Kapso, jen by mě zajímalo, když na tom jejich fóru o tobě mluví jako o "trampské legendě" nebo tak nějak, a když se tam sami ptají, co bys na to asi řekl ty, proč ses i tam neozval. Zvláště když tam lítají termíny jako "zasraní kešouni" (slabší povahy prominou, pouze cituji) a podobně. A mimo jiné tam taky padají názory typu, že není potřeba zničit pouze inkriminovanou keš, ale taky všechny v přilehlém okolí, aby si "kešouni" uvědomili, komu to tam všechno patří. Nebo ty názory na téma hubení netopejrů (nechť si prostuduje každej sám) - proč jsi jim například nenapsal, že v jeskyních, kde se zdržujou, se keše zakládat nesmí, že netopejři jsou důvod k archivaci keše, že tam, kde jen zimujou se keš na zimu vypíná... ...zatímco oni tam klidně choděj spát?
Je docela zábavný, jak tvrděj, že ostatní lidi, co tam choděj, ničí "genia loci", a ani ve snu je nenapadne, že genia loci by mohli ostatním ničit i oni sami svou přítomností na místě . Třeba vyřváváním nějakejch podivnejch písní u ohně v noci uprostřed lesa . Možná by teda udělali nejlíp, kdyby na víkend zůstali ve městě, aby chudák ten genius mohl nerušeně spát! V celým tom vlákně na jejich fóru se relativně rozumně vyjadřuje jen jeden, a o tom mám důvodné podezření, že to je kolega Citečka .
Určitě, jak tu už bylo několikrát řečeno, je to všechno o konkrétních lidech. Házet všechny do jednoho pytle je vždycky kravina. Zamlada jsem taky docela dost jezdila ven a setkávala jsem se tam s nejrůznějšíma lidma. S těma, kterejm šlo prostě o pobyt v přírodě s příjemnejma lidma, který bavilo chodit po lesích, případně i včetně nějakejch romantickejch ideálů a zvyklostí, proč ne. Každej si hraje po svým, to bychom měli chápat víc než kdokoliv jinej . A pak taky s těma (většinou kapku "jednoduššíma"), který si i z toho dělali svým způsobem náboženství nebo ideologii, modlu, který slzeli při Rose na kolejích, vyžadovali vstávání při Vlajce, podle oblečení a vybavení kádrovali ty ostatní a osobovali si právo rozhodovat, kdo do lesa patří a kdo ne. Přiznam, že z nich jsme si dělávali docela srandu. Asi dotyčný fórum sdružuje právě takovýhle lidi, co naděláme. Jen nezapomeňme, že to neni žádnej reprezentativní vzorek trampů.
Jen mi přijde smutný, že trampskej ideál respektu harmonie s přírodou i mezi lidma navzájem při tom dostává celkem solidně na frak.