Přejít na obsah

Fotka

Stator 1.2.1.5

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1059 odpovědí na toto téma

#841 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 19:09

Takže problém vyřešen. Jak jsem tušil ... LAB keše. Ty nám byl fakt čert dlužný... Teď se musím prokousat tím, jak do nich dát log...

• 0

#842 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 19:15

Nainstaloval jsem Stator (1.2.2.8), jedu podle návodu a ....chybová hláška.

Routine: findsbydifficulty_run 
Když jsem odstranil modul, hlásí to problém s terénem. Předpokládám, že to zase rozesí..jí ty LAB keše.

Nebylo by od věci napsat i jakou chybu to hlásí - tohle je jen druhá půlka chybové hlášky,

• 0

#843 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 19:24

No tak problém je s logem u nového budoucího eventu.... Dal jsem pokračovat ve zpracování. A co to má dělat potom? Otevřelo se mi okno s informací o profilu a to je všechno. V okně něco o vás je furt to samé...

• 0

#844 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 19:30

Co si takhle nejdřív přečíst alespoň základy dokumentace...?!?  B) 

Pokud vygeneruješ statistiku (a ne jenom náhled), vloží se ti obsah statistiky do schránky a Stator otevře profil na webu. Klikneš do okýnka Bio, dáš Ctrl-A pro označení celého starého obsahu a pak Ctrl-V pro vložení právě vygenerované statistiky. Pak potvrdíš na stránce a uložíš. Hotovo...

• 0

#845 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:18

Tak snad vyřešeno.
Vždycky mě fascinují tyhle věty : umožňuje pracovat v několika režimech s různou úrovní složitosti stavebnice pro začátečníky.

Než to člověk rozchodí je to porod.

• 0

#846 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:22

Ještě malý (možná hloupý dotaz) : Dá se do milníků vprasit třeba 3333, 5555 ap. ?

• 0

#847 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:28

Ještě malý (možná hloupý dotaz) : Dá se do milníků vprasit třeba 3333, 5555 ap. ?

Mala odpoved: ano da.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#848 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:30

No musim podekovat za Stator.

Vcera jsem si rekl, ze zas proniknu kousek dal do Statoru a zkusim do statistik doplnit Bookmarky, ktere jsem v nekolika profilech videl a tak jsem zacal metodou pokus - omyl. No nebylo to jednoduche. Na jedne strane jsem mel bookmark, uprostred geoget a na konci statistika a jak to proboha propojit. Google hledal a hledal a nachazel rady a ja to zkousel a zkousel. To bylo zas slepych ulicek a erroru. Vecer jsem uz mel prvni vysledek. Rano jsem to doladil a v poledne to uz bylo k me spokojensti. No pronikl jsem trochu do Combine (dosud jsem se mu vyhybal jak cert krizi), do vytvareni ikon a jejich umistovani tam kam patri a hlavne zas objevil zapomenute pravidlo, ze do programovani nepatri hacky a carky. Vse pekne propojene jak ma byt, tagy vygenerovane tak jak maji byt a ikonky jsou tam kde maji byt. No jsem spokojen ale vim, ze jeste vetsinu neznam a modlim se aby GS neco nezmenil a statistiky nezmizely.

Mohl bys nejak posat, s cim jsi mel potize? Mohli bychom doplnit navod, aby s tim ostatni nemely podobne problemy. (Na druhou stranu - na co si clovek prijde sam, pamatuje si to daleko lip a dyl.

EDIT: A dekujem za podekovani a pochvalu.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 květen 2015 - 20:47

• 0

GeoGet:

#849 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:43

Mala odpoved: ano da.

No tak zase někdy jindy. Dneska už jsem vynervovaný dost.... Ještě mi nejsou jasné ty Mega eventy v odznáčcích (jeden mi chybí). GC-project tam asi přičítá i Giga event.

• 0

#850 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:44

Nejlepší postup - udělat si statistiku pro začátečníky, uložit si to jako pokusný profil a začít si s tím hrát. Když jsem se pokusil udělat to od prázdného profilu, brzy jsem nevěděl jak dál a dělalo mi to chyby. A taky je dobré vidět něco u někoho na profilu a snažit se toho dosáhnout - pokud ten někdo to nedělal třeba přes SQL, to začátečník většinou nedá.

Jenomže - já z počátku netušil ani, že tam je možno udělat několik profilů.

• 0

#851 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 20:45

Tak snad vyřešeno.
Vždycky mě fascinují tyhle věty : umožňuje pracovat v několika režimech s různou úrovní složitosti stavebnice pro začátečníky.

Než to člověk rozchodí je to porod.

Vždycky mne fascinují tyhle překotné soudy. Stator "umožňuje pracovat v několika režimech s různou složitostí stavebnice". Tu větu jsem do dokumentace napsal já a je pravdivá. Ty's měl bordel v datech v databázi, dokonce až takový, že Stator skončil s chybovou hláškou. Snažil jsem se ti pomoct, nabízel opravu databáze po mejlu, ale celou dobu jsem měl dost silnej pocit, že píšu jakoby do jiného vlákna. Nediv se, když rodíš doma sám, že to není procházka...  :unsure:

• 0

#852 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 21:12

Vždycky mne fascinují tyhle překotné soudy. Stator "umožňuje pracovat v několika režimech s různou složitostí stavebnice". Tu větu jsem do dokumentace napsal já a je pravdivá. Ty's měl bordel v datech v databázi, dokonce až takový, že Stator skončil s chybovou hláškou. Snažil jsem se ti pomoct, nabízel opravu databáze po mejlu, ale celou dobu jsem měl dost silnej pocit, že píšu jakoby do jiného vlákna. Nediv se, když rodíš doma sám, že to není procházka...  :unsure:

Nemyslím to zle. Prostě jsou tam jisté detaily, které BFU zmatou. Např. ty moduly. Zrušit je může i začátečník. Nahodit zpátky musí expert (přepnutí režimu). Chybovou hlášku musím přepisovat ručně. Nevím, proč to nejde označit a zkopírovat. V databázi zas takový bordel nebyl. Prostě u některých LAB keší nebyly zadané hodnoty terénu a obtížnosti. Ten kdo dělal německé gpx. se na to vyprdnul. Pomohlo by, kdyby v chybové hlášce bylo něco jako : u keší chybí tohle a tohle (v češtině)... No a pak se přidávají další podružné problémy (které se však Statoru netýkají). V GG mi hapruje aktualizace dat. Najednou je problém s připojením na Geocaching Live při stahování logů na svých keších (GetGeocacheLogsByCacheCode [140] The number of calls allowed for this Method has been exceeded) atd.
Jinak se mi Stator líbí. Hlavně proto, že si to člověk udělá, jak potřebuje i s těmi zatracenými LABkami.
Takže určitě pošlu i nějaký příspěvek.

• 0

#853 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 21:32

Ono se to bohužel nedá udělat úplně BFU friendly (ačkoliv bych rád). Groundspeak poskytuje přes API jen část dat. Některé prvky ve statistikách vyžadují další doplňující informace a tím se z celé věci stává trochu (dost) guláš. Jistě by se dala udělat statistika jen nad daty z API nebo obsahu PQ. Byla by ale chudší.

Pravdou je, že v režimu začátečník je možné vyhodit ze vzorového obsahu moduly, které pak nemůže jako začátečník vrátit. To by asi chtělo doladit (resp. upravit vzorový obsah a definice, co je pro začátečníky, aby byly v souladu). Osobně se ale domnívám, že je lepší pracovat v režimu expert. Ani pro BFU by to myslím po rozkoukání neměl být problém.

Import Lab keší přes ručně udělané GPX je věc, kterou nikdo nečekal. Tím pádem není v modulech ošetřováno, že tyto údaje neobsahují číselnou hodnotu. Normálně to totiž nenastává. Proto Stator zbuchnul na převodu prázdnoty na číslo. Proto tam ani není hláška, že chybí to a to. Už se tu podobný problém vyskytl (špatný desetinný oddělovač) jak jsem odkazoval. Takže asi budeme muset podobné nestandardy očekávat a v modulech je ošetřit.

Aktualizace dat v GG "hapruje" proto, že GS snížil limity kvůli přetížení svých serverů (a kvůli sosání dat ze strany Project-GC). Psalo se to tu mockrát. Stačí jen počkat a samo to pokračuje dál...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 21 květen 2015 - 21:33

• 0

#854 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 21:58

Mohl bys nejak posat, s cim jsi mel potize? Mohli bychom doplnit navod, aby s tim ostatni nemely podobne problemy. (Na druhou stranu - na co si clovek prijde sam, pamatuje si to daleko lip a dyl.

EDIT: A dekujem za podekovani a pochvalu.

Jo mohl. Ted jen kratce.

Nejvetsi potize jsem mel s pochopenim jak otagovat cache tagy z jednotlivych bookmarku. Informaci je docela dost, nekdy az prilis a kdyz clovek nevi co presne hledat, tak se za chvili ztrati. Pomohla mi az informace na strance SERIES II kde jsem si stahl davku pro combine a tu jsem posleze analyzoval. Kdyz jsem tu stranku nasel poprve tak jsem  pochopil, ze je pro GGstat a tak jsem se touto informaci v pocatku nezajimal.

Tam jsem moznost Rucne zavrhl, moznost Geojarry taktez zavrhl a tak mi zbyla moznost Combine a tou jsem se zacal zabyvat.

Tady nastal problem, ze COMBINE mi nic nerika a tak to stalo chvili casu abych neco nepokazil.

Druhy problem nastal kdyz jsem si v parametru teto davky: CMD=VarSet|BMK_NAME|Železniční

zanesl hačky a čárky a bookmarky se mi posunuly o jeden nahoru, neco se otagovalo, neco ne a neco spatne. Az: CMD=VarSet|BMK_NAME|Zeleznicni     pomohlo. Nuz ale asi 2 hodiny to zabralo.

Treti problem, preklep. To je ale vec, ktera je chybou mezi zidli a klavesnici a nema se Statorem skoro nic spolecneho, pokud se nekona prave v souvislosti se Statorem.

Ctvrty problem vlastni ikony, ale to se da docela dobre pochopit z popisu v miste kde se vkladaji ikony, to je popsane dobre. To se musi vyzkouset a hlavne si zjistit velikost ikon.

Nejvetsi dobu ale zabralo generovani statistiky, odhadnuti chyby, jeji nalezeni, pokus o opravu a znovu generovani a ......

Ted si dam chvili volno od GG i Stratoru (taky nekdy musim pracovat) a pokusim se to trochu sepsat z pohledu uzivatele a poslu to, aby byl podklad pro napsani navodu "jak na bookmarky".

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#855 Olson_vs

Olson_vs

Olson_vs

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 22:01

Ještě jsem narazil na jednu zajímavou věc. Budoucí vlastní event...  6.gifGC5VPJ0 - A co deti? Maji si kde hrat? III.  (hází to chybku při generování)

Přihlášeno 14
Navštíveno 0

Logy 16, průměrný 0.00

Nejkratší 0 slov

Nejdelší 999999 slov

• 0

#856 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 22:18

Nejsou tam zatím žádné logy Attended a jak vidno, není to správně ošetřeno a vypisují se počty slov s vychozími hodnotami mezí. Opravíme...
  • 0

#857 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 7:09

Jo mohl. Ted jen kratce.

Nejvetsi potize jsem mel s pochopenim jak otagovat cache tagy z jednotlivych bookmarku. Informaci je docela dost, nekdy az prilis a kdyz clovek nevi co presne hledat, tak se za chvili ztrati. Pomohla mi az informace na strance SERIES II kde jsem si stahl davku pro combine a tu jsem posleze analyzoval. Kdyz jsem tu stranku nasel poprve tak jsem  pochopil, ze je pro GGstat a tak jsem se touto informaci v pocatku nezajimal.

Tam jsem moznost Rucne zavrhl, moznost Geojarry taktez zavrhl a tak mi zbyla moznost Combine a tou jsem se zacal zabyvat.

Druhy problem nastal kdyz jsem si v parametru teto davky: CMD=VarSet|BMK_NAME|Železniční

zanesl hačky a čárky a bookmarky se mi posunuly o jeden nahoru, neco se otagovalo, neco ne a neco spatne. Az: CMD=VarSet|BMK_NAME|Zeleznicni     pomohlo. Nuz ale asi 2 hodiny to zabralo.

Nejvetsi dobu ale zabralo generovani statistiky, odhadnuti chyby, jeji nalezeni, pokus o opravu a znovu generovani a ......

Ted si dam chvili volno od GG i Stratoru (taky nekdy musim pracovat) a pokusim se to trochu sepsat z pohledu uzivatele a poslu to, aby byl podklad pro napsani navodu "jak na bookmarky".

Otagovani je v principu primitivni - stahnes kese bookmarku (GG menu Databaze - Import - Import bookmarku, na konci importu zobrazis ty kese). Pak jim vsem nastavis TAG Bookmark se jmenem tagu (Ctrl+A, prave mysitko, Upravit tagu, Pridat). Pokud jiz nektere kesky ten tag mely, tak jej napred smaz a pak pridej. Pokud bys jej rovnou pridal, mely by ho ty kese dvakrat. Pochopitelne mam na tagy pouzivane do statistiky udelanou davku (vlastne dve davky) do Combine, ale neni to uplne univerzalni, tak jsem to nezverejnoval. Mozna to dam k budoucimu popisu jako ukazkovy priklad. :-)

Diakritika - zajimave, ja mam i bookmark s diakritikou a nepozoroval jsem problem. Problem byl v otagovani nebo ve zpracovani otagovaneho bookmarku do statistiky modulem BookmarkComposer?

Generovani statistiky - Ja to delam tak, ze pro podobne pokusy si vytvorim novy profil ve Statoru, kde mam jen jediny modul - ten, co potrebuji doladit. Generovani je tak o dost rychlejsi nez kdyz se dela uplne vsechno.

Pokud nejaky podklad sesmolis, urcite mi usnadnis praci. Ono je tezke vzit se do role, ze o tom nevim nic nebo jen velmi malo. V popisech jsme se o to vsichni snazili, ale asi to ne vzdy je uplne spravne.

• 0

GeoGet:

#858 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 7:18

Nemyslím to zle. Prostě jsou tam jisté detaily, které BFU zmatou. Např. ty moduly. Zrušit je může i začátečník. Nahodit zpátky musí expert (přepnutí režimu). Chybovou hlášku musím přepisovat ručně. Nevím, proč to nejde označit a zkopírovat. V databázi zas takový bordel nebyl. Prostě u některých LAB keší nebyly zadané hodnoty terénu a obtížnosti. Ten kdo dělal německé gpx. se na to vyprdnul. Pomohlo by, kdyby v chybové hlášce bylo něco jako : u keší chybí tohle a tohle (v češtině)... No a pak se přidávají další podružné problémy (které se však Statoru netýkají). V GG mi hapruje aktualizace dat. Najednou je problém s připojením na Geocaching Live při stahování logů na svých keších (GetGeocacheLogsByCacheCode [140] The number of calls allowed for this Method has been exceeded) atd.
Jinak se mi Stator líbí. Hlavně proto, že si to člověk udělá, jak potřebuje i s těmi zatracenými LABkami.
Takže určitě pošlu i nějaký příspěvek.

Jestlize pripravena davka obsahuje pokrocilejsi postupy, je jasne, ze jinak nez v rezimu Expert tam ty postupy nevlozis. Pokud by prislusne moduly nebyly ve statistice pri rezimu zacatecnik vubec zobrazeny, byl by uzivatel uveden ve zmatek - jak to, ze ten modul neni pouzit a pritom vidim vysledek jeho prace? To je tedy rozpor a moc nevidim, jak z toho ven. Snad jedine zrusit zacatecnicky rezim, ktery jsem vytvoril tak trochu proti sve vuli pod natlakem na "vseobecne prani testerky a jednoho spouautora" :)  Abych se priznal, ja pouzivam vyhradne rezim Debug.  :D

EDIT: Jako prvni priblizeni se podivej sem (to jsem napsal ted).

Tento příspěvek byl upraven od gord: 22 květen 2015 - 7:46

• 0

GeoGet:

#859 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 7:45

Labky - jestlize je spatne pripraveny zdrojovy GPX, neni se co divit, ze nejsou v databazi pozadovana data. Udelat blbuvzdornou aplikaci, ktera bude pocitat se vsemi nesmysly v datech, opravdu nejde.

Analogie: jsi schopen popsat vsechny mozne situace v dopravnim provozu a dat ridici navod, jak se v ktere situaci chovat? Nemyslim bezne, nebo vyjimecne situace, ktere te napadnou, ale myslim opravdu VSECHNY situace. Pokud by ses do toho pustil, budes v podobne roli jako programator - nemam nejmensi tuseni o tom, kdo a jakym zpusobem dostane jaka data do databaze a jak je v ni potom treba rucne upravi nebo bude chtit upravit.

• 0

GeoGet:

#860 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2015 - 8:27

Snad jedine zrusit zacatecnicky rezim, ktery jsem vytvoril tak trochu proti sve vuli pod natlakem na "vseobecne prani testerky a jednoho spouautora" :)  Abych se priznal, ja pouzivam vyhradne rezim Debug.  :D

No, aspon, ze to mas na koho hodit :D

Jo a dovolim si opravit Erikuv vyrok z predchozi strany - StatorCombine uz se umi aktualizovat samo par verzi :P Nemusite to delat rucne.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama