Zkouším se připojit ke GPS na windows 8 přes powershell- tento script, divné je, že někdy to funguje:
aspoň nějak, že se hodnoty mění zhruba za 1 minutu,
jenže teď se mi stalo, že to ($mylocation = new-object –ComObject LocationDisp.LatLongReportFactory; $mylocationstatus = $mylocation.status) furt má status Initializing (3) a i když jsem to zkoušel na více místech, zkoušel jsem i reset... Potřeboval bych to rozchodit.. Nevím proč to pořáed nejde... Zkoušel jsem restart. Modem je Ericsson c5621gw. Paradox je, že asi 5 mintu předtím se mi povedlo 2x přečíst tu polohu (asi s přesností na 20m)
-Obecně jak moc kvalitní jsou ty gps v noteboocích ve srování s mobily?
A taky umíte poradit soft, který by dokázal z té GPS vyčíst NMEA data? Protože pomocí WIndows 8 location api se to nějak nedaří zjistit. Například bych rád viděl přesnost a také sílu satelitů.
Paradox: toto nejspíš způsobuje vypnuté wifi na notebooku: pokud wifi zapnu (a nepřipojím se k žádné síti), pak polohu dostanu hned, jenže je to nějaké podivné, třeba na doma dostanu furt jednu číselnou hodnotu i když se pohybuji po zahradě.
-Jak je tedy možné, že dojde k získání polohy, když notebook není na wifi připojoen
Tento příspěvek byl upraven od kvasnicovy: 15 listopad 2014 - 12:21