Jak se ve Statoru aktualizuje puntíkatá mapa?
Puntíkatou mapu generuje server gc.cz Takže tam musíš nahrát nálezy a pak tam tu mapu uvidíš.
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:05
Jak se ve Statoru aktualizuje puntíkatá mapa?
Puntíkatou mapu generuje server gc.cz Takže tam musíš nahrát nálezy a pak tam tu mapu uvidíš.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:07
Výborně. Tím se ti nechtěně podařilo odpovědět na primární otázku "Který modul máš na mysli?". Ona totiž kvalita otázky určuje (možnou) kvalitu odpovědi.
Takže jsme o krok dál. Modul YearlyStats zobrazuje sloupcové grafy měsířních nálezů za jednotlivé roky hledání. Osa (svislá) může mít společné měřítko pro všechny roky nebo může být každý rok škálován zvlášť. Jak si algoritmicky představuješ třetí možnost...? Mám celkem bujnou fantazii, ale tady fakt tápu...
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:33
Takže jsme o krok dál. Modul YearlyStats zobrazuje sloupcové grafy měsířních nálezů za jednotlivé roky hledání. Osa (svislá) může mít společné měřítko pro všechny roky nebo může být každý rok škálován zvlášť. Jak si algoritmicky představuješ třetí možnost...? Mám celkem bujnou fantazii, ale tady fakt tápu...
Problém je v tom, že rozpětí nálezů prvních let a současnosti je tak veliké, že pokud je společné formátování, tak rok 2005, tj 46 nálezů, není v porovnání s rokem 2014, tj. cca 1700 nálezů, skoro vidět.
Při druhé možnosti jsou sloupce stejně veliké, ať je v měsíci 11 nálezů nebo 627.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:40
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:42
To jsou ti honibodi, hodte mu tam logaritmickou stupnici at muze poradne lovit.
Publikováno 10 listopad 2014 - 22:54
Pochopitelně SQL table je lepší než injektáž, kdy uživatel prakticky do hotového skrytého volání SQL láduje další parametry a neví jak celý ten příkaz vypadá. Jen se naučit SQL, ale jednoduchý dotaz sestavím.
Prozatím mi to víckrát nespadlo, nevím co bylo příčinou.
To neintuitivní chování - Mám vlevo tabulku, vpravo parametry. Očekával bych, že když kliknu vpravo na parametr, přenese se do příkazu vlevo. Ale ono ne, nic se jakoby nezmění, ale když kliknu pak na něco vlevo, přepíše se parametr na hodnotu, kterou jsem vpravo nakliknul. Tj. parametr se nakliknutím změní, ale okno se při tom neaktualizuje. Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně. Ale dá se na to zvyknout.
A jako jedinou schůdnou cestu jak se dostat k pěkným statistikám vidím, začít tím, co je hotovo, po instalaci, a postupně upravovat. Dělat to celé z voleje od nuly, to člověk který v tom nemá praxi, tj. není autorem nebo betatesterem od začátku, prostě nezvládne. Na druhou stranu, to ukázkové nastavení, po instalaci, asi bude spoustě lidí stačit.
Vzhledem k tomu, jak jsem si vyhrál se šablonou Autostatu, tohle zvládnu taky. Jen zatím nevím, jestli se snažit, aby statistiky vypadaly tak jako dřív, nebo je udělat úplně jinak. Těším se na dlouhé zimní večery.
Publikováno 10 listopad 2014 - 23:11
To neintuitivní chování - Mám vlevo tabulku, vpravo parametry. Očekával bych, že když kliknu vpravo na parametr, přenese se do příkazu vlevo. Ale ono ne, nic se jakoby nezmění, ale když kliknu pak na něco vlevo, přepíše se parametr na hodnotu, kterou jsem vpravo nakliknul. Tj. parametr se nakliknutím změní, ale okno se při tom neaktualizuje. Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně...
Publikováno 10 listopad 2014 - 23:12
To jsou ti honibodi, hodte mu tam logaritmickou stupnici at muze poradne lovit.
Ale houby, to jsou Ti, co pamatují 10 keší na okres :-)
Dnes se prostě dá najít víc keší za den, než dříve za celý rok.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 11 listopad 2014 - 10:57
Ahá, tak tohle's myslel... Updatovat seznam (listbox) parametrů při změně. Myslím, že by to šlo, snad i průběžně s každou dílčí změnou hodnoty parametru. Ale počkáme na Gorda, tohle je na něj...
No, ono je to slozitejsi a nijak nelogicke mi to nepripada. Je tam zobrazeny aktualni stav a ten se zmeni po ulozeni zmeny (kliknutim na OK nebo kliknutim na jiny parametr). Prepisovat hodnotu parametru po kazdem napsanem pismenku mi opravdu nepripada rozumne. Zmenenou hodnotu vidis, kdyz ji pises, proc ji zobrazovat jeste v tom levem seznamu vsech parametru, kdyz jeste neni ta zmena provedena?
Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 listopad 2014 - 10:58
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 11 listopad 2014 - 11:26
Podle mne se to má chovat v souladu s vnitřními akcemi uložení:
Předpokládám, že platí 1. - ukládá se jen na OK. Je to pak na Gordovi, jestli zkusí přemístit refresh listboxu do jiného místa. Pak by se mi líbilo, aby se stav měnil po každém písmenku, počítač to zvládne a bude to přehlednější. Vzhledem k počtu typů parametrů se mi to ale zdá příliš komplikované. Přesně ve stylu za hodně peněz málo muziky. Stejně u složitějších parametrů bude vidět jen začátek hodnot. Pro mne je současný stav logický a vyhovující...
Pak je tu ještě kacířský návrh na zcela opačnou možnost - z levého listboxu zobrazení nastavených hodnot parametrů vyhodit a nechat tam jen jeho jméno...
Publikováno 11 listopad 2014 - 11:55
Content.ini se uklada jindy a jinde. S nastavenim parametru to nema nic spolecneho. Zmena parametru (po opusteni formulare pro upravu vsech parametru jednoho modulu najednou) jen nastavi priznak zmeny, aby se vedelo, ze ma dojit k zapisu do souboru. Takze neplati ani 1 ani 2.
Opakuji: seznam vlevo ukazuje stav pred zmenou. To je casto uzitecne. Pokud to budu menit po kazdem pismenku (kazde zmene, treba kliknuti na jinou polozku seznamu), o tuto informaci prichazim.
Klidne vam ty hodnoty v levem seznamu vymazu, ale ja rad mam prehled o parametrech aniz bych na ne musel klikat. Nekde ten kratky vypis nestaci, ale casto ano. Takze pro me (rezim Debug nebo Expert) tam bude vypis vzdy a menit to nehodlam.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 listopad 2014 - 11:57
GeoGet:
Publikováno 11 listopad 2014 - 12:09
Jak jsem psal, je to jedno, dá se na to zvyknout. Jen se mi zpočátku zdálo, že to nefunguje, když kliknu a ono se nic nezmění.
Publikováno 11 listopad 2014 - 12:20
Ale ono se to, kams kliknul prave meni.
GeoGet:
Publikováno 11 listopad 2014 - 19:07
Tady bych se k mpíkovi přidal. Je to sice otázka zvyku, ale přece jen to zpočátku mate. Gordovi argumenty jsou logické, navrhoval bych něco mezi: aspoň upozornění, třeba Ke změně hodnoty dojde po kliknutí na další položku, nebo radši potvrzovací tlačítko. Nejlépe tlačítko se šipkou vlevo, to se v GG používá, uživatel by měl znát, místo používaných Přidat, Odebrat třeba Změnit. Kliknu, výsledek se zjeví vlevo, dám OK a hotovo.
Tento příspěvek byl upraven od zdeziz: 11 listopad 2014 - 19:15
Publikováno 11 listopad 2014 - 19:41
Publikováno 11 listopad 2014 - 21:36
Jasně, měl jsem napsat, že to je příklad, takové tlačítko jsem myslel, omluva.
Souhlasím s gordem, že by se parametr neměl přepisovat po každém písmenku, které napíšu vpravo. Ale - vpravo vypíšu hodnotu a nestane se nic. Chvíli koukám, pak dám OK a zavře se okno. A nevím. Proto bych do pravé části přidal tlačítko Zapsat nebo Změnit apod., po stisku se mi vypíše hodnota vlevo, zkontroluju, otřu čelo a jdu na další parametr. V podstatě stejný postup jako u stromečku s obsahem.
Je to opravdu jen otázka zvyku, jen by mi to přišlo jednotné a splnilo by to úmysl gorda i připomínku mpíka.
Publikováno 11 listopad 2014 - 22:08
Logické by mi přišlo místo pravého okna rozbalovací roletky u každého parametru. Ale je to opravdu jedno. Podobných věcí je v geogetu víc a nevadí. Třeba tlačítko DEL všude nenávratně maže a v Geogetu jen maže ze zobrazovacího okna. Docela jsem se poprvé bál na něj máčknout.
Publikováno 11 listopad 2014 - 22:08
Neni to asi uplne spatny napad, ale ten formular je pomerne dost slozity a moc nevidim misto, kam pridat tlacitko, aby to zustalo prehledne. Schvalne si tam zobraz ruzne typy parametru a rekni, kam takove tlacitko dat, aby bylo vsude stejne, vsude prehledne. Jiste, dal by se o 30 bodu rozsirit ... No, nevim, ja jsem si na tohle zvykl
GeoGet:
Publikováno 11 listopad 2014 - 22:10
Mpiku, zkus opravdu si to zkus: zobraz parametr typu sloupec (CustomizedTable) a rekni mi, jak by sis zroivna v tomto pripade predstavoval nejake rozbalovaci roletry. Navic zalezi na tom, ktery ze sloupcu vyberes. K tomu je dalsich asi 7 typu parametru, kazy s jinym rozlozenim jinych prvku.
GeoGet:
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů