No jo, "dtfoundtime" je skutečně integer, takže případná nula vlevo nemá šanci. Zvláštní. Asi kvůli bezproblémovému řazení i z historických důvodů - "dtfound" je taky INT. To by objasnil HaLuMa (a možná už dříve objasňoval), proč není použit nějaký datumový/časový typ.
Stator 1.2.1.5
Publikováno 16 December 2014 - 18:52
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 16 December 2014 - 19:46
A objasnovat to porad dokolecka ani nebudu. ;-) proste to pred sedmi lety vzniklo takto. A jsou to prave takoveto programy, ktere se v datech hrabou primo, kvuli kterym je pak tezke to predelavat na neco jineho. Proto se to predela az pri radikalnim rezu - GG3
Publikováno 02 January 2015 - 7:36
Při generování statistky - mapek je různý počet nalezených keší v jednotlivých krajích. Např. v horní mapce je u Pardubického kraje číslo 1539 a u dolní mapky číslo 1509 u stejného kraje. To je asi špatně, nebo jsem nepochopil co ty čísla vlastně vyjadřují.
U jedné keše dle věty pod obrázkem není přiřazen region. (viz přiložený soubor). Jak tuto keš naleznu a přiřadím ji region? Použil jsem funkci Divider, ale nic se neopravilo. Díky
Publikováno 02 January 2015 - 9:03
Jedna mapka je delana podle polozky State, druha podle tagu CZ kraj. Zda se, ze nemas u vsech kesi tag nastaven. Po kazde aktualizaci/pridavani kesi do databaze by jsi mel spustit Divider, aby tagy byly aktualni.
(To chybove hlaseni o poctu kesi mimo regiony obsahuje chybu ve spocitanem cisle a je tedy matouci. U me je to uz nejaky cas opraveno, takze s novou verzi to pak nebude psat jen 1 kes, ale spravny pocet.)
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 02 January 2015 - 9:11
Pustil jsem opět Divider na celou databázi a po vygenerování statistiky je vše pořád stejné. Čísla se nezměnila a věta o nepřiřazení regionu je pořád. Co mohu ještě udělat?
Publikováno 02 January 2015 - 9:18
Podivej se do log souboru, hledej tam ERR: bude u toho podrobnejsi vysvetleni (doufam). Zjistis tam treba i z jakeho modulu je to hlaseno a mozna i pro jake kese.
GeoGet:
Publikováno 02 January 2015 - 9:33
Je tam toto:
ERR: Soubor neexistuje: C:/...../Start.html
ERR: Soubor neexistuje: C:/...../End.html
Nevím co to znamená a jiný ERR: tam není.
Připojuji i soubor LOG
Přiložený soubor (y)
Publikováno 02 January 2015 - 10:17
Kdyz v tom souboru vyhledas text (??) tak najdes vsechna mista, kde jsou problemy s tagy nebo state. U tebe je to vzdy v modulu MapGenFromState. Kupodivu je to i v pripace CR. To znamena, ze mas nejake stare kese, kde nebyla polozka State jeste vypnena. Najdi, co je to za kese a polozku si rucne oprav.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 02 January 2015 - 10:20
GeoGet:
Publikováno 02 January 2015 - 10:30
Otazníky jsou akorát tady "KP-8 Kozlovsky prieloh - altanok" ale stát i ostatní tagy jsou v pořádku přiřazené. Nic jiného jsem nenašel. Jak najdu jednoduše keše kde není nějaký potřebný tag vyplněn?
Publikováno 02 January 2015 - 10:43
Spatne koukas. Mluvil jsem o nasledujicich radkach:
09:09:02.393 -- spoustim modul 0/16: MapGenFromState (Czech Republic) ... 09:09:02.537 sMap=CZkraj, s=(??), Dostupne=302, Nalezene=302, Procent=100 09:09:02.810 -- spoustim modul 6/16: MapGenFromState (Italy) ... 09:09:02.912 sMap=ITkraj, s=(??), Dostupne=1, Nalezene=1, Procent=100 09:09:03.059 -- spoustim modul 10/16: MapGenFromState (Poland) ... 09:09:03.162 sMap=PLkraj, s=(??), Dostupne=4, Nalezene=4, Procent=100 09:09:03.186 -- spoustim modul 12/16: MapGenFromState (Slovakia) ... 09:09:03.288 sMap=SKkraj, s=(??), Dostupne=21, Nalezene=21, Procent=100
Problem je tedy u statu CR, Italy, Poland a Slovakia a vzdy v modulu MapGenFromState. Tedy ne v Tagu s rozdelenim statu na podrizene celky, ale primo v polozce State, kterou poskytuje gc.com v zakladnich informacich o kesi. Tato polozka neni vyplnovana spolehlive (snad s vyjimkou CR), proto doporucujeme pouzivat spise ty tagy, ktere nastavuje Divider. Kdyz ale pouzivas mapy tvorene z polozky State a nemas ji u nekterych kesi vyplnenou, musis si ji nastavit rucne. Ale pozor, pri aktualizaci kese ti ji gc.com zase vymaze!
GeoGet:
Publikováno 02 January 2015 - 10:58
Tak jsem prošel Italy, Slovakia a Poland tady jsem to opravil(není jich moc), ale jak zjistím jaké keše jsou to v ČR? Teď jsem to procházel jednu po druhé, ale pr ČR to nejde, je jich moc.
Publikováno 02 January 2015 - 11:29
K tomu slouzi filtry. Vyfiltrujes kee, ktere nemaji nastavenu polozku State, vsechny oznacis a pak pres prave mysitko vsem najednou nactes zakladni iformace (pozor, u nalezenych se ti muze zmenit D/T/Velikost i typ kese, takze pokud chces zachovat hodnoty pri nalezu, takto to udelat nejde a budes to muset nastavit u kazde kese zvlast).
GeoGet:
Publikováno 02 January 2015 - 11:56
Nějak jsem se zamotal do použití filtrů a nic mi to nenašlo. Použil jsem Filtry - záložka Hlavní a tady sem nastavil že nesmí mít žádný stát. A nic.
Publikováno 02 January 2015 - 12:27
polozka State neni sta! Je to uzemi ve statu! Tedy v CR je to kraj, jinde treba provincie, zupa, vojvodstvi, ...
Tento příspěvek byl upraven od gord: 02 January 2015 - 12:28
GeoGet:
Publikováno 03 January 2015 - 21:53
Jak je to s datovými typy? Zkusil jsem v Custom table udělat tabulku všech od 1000m výš, tag Elevation jsem dal jako číselný, ale na podmínku > 1000 mi to vypisovalo pořád všechno, i když se to řadilo správně od nejvyšší, takže předpokládám, že to jako číslo porovnávat lze.
Publikováno 03 January 2015 - 22:21
Jak je to s datovými typy? Zkusil jsem v Custom table udělat tabulku všech od 1000m výš, tag Elevation jsem dal jako číselný, ale na podmínku > 1000 mi to vypisovalo pořád všechno, i když se to řadilo správně od nejvyšší, takže předpokládám, že to jako číslo porovnávat lze.
Citem bych řekl, že podmínku musíš dát podle datového typu. Všechny tagy jsou pochopiteln jako text. Zaškrtávátko číselného typu bude fungovat jen na řazení. Zkus tedy podmínku > '1000'...
Edit: Ještě to testuju, abych neradil jen citem. Na podmínku = vše funguje jak má, včetně číselného/textového typu. Podmínka > (apod.) ale evidentně správně nefunguje. Jdu to zkoumat hlouběji...
Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 03 January 2015 - 22:55
Publikováno 04 January 2015 - 8:23
no právě. V uvozovkách jsem to taky zkoušel, ale kdyby se to porovnávalo jako textový řetězec, bylo by to špatně, to by se řadilo od nejkratších. Je někde možno vidět ten SQL příkaz, co se vygeneruje?
Tak jsem se na to podíval, SQL příkaz se ukáže když v něm udělám chybu, tu jsem udělal a vidím, že se porovnává COLLATE NOCASE, takže jako text, ale řadí se podle valT41, tj. evidentně podle hodnoty převedené na číslo. Jak je to uděláno, nevím.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 04 January 2015 - 8:45
Publikováno 04 January 2015 - 18:08
Koukáním do kódu jsem dospěl k podobnýmu závěru. Napíšu to Gordovi do úkolovníčku...
Každopádně platí, co je napsáno v dokumentaci - modul CutomizedTable není všemocný. Ve složitějších případech je nutno použít modul SqlTable.
Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 04 January 2015 - 18:20
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů