Tak jsem dneska vyzkoušel routing nové mapy. Jezdím do práce na kole asi 13 km z toho 10 km po cyklostezkách a lesních cestách. Doma jsem zapnul trasování "horská cyklistika" a nestačil se divit. GPSka mne vedla většinou po silnicích a zajímavě klikatě, takže výsledek 14 km z toho tak 12 km po silnicích s největším provozem motorových vozidel co si lze vybrat.
Pobavil jsem i svoji kolegyni, která si myslela, že jsem se konečně zbláznil, když si vybírám tu nejhorší a nejnebezpečnější možnou cestu pro kolo.
Po zklamání z turistického routingu z roku 2013, o který jsem nestál a v rámci Lifetime dostal, pro mne další zklamání, ikdyž jak se to vezme. Mám nový přístroj, na který se LT už nevztahuje a naštěstí jsem si mapu hned nekoupil, ještě, že existuje možnost bezplatného vyzkoušení .
Pro upgrade nevidím důvod, proto, aby nebyl podklad v GPSce prázdný bohatě stačí předchozí produkt a pro případnou navigaci po trase používám jiné konkurenční produkty na jiné platformě, které kupodivu fungují, tak jak je to uvedené na tlačítku příslušné trasy. Jen jsem došel ke zjištění, že Oregona vlastně zase letos moc používat nebudu, protože mapový podklad prostě nesplňuje to, co bych si přál, vlastně ho mám jenom z nostalgického vztahu ke značce, která mne svými "vylepšeními" odrazuje od používání jejich výrobků.