Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#381 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2014 - 20:36

Ty popisujes logaritmus 10 a to jeste vysledky pouze jako realna cisla. Pokud tedy vezmes 3.7 (zhruba 5000 kesi) jako maximum a budes mit vysku maximalniho sloupecku treba 74 bodu, tak ti vychazi jeden bod na 0.05, takze 10 kesi pak bude na 20 bodech  100 kesi na 40 bodech 1000 kesi na 60. Samozrejme to vyrazne zvysuje sloupecky u nizkych hodnot a snizuje vysoke, ale to je snad cil, ne?

Pokud to bude jak volba, tak to snad nikomu vadit nebude - nemusi to pouzit. Jestli to ovsem nevyhovuje ani kolombovi, tak to asi neni treba implementovat.

Asi takhle nějak jsem si to představoval, jen by se musela doladit, jak ostrá má asi být ta křivka.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#382 Rozic

Rozic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2014 - 8:23

U Prahy jsem si toho nevšiml, zkusím vyladit. 

• 0

#383 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 11:44

Tož.... Pustil jsem se do Statoru a za cca 4 hodiny to víceméně sype věc dost podobnou tomu, co bych si představoval. Jsem programátorsky nepolíben. Dám dohromady jednoduchou html stránku, ale s css už válčim. Proč to píšu? Protože jsem si přečet dost arogantní příspěvky kolomba v prvním fóru a nechápal. Dle autorů rok práce (zadarmo) a kolombo je línej si s tím hrát pár hodin. Za mě palec až ke stropu pro všechny tvůrce.

Přečetl jsem si celou první diskusi (27 stran), protože vím, jak vypadá diskuse, když se někdo ptá na věci, které už byly zodpovězeny. Na konci diskuse přišlo zjištění, že byla zamčena a založena druhá, která má dalších 20 stran. To už nedám a ptám se (s vědomým podstoupením rizika, že to zodpovězeno bylo a budu za trotla) :-)

1) statistika vlastních keší mi vykazuje bludy. http://www.geocachin...e0-fbf693b6d995 Třeba u keše Bítýšský aquapark proběhl dle statistiky poslední nález 7.12.2014 (to ještě ani nebylo :-) a tabulkový přehled ukazuje 140 nálezů v 11/2014, ve skutečnosti by ale měly být nálezy cca rovnoměrně. Kde je error?

2) dlouho jsem nechápal, jak tu statistiku dostanu do profilu. ...a to je spíš pro zasmání... Proběhlo generování, otevřela se stránka gc.com s úpravou profilu a na to jsem čučel, zavřel. Až po dlouhé dlouhé dlouhé době jsem pochopil, že v hlavním nastavení statoru čekbox "zkopírovat statistiku do schránky" znamená, že na tom gc.com stačí zmačknout ctrl+V. Možná bych poprosil programátory, jestli by za tuhle řádku nedali takový ten otazník v kroužku, nad který když najedu myší, rozsvítí se okýnko pro blby jako já, co mám dělat, až se otevře úprava profilu. Teď už je mi to jasné, ale napoprvé mi to z toho popisku nedošlo. (jen víc user-friendly vylepšení)

3) stator mi nepočítá počet slov v lozích (mnou napsaných na cizích keších). Na první záložce "o mně" svítí nuly a jako vedlejší efekt by to mělo vypočítat přístušný bedge. Pátráním po čekboxu, který by to nastavil, jsem strávil dlouhý čas, ale nenašel.

Dík za rady a pokud už něco bylo zodpovězeno, předem omluva.

PS: obrovské díky všem tvůrcům, úpravy templejtu ggstatu byly odpudivé, tohle je metodou pokus:omyl zvládnutelné i pro IT-lamy a to je rozhodně pozitivní vývoj.

• 3
Livet är en fråga om kvalitet, inte lengt.

#384 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:01

No a pokud jde o úplné drobnosti v mapách:

-CS už neexistuje (Czechoslovakia), správně tam má být všude CZ

-ve vygenerované polské mapě je nahoře sousední stát označen BY (Bělorusko), ve skutečnosti je tam RU (Rusko - Kaliningrad)

...no ale to už je skutečně jen hledání hnidů. ;-)

• 0

#385 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:05

ad 3) Co se týče logů :)

Je potřeba je stáhnout do geogetu  (nejsou-li je tam NUDLA)

- zobrazit v geogetu všechny nalezené keše

- označit je

- přes pravý myšítko - menu - a v něm stáhnout logy

- pokud jsi to nikdy nedělal ještě tak zaškrtni stáhnout všechny logyy a zaškrtni Zastavit při dosažení vašeho "Found it logu". Pokud už jsi to dělal tak stačí jen označit naposledy přidané keše a dát stáhnout např posledních 10 keší a opět zastavit na vlastním LOGU

- pak pustit plugin Logator který přepočítá logy

postup se opakuje pokud odlovíš a okomentuješ nějaké keše stačí pak už jen na těch keších co přidáváš

Je to tak úmyslně aby se počítáním logů nezdržovaly výpočty ve Statoru ono to není zase až tak jednoduché to posčítat a chvilku to zabere

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#386 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:06

p.s. Logátor ti i nahlásí, že ti někde chybí LOGY a v jeho adresáři najdeš i seznam kde LOGY nebyly nalezeny

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#387 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:25

....

Ajta... :) Mno, logy tam jsou, když nalezenou keš v seznamu geogetu rozkliknu, tak ten svůj log vidím. Akorát jsem to nepřechroustal tím logátorem, kterej z toho vykouzlí statistiku. Večer si s tím zase budu hrát, tak snad už to bude lepší. ;)

• 0

#388 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:35

• sbalené jsou sbalené a rozbalené jsou rozbalené neumím tam něco vepsat tak nebo tak používá se klasické sbalení sekce jako kdekoliv jinde  - muselo by to být v hlavičce pořád

Dobrý nápad. http://ctrlv.cz/4i0y

To je jeden řádek v Pascalu. Mě se to tak líbí.

Zkoušel jsem najít i to obarvování, došel jsem k funkce OutputTable List, OutputTableListRow (mimo BookmarkComposer) a tam styl, co se mění po řádcích. Nevím, jak do tohoto vlézt, když je to definované jinde. Buď to nějak háknout, nebo si napsat funci svou... Je to daň za jednoduchost, kdy je něco předdefinované. Ale nechci nic tvrdit kategoricky, v Pascalu už delší dobu paběrkuju, jen nějaké drobnosti a souvislý program už dlouho ne.

• 0

#389 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:37

Logátor to jen spočte a vyrobí z toho TAGY :) je to takto praktičtější protože většinou logy už neměníš... takže jak jsou jednou načtený a logátorem sežvejkaný není třeba to znovu furt přepočítávat...

I logátor funguje tak, že to spočte jen jednou a pokud už keš spočtenou má znovu to nedělá (dá se donutit i ke kompletnímu přepočítání) viz Logátor a popis u pluginu

:)

• 0

#390 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:39

Dobrý nápad. http://ctrlv.cz/4i0y

To je jeden řádek v Pascalu. Mě se to tak líbí.

Zkoušel jsem najít i to obarvování, došel jsem k funkce OutputTable List, OutputTableListRow (mimo BookmarkComposer) a tam styl, co se mění po řádcích. Nevím, jak do tohoto vlézt, když je to definované jinde. Buď to nějak háknout, nebo si napsat funci svou... Je to daň za jednoduchost, kdy je něco předdefinované. Ale nechci nic tvrdit kategoricky, v Pascalu už delší dobu paběrkuju, jen nějaké drobnosti a souvislý program už dlouho ne.

to označení řádku už máme nějak promyšlený s gordem ještě jsem to nezapracoval :)

ale udělám to...

je to přes css styly :) a ten styl tam zatím není musí se udělat nový a doplnit do STATORU + něco co řekne tenhle řádek podbarvit což už tam GORD má takže jen to dotáhnout do konce...

• 0

#391 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:43

co se týče těch informací v hlavičce to se dá udělat...

ale když už tak to musíme dát dohromady pořádně ono to není tak jednoduchý do toho něco pascalem dolepit

ale ono se dá vybírat různé zarovnání nápisu v halvičce, ikony a já nevím co ještě a je otázka jak se to pak bude chovat...

• 0

#392 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:53

Jasně, já to dosmolil přímo do titulku.

A že se kaskádové styly dají kaskádovat, to vím. Ale nějak to dolepovat se mi nezdá vhodné. Pokud je už nějak připraveno, aby v generované tabulce mohl být řádek podbarven (což by se hodilo i pro jiné účely), stálo by za to to dotáhnout.

• 0

#393 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 12:55

jj jak bude trochu víc času vrhnu se na to...

tu hlavičku musím ještě promyslet :) možná se to bude taky hodit i pro jiné věci...

• 0

#394 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 14:18

No a pokud jde o úplné drobnosti v mapách:

-CS už neexistuje (Czechoslovakia), správně tam má být všude CZ

-ve vygenerované polské mapě je nahoře sousední stát označen BY (Bělorusko), ve skutečnosti je tam RU (Rusko - Kaliningrad)

...no ale to už je skutečně jen hledání hnidů. ;-)

Klidne hlas i hnidy. Tohle je bohuzel nejen ve Statoru, ale take v generatoru a je potreba zmenit oboje najednou. Na zacatku mi to uniklo a pak se mi to nechtelo menit. Ale kdyz uz si toho nekdo vsiml, asi budu muset :) Pisu si to.

• 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#395 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 14:24

- zobrazit v geogetu všechny nalezené keše

- označit je

- přes pravý myšítko - menu - a v něm stáhnout logy

- pokud jsi to nikdy nedělal ještě tak zaškrtni stáhnout všechny logyy a zaškrtni Zastavit při dosažení vašeho "Found it logu". Pokud už jsi to dělal tak stačí jen označit naposledy přidané keše a dát stáhnout např posledních 10 keší a opět zastavit na vlastním LOGU

- pak pustit plugin Logator který přepočítá logy

postup se opakuje pokud odlovíš a okomentuješ nějaké keše stačí pak už jen na těch keších co přidáváš

Je to tak úmyslně aby se počítáním logů nezdržovaly výpočty ve Statoru ono to není zase až tak jednoduché to posčítat a chvilku to zabere

To je ovsem naprosto chybny postup pro stazeni logu.

Daleko lepsi je VZDY pouzit funkci Aktualizovat vase nalezy (menu Databaze - Import). Je to mnohem rychlejsi a stahuje se opravdu jen to, co je potreba.

• 0

GeoGet:

#396 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 17:11

ok to je možná pravda nicméně to nepoužívám ale používám to po svým a taky to funguje :D

vůbec svoje nálezy nestahuju ale přidávám si je z GPS a pak už neupdatuju proto vznikl můj postup ale můžem se učítat co je lepší možná je fakt lepší updatovat ale vzhledem k tomu, že sem to tak nedělal a funguju tak asi je to tak i tak :) qa jde o zvyk...

• 0

#397 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 17:19

Nemam nic proti tvemu postupu - pridavat nalezyu z GPS. Ale ty tu radis nahravat nalezy ze serveru stazenim vsech nalezu. A to je nesmysl (i kdyz zastavis nacitani v nasledujici dvacitce pote, co se nacte tvuj log). Jednak stahujes logy, ktere te vubec nezajimaji (nejsou tvoje) a druhak stahujes zbytecne svoje logy, ktere uz v databazi jsou. Pouziti funkce Aktualizovat vase nalezy stahuje jen logy, ktere se zmenily nebo pribyly od posledniho pouzit teto funkce (zjednodusene receno). Sorry, nemam chut/potrebu te kritizovat, ale chci zabranit tomu, aby novacek pouzival spatne GeoGet.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 17 listopad 2014 - 17:21

• 0

GeoGet:

#398 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 17:23

ok já to tak vpodstatě nepoužívám protože tím, že to dělám kontinuálně stahuju si poslední nálezivo a nenapadlo mě, že když to stáhneš od začátku a zupdatuješ to tak se ti to zupdatuje i s logy protože jsem to NIKDY nepotřeboval a vycházel sem z toho co používám :) taky nejsem dokonalej....

• 0

#399 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 19:08

2) dlouho jsem nechápal, jak tu statistiku dostanu do profilu. ...a to je spíš pro zasmání... Proběhlo generování, otevřela se stránka gc.com s úpravou profilu a na to jsem čučel, zavřel. Až po dlouhé dlouhé dlouhé době jsem pochopil, že v hlavním nastavení statoru čekbox "zkopírovat statistiku do schránky" znamená, že na tom gc.com stačí zmačknout ctrl+V. Možná bych poprosil programátory, jestli by za tuhle řádku nedali takový ten otazník v kroužku, nad který když najedu myší, rozsvítí se okýnko pro blby jako já, co mám dělat, až se otevře úprava profilu. Teď už je mi to jasné, ale napoprvé mi to z toho popisku nedošlo. (jen víc user-friendly vylepšení)

Byva zvykem, ze tooltip (ta bublina) se zobrazi po najeti mysi na prislusny prvek. A tady tomu neni jinak. To co tam je v te bublin jako napoveda nestaci? Potrebujes totez napsat na nejake tlacitko s otaznickem?

• 0

GeoGet:

#400 Petrs11

Petrs11

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 22:29

Nevím, jestli nedělám něco špatně, ale v tabulce nálezů dle vzdáleností se mi nepočítají virtuální keše. Nebo to je v pořádku?

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama