov 2021 android, garmin |