Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#261 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 12:24

Nabidka seznamu tagu se dela online podle obsahu databaze. Takze v tomto smeru nemusis pridavat nikam nic.

Zkoušel jsem to zatim jen s jednou keškou. Přidal jsem k ní nový tag FTFokres, obsah tagu jsem dal název okresu, vytvořil jsem modul MapGenFromTag, ale nový tag jsem zvolit nemohl, protože se mi tam neobjevil.

• 0

#262 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10138 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 13:31

Abychom si rozumeli - MapGenFromTag pracuje s presne definovanymi tagy a neni dost dobre mozne si tam jen tak nejaky tag pridat. Musel vy se pridat i do serverove aplikace, ktera generuje prislusnou mapu. Ja mluvil o nabidce seznamu tagu, ktery je pouzit treba jako sloupec tabulky. O mapach jsem nepsal ani carku. Ja nic, to Erik, ja muzikant :)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#263 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 13:48

A sakra, já to vařil z hlavy a napsal to blbě. Omlouvám se omlouvám a ještě jednou omlouvám...

P.S.

Za domácí úkol ti tedy vymyslím nějakou jinou cestu.

• 0

#264 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:03

Dík, ale neni až tak důležitý. Viděl jsem to u tebe ve statistice (mapa s FTF nálezy podle okresů) tak mě zajímalo jaks to udělal a jestli by to bylo v možnostech obyčejnýho uživatele.

• 0

#265 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10138 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:10

Mám jeden dotaz:

- je možný vytvořit a pokud ano tak jakým způsobem - mapu dle tagů okresů a v ní další volitelný tag např. T5, FTF apod.?

Ono je hlavne otazka, co to vlastne ma znamenat. Co znamenamapa podle tagu a v ni volitelny dalsi tag? Jak by to melo byt zobrazeno? To chces aby ta mapa zobrazila jen ty okresy, v kterych je treba tag T5? To by se podle me dalo udelat tak, ze u vsech kesi, ktere nemaji tag T5 odeberes tag okresu a pak vykreslis mapu podle tagu Okres. (A pochopitelne pak zase spustis divider, aby zpet otagoval okresy.)

JIna cesta by byla sahnout do zdrojaku modulu a upravit SQL.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 November 2014 - 14:11

• 0

GeoGet:

#266 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:29

Jo, to jsem měl na mysli, akorát to s tím mazáním okresů a spuštěním divideru by asi nebylo to správný řešení, to spíš úprava modulu.

• 0

#267 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:48

Navrhuji, že časem uděláme modul MapGenFromTagFTF nebo přidáme parametrizaci u stávajícího. Chvilku bych s tím ale počkal, protože teď se chystají nový puntíkatý mapy...

• 0

#268 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:51

To by bylo perfektní. A šlo by to třeba i na T5?

• 0

#269 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 14:59

Pokud bude variant víc, mělo by se to udělat obecně, tedy přidat mapovému modulu možnost filtrovat nálezy podle nějaké podmínky. Což je pochopitelně o několik řádů složitější, než udělat kopii stávajícího modulu a do podmínky SQL dotazu v něm přidat natvrdo filtr na FTF (nebo na T5). 

Takže čím míň variant se bude chtít, tím to bude rychlejc...  :P

• 0

#270 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10138 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 15:28

To by bylo perfektní. A šlo by to třeba i na T5?

To jako soucasne nekolik tagu najednou? Pokud by to znamenalo jen ze tag teto hodnoty existuje, je to celkem jednoducha uprava (jen vybrat kategorie tagu, ktere ma keska mit soucasne). Pokud by to melo byt s ohledem na hodnotu tagu, je to dost narocna uprava zejmena na uzivatelsky interface - nutnost vybrat nekolik tagu a ke kazdemu tagu mit moznost zadat (ne)povolene hodnoty.

• 0

GeoGet:

#271 lupa.cb

lupa.cb

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 16:15

Až takhle jsem to nemyslel. Měl jsem na mysli mapu okresů a v ní počty nálezů podle tagů T5 a nebo FTF apod.

• 0

#272 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10138 příspěvků(y)

Publikováno 06 November 2014 - 19:44

No, ono se to zase az tak mnoho nelisi od toho meho dotazu.

• 0

GeoGet:

#273 jura.dolezal

jura.dolezal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2014 - 8:53

Ahoj! Možná už to tady padlo. Hledal jsem v předchozích, ale nenašel. Mám problém s písmem. Když se vygeneruje náhled statistiky tak jsou všechny písma bezpatkové. Asi arial. Vygenerovaný html soubor má mix fontů. Něco Arial většina je však patkovým fontem. Co mám udělat, aby bylo vše jedním fontem? Nezobrazují se mi puntíkaté mapy. Je to tím, že se pracuje na nových?

Díky za radu. Jura

• 0
Go!

#274 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2014 - 9:29

Mám problém s písmem. Když se vygeneruje náhled statistiky tak jsou všechny písma bezpatkové. Asi arial. Vygenerovaný html soubor má mix fontů. Něco Arial většina je však patkovým fontem. Co mám udělat, aby bylo vše jedním fontem?

Náhled simuluje prostředí profilu GC.COM. Výsledný HTML soubor není celá kompletní HTML stránka, jde pouze o fragment, který se vkládá do profilu. Neobsahuje proto všechny definice, ty se do fragmentu zdědí z nadřízených prvků resp. z definice CSS na webu GS. Takže prostě a jednoduše vlož výsledek do profilu a budeš to mít správně.

Jinak použité písmo je definované v tématu resp. grafickém stylu. Někdy ale není ve stylu definováno vůbec, protože se předpokládá právě to vložení do profilu. Rozhodně nemá vygenerovaný soubor žádný "mix fontů"...! Všechen text je psán jedním typem písma. Jen popisy v obrázcích jsou odlišně, protože tam to Google a MapGen malují do obrázku jinak...

Nezobrazují se mi puntíkaté mapy. Je to tím, že se pracuje na nových?

Tím to rozhodně není. S největší pravděpodobností nemáš nahrané nálezy do generátoru zde na GC.CZ.

• 0

#275 jura.dolezal

jura.dolezal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2014 - 11:38

Už tomu rozumím. Výstupní soubor je primárně určený pro nahrání na profil. Pak to funguje. Jsem zvyklý mít statistiku na free hostingu. Jaká je rada k formátování pro tento případ?

Nálezy jsem skutečně neměl nahrané na GC.CZ. Puntíky už fungují. Díky za rady!

• 0
Go!

#276 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2014 - 12:00

Pokud chceš mít statistiku na vlastním hostingu, překopíruj si do profilu Statoru soubory Start.html a End.html z Common. Nebo si je ručně vytvoř. Ve Start si uděláš začátek HTML stránky, v End konec. Pokud používáš téma/styl, co nemá základní definici písma, přidej si jeho definici do atributů bloku <body>.

Nebo máš základní styl definován pomocí CSS na hostovaných stránkách, pak statistiku jen vložíš "někam doprostředka". Záleží na tobě...

• 0

#277 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10138 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2014 - 12:38

Neni to tak uplne pravda, co tu pise Erik. V predchozi verzi jsem upravoval vsechny styly pro <body>, vsude jsem doplnil typ fontu. Prave proto, ze to pokazde vypadalo jinak. Takze by melo stacit pouzit ten styl, ktery je ted ve vzorovych Temaech. Muzes z prislusneho tematu prekopirovat Styles.ini nebo to muzes udelat ze Statoru na zalozce Temata. Pozor, aby sisi neprepsal barvy (pokud jsi je nejak menil).

• 0

GeoGet:

#278 georabbits.cz

georabbits.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 403 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2014 - 10:06

Ahoj, Stator již běžně používám ke generování statistik k mé plné spokojenosti. Avšak jedna moucha na kráse se přec objevila. Mapa generovaná modulem MapGenSwitchCountries mi nezobrazuje Norsko. Objeví se chybové hlášení (viz. příloha). Ostatní státy jsou OK. Zkontroloval jsem, zda jsou správně názvy okresů jak v Geogetu, tak i v souboru MapGenFromState.Abbrev.ini. Tady je vše v pořádku, Tím mé schopnosti odhalit tuto chybu končí :-) Jinak na mapě Evropy je Norsko vybarvené a spočtené dobře.

A ještě bych se chtěl pro jistotu zeptat, jestli můžu kvůli přehlednosti z adresáře Statoru smazat všechny soubory s koncovkou *.old

A v neposlední řadě poslední dotaz asi pro DrakaMraka:

Do Statoru v nastavéní Různé jsem si zadal kódy keší, u kterých jsem spoluautor, a nechci aby se mi počítali do statistik. Přesto se mi však tyto projeví v BG "The Cache Owner". Jinde už ne.

Díky za pomoc a za váš čas.

141108094533_2.jpg

• 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci  Locus

#279 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2014 - 11:51

O chybě s mapou Norska se ví, on nám modul trochu předběhl MapGen, kam to Gord nestačil dodělat. Bude opraveno s příští verzí.

Soubory .old si klidně smaž. Při instalaci aktualizace pluginu ale zase vzniknou...
  • 0

#280 georabbits.cz

georabbits.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 403 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2014 - 17:38

Díky za vysvětlení a už se těším na novou verzi.

• 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci  Locus

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama