A tom, co je podvod, rozhoduje kdo? Kapsa a spol.?
Jaký je rozdíl mezi výměnou souřadnic (indicií, postupů luštění, způsobu ukrytí, apod.) mezi přáteli, na eventu, mailem s neznámým kačerem, prostřednictvím finálek? Co už je podvod a co ne? A kdo o tom rozhoduje?
Mám pocit, že každý má nějakou svoji hranici nastavenou podle toho, jak ho to baví, a každého, kdo jde za tu jeho hranici, považuje za podvodníka.
Já nic nerozhoduju, jen říkám, co si myslím - což jest, že finálkáře považuju za podvodníky, kteří poškozují tuto hru, její principy, samotné kešky i hráče a hluboce jimi pohrdám.
Jinak ano, mají "právo" to dělat, ale stejně tak mám já stejné právo říkat, co si o tom myslím.
Nemluvě o tom, že naprostá většina jsou ubožáci, co ani nemají koule na to, aby svůj podfuk přiznali a v lozích dělají machry jak "to dali". Hnus velebnosti ....
P.S. - To, co tu předvádíš jsou jen berličky, jak omluvit ochcávání hry. Stejně jako není normálnímu člověku potřeba vydávat nějaké nařízení, že nemá chcát v hospodě do rohu, nebo maratonci, že se to běží a nejede na motorce, tak stejně normálnímu kačerovi není potřeba vysvětlovat, že tohle je prostě mysterka, multina, wherigo .... nikoli tradička a že to má svůj důvod.