Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#481 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2014 - 16:50

Zdravím,

a mám problém.

Modul: TimelineMonthly - pracuje bez problému

TimelineByTypeCumulative vynechá rok 2013

Co s tím?

Díky

To je prekérní situace. V roce 2013 jsi prostě lovil hodně nerozvážně...  :)

Vysvětlím obsáhleji. Modul TimelineByTypeCumulative vynáší do grafu 5 sérií a navíc jde o XY graf, kde se určují obě souřadnice každého bodu. Graf je proto hodně náročný na množství dat, které se musí v URL poslat generátoru. Proto musí modul data o nálezech při vykreslování redukovat, jinak hrozí překročení maximální délky URL. 

No a to je právě ten problém. V tvém případě se vykreslují body jen za kvartál a to jen v případě, že v konečném měsíci kvartálu existoval nějaký nález. A světe div se, ty's zrovna v březnu, červnu ani prosinci nenašel nic. Proto se za celý rok 2013 vykreslil jen kumulativní údaj k září. Popis roku taky chybí, protože ten se vypisuje k červnové hodnotě (a ta chybí).

Uznávám, že popisované chování není zcela správné. Lepší by bylo, kdyby nebyly vynechané žádné časové úseky, tak jako na grafu TimelineMonthly (který se ale nemusí bát omezení, jde o jednu sérii). Podívám se, co se s tím dá dělat...

EDIT: Koukal jsem do kódu. Aby se modul choval jako TimelineMonthly, znamenalo by to celkem velkou úpravu. Zatím to zapisuji na seznam a odkládám...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 03 prosinec 2014 - 20:08

• 0

#482 sopracin

sopracin

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2014 - 9:10

To je prekérní situace. V roce 2013 jsi prostě lovil hodně nerozvážně... :)

Díky za vysvětlení.

V autostatu graf vytvořit šel.

Zkusím v GeoGetu "redatovat" některé nálezy ;)

Souhrn-2.jpg

• 0
Schůdnější cesta se najde vždy, při odchodu od nalezené cache.

#483 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2014 - 9:22

V autostatu sice pro tebe graf vytvorit jde, ale zase pro jine, kteri lovi vic a delsi dobu, se nevykresli nic, protoze je prekrocena povolena delka URL. Kazda aplikace ma sve limity.

Redatovani neni reseni. Resenim je upravit (mozna zcela predelat) algoritmus pouzivany ve Statoru, ktery se snazi optimalizovat vystup tak, aby URL neprekrocilo povolenou delku. Stavajici optimalizace nefunguje za nekterych okolnosti spravne, musime tedy najit jiny princip optimalizace, ktery bude davat vysledky rozumnejsi. Neni to vsak jednoduche a bude to chvili trvat.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#484 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2014 - 13:12

Redatace nálezů není správná cesta. To to raději opravím, aby i sváteční lovci měli graf správně...  B)

• 0

#485 Malej_viktor

Malej_viktor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 10:53

V grafu timelinebytypecumulative je v popisu Nálezy v jednotlivých rocích - možná by bylo češtinářsky lepší použít Nálezy v jednotlivých letech.

Co na předchozí problém použít průměr za čtvrtletí. Nebude to ideální, ale nemělo by dojít k vynechání žádného období.

Jinak díky super práci

• 0

#486 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 11:56

V grafu timelinebytypecumulative je v popisu Nálezy v jednotlivých rocích - možná by bylo češtinářsky lepší použít Nálezy v jednotlivých letech.

Popis je u modulu jen jako výchozí. Každý si tam má napsat, co chce. Ale souhlasím, že i výchozí popis by neměl být "češtin". V tomto případě však podle mne pravidla českého pravopisu umožňují obě varianty.

P.S.

Dokonce si dovolím kacířsky poznamenat, že jde primárně o kumulativní graf nálezů od počátku do dneška. To, že obsahuje i roční kumulativy je docela vedlejší. Takže v názvu by nemělo být ani v jednotlivých rocích, ani v jednotlivých letech...  ;)

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 07 prosinec 2014 - 12:00

• 0

#487 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 12:00

Co se tyce "prekladu", tak staci rict, co kde nesedi nebo neni uplne koser a muze se to opravit :) To plati ale HLAVNE u anglicky verze - nejsem zadnej prekladatel, takze bych se vubec nedivila, kdyby tam byly nejaky boty. Samozrejme u nepresnosti v cestinovi to plati taky :)

• 0

#488 Malej_viktor

Malej_viktor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 13:07

To že čeština umožňuje obě varianty jsem si myslel, ale léta mi nějak líp lezou přes zobák. Na tu možnost individuální úpravy se podívám, protože jsem to bral jako automaticky generovanou legendu, bez možnosti úpravy.

Popis je u modulu jen jako výchozí. Každý si tam má napsat, co chce. Ale souhlasím, že i výchozí popis by neměl být "češtin". V tomto případě však podle mne pravidla českého pravopisu umožňují obě varianty.

P.S.
Dokonce si dovolím kacířsky poznamenat, že jde primárně o kumulativní graf nálezů od počátku do dneška. To, že obsahuje i roční kumulativy je docela vedlejší. Takže v názvu by nemělo být ani v jednotlivých rocích, ani v jednotlivých letech... ;)

• 0

#489 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 13:09

Do tech policek si muzes napsat co chces :)

• 0

#490 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 13:10

Ahoj, prosím o radu.
Už několik dní se marně pokouším vygenerovat stránky mé statistiky s pomocí STATORU 1.2.2.8.
Program statistiku vygeneruje, ale funkční je pouze záložka "O mne". Ostatní záložky jsou, po rozkliknutí, prázdné.
Přitom je zajímavé, že pokud si vygenerovaný soubor prohlédnu v textovém editoru jako prostý text, tak tam nic nechybí.
Kde může být chyba?
Děkuji za odpověď. 

• 0

#491 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 13:18

Na tu možnost individuální úpravy se podívám, protože jsem to bral jako automaticky generovanou legendu, bez možnosti úpravy.

Skoro uplne vsechno, co leze ze Statoru, je mozne nejak upravit a nastavit. Textu se to tyka snad opravdu iplne kazdeho.

• 0

GeoGet:

#492 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 14:12

Ahoj, prosím o radu.
Už několik dní se marně pokouším vygenerovat stránky mé statistiky s pomocí STATORU 1.2.2.8.
Program statistiku vygeneruje, ale funkční je pouze záložka "O mne". Ostatní záložky jsou, po rozkliknutí, prázdné.
Přitom je zajímavé, že pokud si vygenerovaný soubor prohlédnu v textovém editoru jako prostý text, tak tam nic nechybí.
Kde může být chyba?
Děkuji za odpověď. 

Jako první prosím zkus zakázat modul CmdHtmlText (viz obr.) a vygenerovat statistiku bez něj. Možná máš ve vloženém textu nějaké extra nekorektnosti v neuzavřených blocích (tagy <div> a </div>).

Přiložené miniatury

• 2014-12-07_140842.png

• 0

#493 DAplusRA

DAplusRA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 14:30

Tak to já mám u statoru opačný problém. Vyskočí mi hláška modul:myownministat, číslo chyby1,err nenalezeny žádné vlastní keše a ještě další dvě chybové hlášky :( a záložka moje kešky je prázdná.Vše ostatní je v pořádku. Proto zatím používám autostat, tam je to v pořádku

• 0

#494 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 14:47

Dík za odpověď.

Zajímavé. Před tím mi to fungovalo i s mnou vloženým textem.

Modul jsem, dle rady, zakázal a záložky se opět staly funkční.

Poté jsem z modulu odstranil navíc vložený text a modul jsem povolil a opět to nefungovalo.

Takže chyba je opravdu v mém zásahu do tohoto modulu.

V zakázaném modulu jsem tedy ponechal jen níže uvedený text. Co je na něm špatně?:

<div align=justify style='width: 100%; background-color: #%ColorMainBkg%; font-size: 12px; color: #ColorMainText%; margin: 1px; border: none'>
<p>Ze všech <b>%Calc_DaysTotal% dní (%Calc_YearsTotal% roků) svého kešovacího života</b> jsem <b>hledáním </b>keší strávil(a) dohromady <b>%Calc_DaysCaching% dnů</b>. Za tu dobu se mi podařilo <b>najít %FoundCachesCount% keší</b>, což znamená, že najdu průměrně <b>%Calc_AvgPerDayRound2% keší v jednom běžném dni a %Calc_AvgPerCachingDayRound2% v jednom kešovacím dni.</b> 
</p>  
<p> Nejdelší řady po sobě jdoucích dnů (streak) s nálezy se mi podařilo dosáhnout %Calc_FoundStreakDailyFrom% - %Calc_FoundStreakDailyTo% (%Calc_FoundStreakDaily% dnů). Oproti tomu nejdelší období bez nálezu bylo od %Calc_EmptyStreakDailyFrom% do %Calc_EmptyStreakDailyTo%, tedy %Calc_EmptyStreakDaily% dnů.   

</p> 

• 0

#495 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 224 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 15:27

Tak už jsem to opravil. Díky radě. Opravdu tam chyběl příkaz: </div>

Po doplnění již fungují všechny záložky včetně mnou vloženého textu.

Děkuji!

• 0

#496 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 15:30

Tak to já mám u statoru opačný problém. Vyskočí mi hláška modul:myownministat, číslo chyby1,err nenalezeny žádné vlastní keše a ještě další dvě chybové hlášky :( a záložka moje kešky je prázdná.Vše ostatní je v pořádku. Proto zatím používám autostat, tam je to v pořádku

Jako základ musíš mít ve Statoru na záložce Různé definováno, podle čeho se mají poznat vlastní keše. Typicky se poznají podle nicku, resp obsahu pole Autor. To nastavíš v seznamu Nicky pro vlastní keše (viz obr., volba A). Alternativně můžeš keše určit i GC kódem (volba B).

Podle této definice se zobrazí seznam keší v modulu MyOwnSettings. Tam z něj můžeš ručně vybrat keše, které mají ostatní moduly MyOwn* zařazovat do výstupu (viz druhý obr.)...

Přiložené miniatury

• 2014-12-07_152351.png
  • 2014-12-07_152451.png

• 0

#497 DAplusRA

DAplusRA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 17:20

Tak nick jsem tam nastavený měl, a po vložení  kodu GC se to nějak prošťouchlo ;) a už to funguje. Díky

• 0

#498 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:46

Tak nick jsem tam nastavený měl, a po vložení  kodu GC se to nějak prošťouchlo ;) a už to funguje. Díky

A mel jsi ten nick opravdu nastaveny spravne? Mel jsi vsechna pismena velka?

• 0

GeoGet:

#499 DAplusRA

DAplusRA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 9:56

Jo měl, nic jsem neměnil a mám ho tam pořád stejně.Tak jsem zkusil vložit GC kod do ignorovaných keší a naráz to začalo fungovat. Pak jsem ten GC kod odebral a už to načítá vše :D

• 0

#500 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2014 - 13:03

To je opravdu fenomén tzv. "prošťouchnutí", jak jsi psal - občas ho v IT pozoruju, i když principielně by existovat neměl. :D

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama