@ Dragouni:
Tak z mýho pohledu, co jsem měl zatím v telefonu:
- jako nejhorší, co se týče fixu a i přesnosti, se mi jeví čistej Andráš "ROM Android 4.2.2 EN/CZ/SK/HU/PL", i když jinak je skvěle rychlej a přehlednej. Fix tady fungoval pár dní skvěle, ale pak to šlo zase do háje a pořád laborovat s nastavováním podle návodu zde uvedenýho se mi opravdu nechtělo.
- neuděláš chybu s instalací nějaký verze MIUI - "Miui ROM Multilanguage (EN/CZ/SK/...)", který mají opravdu GPS dobře vychytanou nebo "LeWa ROM EN/CZ/SK (Lewa OS4)".Ty jsem měl v telefonu a nebyl problém.
- teď mám v telefonu "ROM Android 4.1.1 EN/DE/CZ/SK/RU/... (S128v35 mod)". Ta taky nemá problém s GPS, ale asi půjde pryč, protože mi na ní nesedí zase další věci, na který jsem zvyklej.
- Lewa OS5 jsem nezkoušel. Ale lidi si chválili i třeba "ROM Samsung Galaxy Note 3 for P770" ve verzi od halentecha (cca třetina první stránky), ale tu jsem taky nezkoušel.
Jinak obecně - ROM s označením "S" (S113, S128...) jsou originál ROM od Lenova přímo pro P770, pouze upravený třeba přidáním češtiny, doplněný o různý apky atp. Stejně tak Lewa byla vyvíjená přímo na tehle telefon.
Ostatní ROMky - všechny verze MIUI a čistej 4.2.2 - jsou přeportovaný ROMky z jiných telefonů se stejným čipsetem. Ale je to odladěný a funkční.
Navíc MIUI a Lewa mají trochu odlišnou grafiku a ovládání oproti běžnýmu čistýmu Andrášovi, takže tam uživatel zezačátku tápe (nemají třeba seznam aplikací na prostředním tlačítku na displeji, ale všechny se ti nasypou přímo na plochu a ty si je musíš dát do skupin atd.)
Já osobně se budu vracet zpátky k MIUI (nejspíš verze č.8). Žádná ROM není ideální, P770 je přeci už jen starej foun a vývoj na něj skončil, takže si musíš vyzkoušet, co ti bude sedět nejlíp s ohledem i na ostatní funkce telefonu.