Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#401 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 22:48

Pak mám ještě problém při nahrávání vygenerované statistiky na profil. Provádím to pomocí dávky StatorCombine. First run proběhl a zvolil jsem možnost ano, aby nahrál statistiky na profil. Nic méně po konci dávky se mi načtou 2 stránky: 1. stránka je stránka, na které mohu upravit stránky a 2. stránka je můj věřejný profil, kde žádná statistika není..... (Momentálně se tam nachází, pač jsem ji tam nakopíroval ručně). Můžete mi, prosím, poradit, kde dělám chybu?

No, abych tohle vysvetlila:

Vzniklo to jen diky tomu, ze GJ momentalne NENI schopnej nahravat statistiky na profil. Proto kluci dodelali do Statoru tu moznost kopirovani statistik do schranky, odkud si to vlozis do profilu SAM. Paklize jsi v davce vybral nahravani na profil, tak k zadnymu nahravani logicky dojit nemuze, kdyz to GJ nezvlada. 

Kazdopadne moznosti mas:

• upravit si davku StatorCombine (FirstRun uz nepoustej, akorat by to prekopalo znovu hodnoty a to nahravani by tam zustalo) tim, ze smazes tusim posledni dva radky. To vypne nahravani pomoci GJ a zaroven ti to nebude otevirat tvuj profil. Vkladani ti zustane, to dela Stator, ne davka.
  • vydrzet to za soucasnyho stavu jestli nahodou autor GJ neudela novou verzi, dke to bude fungovat. 

Snad jsem to vysvetlila srozumitelne.

PS: Omlouvam se, ze mi to tak trvalo, ale mam ted omezenej pristup k internetu a chodim do toho na nocni, takze proste na pocitac nezbejva cas.

• 1

#402 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 22:54

Byva zvykem, ze tooltip (ta bublina) se zobrazi po najeti mysi na prislusny prvek. A tady tomu neni jinak. To co tam je v te bublin jako napoveda nestaci? Potrebujes totez napsat na nejake tlacitko s otaznickem?

Ale nééé... :) Jo, bublinu jsem vůbec neviděl, asi jsem přes to švenkoval moc rychle a nikdy se mi to nezobrazilo. Ale to, co tam je, to samozřejmě stačí. Já už to nepotřebuju vůbec, já už to vím. B)

Ale co ty statistiky mých keší? ..viz výše... Stator mi vykazuje bludy a tváří se to, že buďto blbě čte datumy nálezů a nebo s nimi následně neumí pracovat. Statistika všech keší vypadá tak, že za celou historii našlo 90% lovců keš v listopadu 2014 a zbytek tak různě za X let před tím. Tak to samozřejmě není a nálezy přibývaly víceméně rovnoměrně. Mám něco nastaveno blbě u sebe, nebo v tym dělá paseku nedokonale naprogramované udělátko? Jo a času na to dost, na funkci rostlináře to nemá vliv. :rolleyes:

• 0
Livet är en fråga om kvalitet, inte lengt.

#403 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2014 - 23:29

Koukal jsem na statistiku tvých keší. Každopádně máš v databázi bordel. Nevím, jak vznikl, ale je tam. V listopadu 2014 máš cca dvojnásobek zřejmě duplicitních záznamů. Doporučuji nainstalovat LogsRepair a kouknout se, co vlastně v databázi je. Stejně to ale podle mne skončí výmazem všech logů na vlastních keších a jejich opětovným nahráním...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 17 listopad 2014 - 23:31

• 0

#404 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 0:34

Koukal jsem na statistiku tvých keší. Každopádně máš v databázi bordel. Nevím, jak vznikl, ale je tam. V listopadu 2014 máš cca dvojnásobek zřejmě duplicitních záznamů. Doporučuji nainstalovat LogsRepair a kouknout se, co vlastně v databázi je. Stejně to ale podle mne skončí výmazem všech logů na vlastních keších a jejich opětovným nahráním...

Tak jsem všechny svoje keše z DB kompletně smazal, dokonce restartoval GG, aby to bylo úplně čisté a ověřitelné, pomocí GJ "keše - moje (všechny, všechny logy)" stáhnul znova balík dat, vygeneroval to znovu a znovu je to stejný blud. Počet nálezců ve statistice odpovídá počtu nálezců v listingu na gc.com, i kdyby tam byla duplicita, tak nechápu "poslední log 11.12.2014" , což bude za měsíc.. Dneska už nic, jdu spát, v nejbližších dnech zkusím ešče ten Logs repair.

• 0

#405 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 0:47

Šmarjánkote, proč proboha GeoŽeryk...?!? :blink: Jsi PM. Proč nepoužíváš GClive, který je desetkrát rychlejší, stokrát lepší a nekonečněkrát legálnější...?!? Problém je totiž právě v tom GJ. Máš špatně nastavený formát data na GC.COM a GJ pak není schopen určit správně datum logů. Najdeš tu o tom několik plamenných diskuzí.

Takže:

1. zahodit GJ
  2. smazat logy (nebo celé vlastní keše)
  3. naimportovat pomocí GClive (najdeš tu spoustu popisů, nebo se koukni k HaLuMovi do blogu tady na GC.CZ, moc hezky to tam popsal)
  4. hotovo, dvacet - statistika bude jak víno...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 18 listopad 2014 - 0:48

• 0

#406 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 7:22

Tak jsem všechny svoje keše z DB kompletně smazal, dokonce restartoval GG, aby to bylo úplně čisté a ověřitelné, pomocí GJ "keše - moje (všechny, všechny logy)" stáhnul znova balík dat, vygeneroval to znovu a znovu je to stejný blud.

Precti si, co jsem odpovedel DrakoviMrakovi, jak se maji stahovat vlastni nalezy. Toho se drz. O GJ tam nikde neni ani carka.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#407 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 7:48

Precti si, co jsem odpovedel DrakoviMrakovi, jak se maji stahovat vlastni nalezy. Toho se drz. O GJ tam nikde neni ani carka.

O GJ jsemnepsal ani já :) a aspoň sem se od mistra něco naučil...
nikdo není dokonalej... ale je fakt, že pokud jsi PM netřeba s GeoJarry vůbec operovat GeoGet na to má vlastní nářadí.... a rozhodně rychlejší...

nemluvě o tom, že GJ po updatech stránek od GroundSpeaku ne vždy dělá vše dobře zatím...

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#408 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 8:25

Na vlastni nalezy nepotrebuje GJ ani BM. Kazdy uzivatel je muze stahovat pres GC.live (API), tedy pres ty zminovane funkce v menu Databaze - Import.

• 1

GeoGet:

#409 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 8:32

Na vlastni nalezy nepotrebuje GJ ani BM. Kazdy uzivatel je muze stahovat pres GC.live (API), tedy pres ty zminovane funkce v menu Databaze - Import.

to je fakt :)

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#410 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 8:46

:) Svého času jsem docela trpěl alergií na otázku "proč používáš GJ, když jsi PM?". Jednoduše pro dva účely.

1) do DB GG jsem si tím snadno a bez velkého klikání natáhnul svých pár založených keší a všechna data k tomu

2) tovar který ze sebe vyždímal GGstat ještě nedávno nebylo jak jinak nahrát na profil (jasně, pro vás ajťáky jo, pro mě ne)

GJ jsem zapnul 1-2x za měsíc na tyto dva úkony, když jsem se rozhod si překreslit statistiku. Do teď to fungovalo spolehlivě, dobře a byl mi jasný postup. Proto jsem to používal. GGstat takto stažená data přechroupal a výsledek byl správně. Stator to přechroupe a vypadne z toho blud. To není kritika Statoru! :P Prostě mi nebylo jasné, proč stejná data pro stejný účel jsou dvěma systémy spočítány různě a hledal jsem odpověď. Léčbu je potřeba stanovit až když je známá diagnóza. Teď už to dík odpovědím vím a nezbývá, než se to naučit jinak. :P Znáš to, vítězná sestava se nemění a já taky nemám potřebu měnit věci, dokud fungují. Večer další kolo klikání.. Snad už to proběhne v okeju.

• 1

#411 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 8:52

Zažité standardy ...

znám to každej si vypracujeme nějaké postupy a pak se to prostě blbě mění viz to moje někde o kus vejš... přesněji pak informuju obludně protože mě nenapadne jiný postup :)

hele hauskaa normál o tom to tu je a chybama se člověk učí :)

• 0

#412 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 8:52

Vítězná sestava se nemění, taky to tak dělám, ale tady se to rozhodně vyplatí...! Kromě argumentů, co už zazněly, to máš rozhodně na míň kliků, než v GJ. 

A ještě k tomu chroupání. V databázi máš zcela evidentně špatné záznamy o nálezech. Teoreticky je možné, že je z nějakého důvodu GgStat ignoroval. Nechce se mi to zkoumat. Každopádně teď ze Statoru je vidíš všechny a víš, co je třeba spravit...

• 0

#413 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 9:07

:) Svého času jsem docela trpěl alergií na otázku "proč používáš GJ, když jsi PM?". Jednoduše pro dva účely.

1) do DB GG jsem si tím snadno a bez velkého klikání natáhnul svých pár založených keší a všechna data k tomu

2) tovar který ze sebe vyždímal GGstat ještě nedávno nebylo jak jinak nahrát na profil (jasně, pro vás ajťáky jo, pro mě ne)

GJ jsem zapnul 1-2x za měsíc na tyto dva úkony, když jsem se rozhod si překreslit statistiku. Do teď to fungovalo spolehlivě, dobře a byl mi jasný postup. Proto jsem to používal. GGstat takto stažená data přechroupal a výsledek byl správně. Stator to přechroupe a vypadne z toho blud. To není kritika Statoru! :P Prostě mi nebylo jasné, proč stejná data pro stejný účel jsou dvěma systémy spočítány různě a hledal jsem odpověď. Léčbu je potřeba stanovit až když je známá diagnóza. Teď už to dík odpovědím vím a nezbývá, než se to naučit jinak. :P Znáš to, vítězná sestava se nemění a já taky nemám potřebu měnit věci, dokud fungují. Večer další kolo klikání.. Snad už to proběhne v okeju.

ad 2) Nemas pravdu Vtrl+C, Ctrl+V je cesta, ktera byla dostupna vzdy a zvlada ji nepochybne kazdy uzivatel PC, rozhodne ne je programatori.

Kdy jsi menil format zobrazovaneho data na GC.com? Spoustel jsi od te doby GgStat? Ted ti GgStat dava spravne statistiky? Tomu se mi nechce verit - dost pochybuju o tom, ze by si sam od sebe z chybnych dat udelal spravna. Podle me je zasadni chyba v tom, ze pouzivas na webu jediny nevhodny format, ktery tam je. To je problem znamy nekolik let a nic se v tom nezmenilo. Neni to problem Statoru, ale toho, ze neni mozne spravne importovat data v tomto formatu do GG.

Pokud ti GgStat dava spravne vysledky, obavam se, ze problem je jinde nez jsme psali.

• 0

GeoGet:

#414 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 9:08

A ještě k tomu chroupání. V databázi máš zcela evidentně špatné záznamy o nálezech. Teoreticky je možné, že je z nějakého důvodu GgStat ignoroval. Nechce se mi to zkoumat. Každopádně teď ze Statoru je vidíš všechny a víš, co je třeba spravit...

I kdyby je GgStat ignoroval, vysledky spravne nebudou, jen nebudou zahrnovat spatna data.

• 0

GeoGet:

#415 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 9:50

Ono ostatne GgStat vlastni kese natoz jejich logy vubec nezpracovava. Takze to musel bejt nejakej plugin, kterej ty statisky vlastnich kesi pocital a pridal do statistik.

• 1
MaFa

#416 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 9:52

to je můj plugin :D

kdysi jsem to napsal a podle toho je teď udělaný i modul ve Statoru

a podle mě i ten by měl dávat špatné výsledky je to napsané podobně... ikdyž modul ve Statoru jsem nedělal princip znám :)

• 0

#417 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 10:24

Gorde, GGstat mi dává správné statistiky celou dobu. Formát data jsem si nastavil asi z mladické nerozvážnosti někdy hodně dávno a žádný problém jsem dosud neměl. Podle mého byly chroupátory GGstatu jinak nastaveny než chroupátory Statoru. GGstat si s tím "nevhodným" datem poradil, Stator holt ne. To je život.. :) Teď jsem přenastavil formát na RRRR-MM-DD a večer to znova zkusím (teď píšu z firemního ščotu, tady GG nemám)

• 0

#418 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 12:12

Do tve databaze nevidime a co jak delas a kdy jsi delal nevime. Vsechno, co piseme jsou nase zkusenosti aplikovane na to malo informaci, ktere nam poskytujes. Domnenka, ze jen u tebe si Stator pohrava s nalezy na tvych kesich a presouva je prevazne na listopad je trochu pritazena za vlasy. Proc by to bylo jen u tebe?.Jediny rozumny duvod, ktery vidim, jsou chybna data. Opravdu se mi nechce verit, ze by plugin od Draka to udelal jinak. Schvalne ho spust a nekam ten vysledek dej.

EDIT: Neskodilo by, kdybys nam trochu praci zjednodusil a propojil si zdejsi ucet s uctem na gc.com, abychom nemuseli hledat, co jsi vlastne zac a jak vypada vystup, ktery mas v profilu.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 18 listopad 2014 - 12:14

• 0

GeoGet:

#419 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 12:24

Dle všeho su jeden z mála, kdo používá "český" formát data. Proto budu jeden z mála, kdo má (měl) problém s tímto výstupem. Teď je pravděpodobný problém pojmenován, až se dostanu ke svému počítači s GG, dle Vašich návodů to zkusím opravit, teprve když to nepojede, budeme řešit dál. Teď už nemá smysl ani pro mě (natož pro Vás) řešit, co jak dělal GGstat, když se snažim naladit Stator.

PS: Profily propojím

• 0

#420 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 12:34

Sice to už zaznělo, ale raději to ještě připomenu - jiný formát data vadí jen a jen při grabování HTML stránek pomocí GJ. Pokud použiješ GClive API, můžeš mít nastaveno cokoliv, dle ctěné libosti...

• 0

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama