Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#541 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2015 - 18:52

Kde všude musím nastavit svůj gc.cz login/uid aby se mi načítaly mapky s puntíky? Generuje mi to URL s "&uid=&amp..."

V hlavním nastavením mám správně vyplněny údaje pro gc.com i cz, ID mi to načítá taky správné, ale do té URL se to nějak nepromítá...

Díky

• 0
\m/

#542 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2015 - 19:22

Dopln si ho do config.ini... Nevime proc, ale uz se nam parkrat stalo, ez se tam proste nezapise...

• 0

#543 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2015 - 21:23

Díky, funguje.

• 0
\m/

#544 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 8:53

Koukáním do kódu jsem dospěl k podobnýmu závěru. Napíšu to Gordovi do úkolovníčku...

Každopádně platí, co je napsáno v dokumentaci - modul CutomizedTable není všemocný. Ve složitějších případech je nutno použít modul SqlTable.

Chápu, že není všemocný, ale když zatrhnu, že hodnotou je číslo, logicky bych předpokládal, že se podle čísel bude nejen třídit, ale také porovnávat.

A SQL table také není všemocná. Ta SQLite zřejmě umí jen zcela základní matematiku, už odmocnina je nad její síly. Dočasná tabulka se směry a vzdálenostmi je spočítaná jen pro nalezené keše. Atd. Čili ani SQL všemocná není a byla by v mnoha případech třeba podpora vyššího programovacího jazyka, tj. vlastní plugin. K tomu jsem zatím nedošel.

• 0

#545 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 9:37

Automaticke generovani SQL neni uplne jednoducha vec. Tagy jsou ukladany jako stringy a SQL s nimi tak take zachazi. Tomu jsem podrizoval i tvrobu toho SQL. Pri generovani casti pro vyber jsem na moznost ciselne interpretace asi pozapomnel. Podivam se na to.

SQLTable umi vsechno, co umet muze. Matematicke operace s vyjimkou zakladnich v SQLite nejsou, tak pokud nepouzijes knihovnu, nebude je umet ani SQLTable. Pokud knihovnu pouzijes, umet je bude. Ovsem ta knihovna neni soucasti instalace SQLite, GG ani Statoru, takze jedine si ji najit na webu. Ja to dosud na nic nepotreboval, tak jsem nemel potrebu neco takoveho hledat.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#546 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 10:43

no právě. V uvozovkách jsem to taky zkoušel, ale kdyby se to porovnávalo jako textový řetězec, bylo by to špatně, to by se řadilo od nejkratších. Je někde možno vidět ten SQL příkaz, co se vygeneruje?

Tak jsem se na to podíval, SQL příkaz se ukáže když v něm udělám chybu, tu jsem udělal a vidím, že se porovnává COLLATE NOCASE, takže jako text, ale řadí se podle valT41, tj. evidentně podle hodnoty převedené na číslo. Jak je to uděláno, nevím.

SQL prikaz je videt v log souboru, vzdy zacina SQL=

• 0

GeoGet:

#547 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 11:37

Log soubor jsem neviděl, nějak mě ani nenapadlo, že existuje a je někde k nalezení. Jen jsem zjistil, že když podmínku zadám nesmyslně, plugin zhavaruje a vypíše celý chybný příkaz do informačního okna. Díky za info, zkusím najít ten log soubor. A co se týče matematiky v SQL, o tom jsme se bavili s Gordem soukromě. Co jsem potřeboval, jsem vyřešil a dál se tím zatím prozatím nezabývám.

• 0

#548 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 12:03

Log je v Stator\Prosiles\<profil>\Stator.log.

Mam u sebe upravenou verzi, ktera uz by to mela mit spravne. Poslu pres SZ odkaz na vyzkouseni.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 05 January 2015 - 12:06

• 0

GeoGet:

#549 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2015 - 12:08

Kde všude musím nastavit svůj gc.cz login/uid aby se mi načítaly mapky s puntíky? Generuje mi to URL s "&amp;uid=&amp..."

V hlavním nastavením mám správně vyplněny údaje pro gc.com i cz, ID mi to načítá taky správné, ale do té URL se to nějak nepromítá...

Díky

Dopln si ho do config.ini... Nevime proc, ale uz se nam parkrat stalo, ez se tam proste nezapise...

No to by me fakt zajimalo, z jakeho duvodu a kdy se to nezapise. Oba pripady, o kterych vim, mi hlasila Petra a ja nejsem schopen to nasimulovat a ve zdrojaku zadnou moznost uniku z ulozeni stavu nevidim. Potreboval bych nejak zjistit, kdy se ta zmena neulozi.

• 0

GeoGet:

#550 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 20:31

Pokud ti to pomůže, tak mám Win8.1, nový Geoget, stáhnul jsem si Stator, nějak náhodně povyplňoval přihlašovací údaje v pluginu a v nastavení GG. Toť v podstatě vše. Můžu nějak víc posloužit? 

Pokud si tu hodnotu vymažu z config.ini, tak ji přesto v nastavení profilu vidím dobře, i tam vidím, jak probíhá nějaký refresh (na chvíli zmízí a znova se objeví). Po uložení změn je config.ini beze změny, tj. GCczID musím vyplnit ručně.

• 0
\m/

#551 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 20:59

Hm, takze nic novyho... :( Prvni pripad byl na netbooku se sedmickama (pokud me pamet neklame) a chovalo se to stejne...

Jediny, co me napada, ze bysme mohli zkusit do kodu pridat nejaky logovani o tom, co se deje okolo toho ukladani a nacitani UID...

PS: Gorde, zacinam si pripadat, jak kdybych tenhle problem vyvolavala nebo si ho vymejslela :D
  • 0

#552 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 21:08

No tak to je přece známá věc, že i ke zdánlivě neživým a neživotným věcem je nutno přistupovat s pozitivní myslí. Programy a jiné IT záležitosti nevyjímaje. Jinak to ty mrchy dokážou vrátit...  :)

• 0

#553 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 21:27

Voldiku, programujes v jave pro android, takze kdyz ti reknu, kde se nastaveni uklada, jsi schopen do kodu dat kontrolni vypisy, aby se zjistilo, co kde selze? To vidim jako nejjednodussi moznost. Pokud ano, tak bych se presunul na mail nebo ICQ.

Ale nechapu, proc jinde to chodi.

Petro, nikdy jsem nepochyboval, ze za to muzes prave ty. Oba pripady jsi hlasila ty. Nepochybne jsi nejakym zahadnym zpusobem naockovala i voldikuv novy stroj. :)

• 0

GeoGet:

#554 Joska4

Joska4

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 23:38

Ahoj, objevil se mi problém u statistiky mých keší ve Statoru - keš je založena 04.01.2015 - v přehledu to dává toto: Publikováno 04.01.2015 (vytvořeno 01.04.2015), délka života -83 dnů.

U dalších keší vytvořených vloni mi to dává datum vytvoření 06.01.2015, datum publikace u všech sedí, takže se asi někde vloudil šotek. Mám to nahraný na profilu, takže není problém shlédnout stav. Nebýt nové keše, tak si toho ani nevšimnu. Jinak ale díky za vaši práci, je to čím dál lepší.

• 0

#555 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2015 - 23:53

Kontrolní otázka - jak jsi prosím importoval do GeoGetu informace o vlastních keších...?!?
  • 0

#556 Joska4

Joska4

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 07 January 2015 - 17:33

Ahoj, přes GeoJarry - keše založené, jinak používám jen StatorCombine. Dělá to až teď po přidání nové. Mám za to, že se mezitím aktualizoval i GeoJarry, ale jistý si tím nejsem.

• 0

#557 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 07 January 2015 - 17:41

Tak si zmen na gc.com format data na cokoliv jinyho, nez je dd/mm/yyyy a apk znovu ty kese stahni...

Pokud mas PM, tak muzes GJ klidne prestat pouzivat na stahovani kesi...

• 0

#558 Joska4

Joska4

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 08 January 2015 - 10:59

OK, díky. PM mám, už jsem zjistil, že mi to GJ stáhne s tím, že co je letos založené, tak datum ponechá a u starších dá aktuální datum. Když jsem je aktualizoval jen přes Geoget, tak to natáhlo správná data. 

• 0

#559 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 08 January 2015 - 11:39

Proc do toho vubec to Geojarry zatahujes?

• 0

#560 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 08 January 2015 - 11:51

Skoro se mi zda, ze GJ uz dela vic skody nez uzitku. Pouziva se tam, kde to nema smysl. Koketoval bych s myslenkou ho nejak zakazat/omezit jeho pouziti v ramci GG :)

• 1

GeoGet:

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama