Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#361 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 19:15

Zdravím,

mám dotaz:
Když ve statoru mám nadefinováno, aby se mi ve statistice objevily odznáčky Badges, tak to znamená, že při generování statistik se budou počítat i odznáčky nebo to znamená pouze to, že budou ve statistice zahrnuty (pak tedy musím ještě před tím pustit plugin Badgegen, aby se mi aktualizovaly)?

Pak mám ještě problém při nahrávání vygenerované statistiky na profil. Provádím to pomocí dávky StatorCombine. First run proběhl a zvolil jsem možnost ano, aby nahrál statistiky na profil. Nic méně po konci dávky se mi načtou 2 stránky: 1. stránka je stránka, na které mohu upravit stránky a 2. stránka je můj věřejný profil, kde žádná statistika není..... (Momentálně se tam nachází, pač jsem ji tam nakopíroval ručně). Můžete mi, prosím, poradit, kde dělám chybu?

Předem děkuji za každou informaci.

BadgeGen je nyní integrální součástí STATORU jediné co je potřeba udělat je přidat do šablony modul CalcBG který odznaky nejdříve spočítá... přidává se to ručně protože je nutné to nastavit a nejlépe je to potřeba přidat úplně na začátek šablony rozhodně dřív než se pustí vlastní modul BadgeGenu. Pokud CalcBG nepřidáte modul BadgeGenu bude hlásit chybu s informací, že si máte CalcBG přidat :)

Pokud máte nainstalovaný BadgeGen II doporučuji ho odinstalovat není už potřeba

• 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#362 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 19:18

Na Suvenyry se pouziva gc.live. Ovsem API nema zadnou podporu pro WM (nebo o ni alespon nevim).

Vysledek WayTo81 je videt v mem profilu na konci druhe zalozky.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#363 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 19:20

Vrátím se o kousek zpět, k těm přátelům a suvenýrům. Nebylo by možné využít postup třeba ze suvenýrů taky k vytahání ikon kategorií u WM? Třeba ze stránky profilu http://www.waymarkin...&dt2=11/13/2014 Výsledek by byla řada obrázků, něco jako atributy, klidně bez počtů.

Ještě bych jako námět přidal zakomponování Animapy(animovaná mapa nálezů). A modul první keš jednotlivých kombinací D/T,  v šabloně Autostatu vypadal nejspíš takhle: INCLUDE_TEMPLATE .\script\GgStat\Template_DTC_Combinations.cfg, jak se přesně jmenoval, už netuším. Díky.

ad 1) Bohužel stránka Waymarkingu není zakomponována v GCLive takže se nedá použít postup na získání Suvenýrů... jediná možnost je snad možná GeoJarry :)

ad 2) nevím :) animapu nepoužívám

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#364 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 21:44

Problém je v tom, že rozpětí nálezů prvních let a současnosti je tak veliké, že pokud je společné formátování, tak rok 2005, tj 46 nálezů, není v porovnání s rokem 2014, tj. cca 1700 nálezů, skoro vidět.

Při druhé možnosti jsou sloupce stejně veliké, ať je v měsíci 11 nálezů nebo 627.

Zas nám to klasicky zůstalo viset tak nějak ve vzduchu. Ptal jsem se, jak si představuješ tu mezimožnost?

Stávající možnosti škálování svislé osy jsou celkem jasné. Graf slouží pro srovnání, jednou se srovnává globálně za celý geoživot, podruhé jen za rok. To, že máš tak velký rozdíl v měsíčních nálezech znamená, že jsou tak rozdílné i výšky sloupců. To mi přijde nejen správné, ale dokonce žádoucí, protože právě tohle je přece smyslem toho grafu. Nicméně jsem přístupný myšlence implementovat i nějakou fuzzy logiku. Jen mne zajímá, jak si představuješ, že by měla fungovat...?
  • 0

#365 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 22:28

Tak ja jsem jeden navrh mel - logaritmicka stupnice. Rozdil mezi 11 a 627 tam bude viditelny, ale nebude to tak obrovskej skok. Dokonce by ani nemelo byt tak tezky to implementovat. Jenom ta osa bude trosku orisek a obecne lidi moc nechapou co jim logaritmicka stupnice vlastne ukazuje.

• 0
MaFa

#366 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 22:32

Zkusil jsem ten Bookmark composer. Řekl bych, že dělá přesně to co jsem chtěl. I s tím, že si můžu vybrat, které série chci zobrazit, v jakém pořadí a jak které sbalené.

ALE:

- Když si dám zobrazit Všechny keše ze série, nalezené se mi barvou neodliší, jen je u nich datum nálezu.

- Ve verzi pro Autostat šlo dát keše do dvou sloupců. Zvažoval bych, jestli to tak dělat nebo ne - často by se to tam nevešlo.

- A to co jsem připomínkoval už dávno - vlastní keše v bookmarku by se měly počítat ve statistikách jako nalezené. Do jedné série jsem udělal jednu krabici a teď ji nikdy nemohu dolovit na 100%. http://ctrlv.cz/a170

- U sbalených sérií by se mohly nechat zobrazit základní statistické údaje - např. poček keší v sérii, počet odlovených, procenta.

Ale to jsou jen náměty na další vývoj. Mimo toho obarvování nalezených (které mi připadá dost důležité) je ten zbytek jen přidanou hodnotou.

• 0

#367 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 22:36

Tak ja jsem jeden navrh mel - logaritmicka stupnice. Rozdil mezi 11 a 627 tam bude viditelny, ale nebude to tak obrovskej skok. Dokonce by ani nemelo byt tak tezky to implementovat. Jenom ta osa bude trosku orisek a obecne lidi moc nechapou co jim logaritmicka stupnice vlastne ukazuje.

Řekl bych, že pro techniky je logaritmická stupnice srozumitelná. Ale nepřipadá mi to zase až tak důležité, mě celkem vyhovuje ta lineární.

• 0

#368 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 23:03

Zkusil jsem ten Bookmark composer. Řekl bych, že dělá přesně to co jsem chtěl. I s tím, že si můžu vybrat, které série chci zobrazit, v jakém pořadí a jak které sbalené.

ALE:

- Když si dám zobrazit Všechny keše ze série, nalezené se mi barvou neodliší, jen je u nich datum nálezu.

- Ve verzi pro Autostat šlo dát keše do dvou sloupců. Zvažoval bych, jestli to tak dělat nebo ne - často by se to tam nevešlo.

- A to co jsem připomínkoval už dávno - vlastní keše v bookmarku by se měly počítat ve statistikách jako nalezené. Do jedné série jsem udělal jednu krabici a teď ji nikdy nemohu dolovit na 100%. http://ctrlv.cz/a170

- U sbalených sérií by se mohly nechat zobrazit základní statistické údaje - např. poček keší v sérii, počet odlovených, procenta.

Ale to jsou jen náměty na další vývoj. Mimo toho obarvování nalezených (které mi připadá dost důležité) je ten zbytek jen přidanou hodnotou.

to je na mě :D píšu si...

je to komplet překopaný oproti původnímu stavu

• dva sloupce jsem zatím zavrhl.... byly s tím různé potíže....
  • zeleně se to nepodbarvuje asi by mohlo (při plném listingu) - zatím jen podle datumu
  • vlastní keše zahrnu na to sem asi nějak zapoměl :) mám tam taky nějaké u stromů takže chybí to ve výpočtech ale ve výpisu keší jsou a v ministatistice taky jsou jen nejsou v součtu....
  • sbalené jsou sbalené a rozbalené jsou rozbalené neumím tam něco vepsat tak nebo tak používá se klasické sbalení sekce jako kdekoliv jinde  - muselo by to být v hlavičce pořád

Řekl bych, že pro techniky je logaritmická stupnice srozumitelná. Ale nepřipadá mi to zase až tak důležité, mě celkem vyhovuje ta lineární.

nechal bych lineární je to blbost...

• 0

#369 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 23:17

nechal bych lineární je to blbost...

Pak ale ty první roky vypadají takhle:

stator_roky_graf.jpg

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#370 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 23:20

taky je mám malý a nevadí mi to :) prostě teď lovím víc než tehdy .... aspoň to vidím já v tom problém opravdu nevidím když dáš pro každý rok jiné měřítko tak v tom je neměřitelný chaos.... pak už je opravdu každý graf jen pro ten jeden rok

otázkou je jestli chci vidět jeden rok extra (v plném měřítku) a nebo to chci po rocích za sebou....

CO JE PRIORITA ??

• 0

#371 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 23:44

Já si tvůj návrh dobře pamatuju... :) 

Obávám se ale, že logaritmická by se Kolombovi taky nelíbila. Ta věc je veskrze lineární a pokud v prvních letech měl v měsíci minimum 1 nález a maximum 10, tak to budou sloupečky od ničeho do jednoho dílku. Pak pokročil a měl jich měsíčně 100. S logaritmickou osou pokročí na dva dílky. Letos se někde napakoval a tak vyšplhá na dva a třičtvrtě dílku. Nevím jak se zatváří, když mu povím "Vidíš, kdyby ses neflákal a místo 600 kousků měsíčně jich dal 1000, mohl's mít ty dílky celý tři...!"

Proto jsem se snažil vymámit nějaký názor z něho. Tak uvidíme...

Edit: byl jsem na tabletu pomalej

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 13 listopad 2014 - 8:52

• 0

#372 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 23:52

Jo a ještě jedna poznámka - s logaritmicou osou se nemůže flákat a v měsíci neulovit nic! Nebo by se to muselo o řád posunout. Pak by jeden nález znamenal jeden dilek, 10 dva dílky, 100 nálezů měsíčně tři dílky a tisícovka čtyři.
  • 0

#373 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 9:00

Ty popisujes logaritmus 10 a to jeste vysledky pouze jako realna cisla. Pokud tedy vezmes 3.7 (zhruba 5000 kesi) jako maximum a budes mit vysku maximalniho sloupecku treba 74 bodu, tak ti vychazi jeden bod na 0.05, takze 10 kesi pak bude na 20 bodech  100 kesi na 40 bodech 1000 kesi na 60. Samozrejme to vyrazne zvysuje sloupecky u nizkych hodnot a snizuje vysoke, ale to je snad cil, ne?

Pokud to bude jak volba, tak to snad nikomu vadit nebude - nemusi to pouzit. Jestli to ovsem nevyhovuje ani kolombovi, tak to asi neni treba implementovat.

• 0
MaFa

#374 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 10:44

BookmarkCompose - upraveno počítání

- k nalezeným se přičtou i vlastněné :) to sem fakt nějak prokaučoval

takže při nějakém dalším updatu se to opraví...

• 0

#375 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 10:56

Ve verzi i bez Autostatu to šlo ;) záviselo to na mém pluginu ale nahradil sem to možností skrýt celou sérii a tím pádem není tolik nutné to rozdělovat do dvou sloupců, které tam bylo hlavně z důvodu dlouhých výpisů :) zkracovalo je to na plovinu...

Dva sloupce mají plno negativ...

- komplikované zpracování

- problém s délkou názvu keší prostě když dáte dvě keše na jeden řádek nemusí se to vejít a v tabulce se to pak zalamuje a nevypadá to dobře...

takže dva sloupce zavrhuji :)

• 0

#376 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 11:44

Ty popisujes logaritmus 10...

Já mu tam dám logaritmus o libovolným základě, ale to bude už úplná bramboračka. S tou desítkou si alespoň něco představí...  :) 

...a to jeste vysledky pouze jako realna cisla.

Asi's chtěl napsat "celá čísla". Ne, myslel jsem reálná jako ty, to byl jen zjednodušený příklad...

Pokud tedy vezmes 3.7 (zhruba 5000 kesi) jako maximum a budes mit vysku maximalniho sloupecku treba 74 bodu, tak ti vychazi jeden bod na 0.05, takze 10 kesi pak bude na 20 bodech  100 kesi na 40 bodech 1000 kesi na 60. Samozrejme to vyrazne zvysuje sloupecky u nizkych hodnot a snizuje vysoke, ale to je snad cil, ne?
Pokud to bude jak volba, tak to snad nikomu vadit nebude - nemusi to pouzit. Jestli to ovsem nevyhovuje ani kolombovi, tak to asi neni treba implementovat.

Tu škálu jsem myslel přesně, jak to píšeš. Problém je, že když zvedne svůj výkon na dvojnásobek, tak se sloupeček zvedne o méně než třetinu dílku logaritmické stupnice. A to se mu asi líbit nebude. Myslím (ale to jen dovozuji), že by vlastně chtěl lineární stupnici, jejíš škála (horní mez) by se určila logaritmem. Tak uvidíme, co z něho vypadne... ;)

• 0

#377 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 13:25

Myslis jako neco lomeneho - linearne 1-10,11-100, 101-1000, 1001-10000, atd., takova nejaka pseudologaritmicka. Zkousel jsem pocitat s ln a dava to stejny vysledky jako log10, takze zaklad logaritmu nehraje roli.

• 0
MaFa

#378 Rozic

Rozic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 14:06

Ještě mě napadla jedna věc.

Nešlo by v nějaké další verzi statoru zavést stejně jako u autostatu možnost zobrazení jmenného seznamu u mapek? Tzn. pod mapou se vždy dalo i nastavit pořadí např. států (počet keší, stát, vlaječka) nebo krajů, okresů atd.

U velkých oblastí (státy) se to dá z mapy docela dobře vyčíst, ale pokud budu lovit v malých státech Evropy, tak je kolikrát text pod mapou přehlednější než mapa samotná. 

• 2

#379 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 16:18

To jde uz ted. Jak na to je ukazano v preddefinovanych modulech na mape Prahy. Vlevo je tabulka, vpravo mapicka. Delat samostatny modul pro to, ce se ted da udelat, mi pripada v tuto chvili celekm zbytecne, jsou dulezitejsi veci. Tak az nebude co na praci, treba ...

• 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#380 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 20:13

Myslis jako neco lomeneho - linearne 1-10,11-100, 101-1000, 1001-10000, atd., takova nejaka pseudologaritmicka. Zkousel jsem pocitat s ln a dava to stejny vysledky jako log10, takze zaklad logaritmu nehraje roli.

Lomenici jsem nemyslel. To už by byla úplná divočina.  B)  Myslel jsem lineární osu, jejíž měřítko by se spočetlo logaritmicky. Graf s měsíci 1-10 by měl nejvyšší sloupec do čtvrtiny, graf 1-100 do poloviny, atd...

S tím základem logaritmu máš pravdu. Je to jasný z toho, jak se počítá logaritmus o základu N. To mi hned nedošlo.

• 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama