Někde jsem slyšel zpívat "Statistika nuda je . . . . ", ale tohle jsou velice zajímavá a přehledně zpracovaná čísílka!!!
Publikováno 21 listopad 2014 - 21:14
Keše podle typu
Doplním úvodní příspěvek vlákna. K datu 20.11.2014 jsem z Project-GC přeťukal pár čísel (no bylo jich celkem dost) a výsledek trochu graficky zpracoval. Jde převážně o podíly počtu keší podle typu ve vybraných zemích, většinou z Evropy. Přidal jsem podrobnější pohled na kraje ČR a okresy domácího Ústeckého kraje.
Moc pěkné a zajímavé, škoda, že tam nejsou ještě zvlášť earhky, ty by mě taky moc zajímaly.
Publikováno 21 listopad 2014 - 21:51
Tady je pěkně vidět, jak se to v Praze přehání s mysterkami.
Publikováno 21 listopad 2014 - 21:57
To je ale jen tvuj ciste subjektivni pohled. Jiny by zase rekl, ze se to jinde prehani s tradickami.
Publikováno 21 listopad 2014 - 22:52
Moc pěkné a zajímavé, škoda, že tam nejsou ještě zvlášť earhky, ty by mě taky moc zajímaly.
Máš možnost zasednout a toto téma zpracovat. Ono kritizovat je snadné.
Publikováno 21 listopad 2014 - 22:54
Máš možnost zasednout a toto téma zpracovat. Ono kritizovat je snadné.
To naprosto není kritika, jen konstatování, že by mě to zajímalo.
Publikováno 21 listopad 2014 - 23:28
Ono je statistické zkoumání trochu omezeno tím, co lze z Project.GC snadno získat. Pochopitelně ČR je možné rozebrat do mrtě - stáhnout si všechny naše kešky do GG není až takový problém.
Přehled o Earthkách lze získat přes http://project-gc.co...s/CachesPerArea. Ale pro statistiku přes evropské země to chce víc práce - je nutno nasčítávat jednotlivé regiony...
Publikováno 22 listopad 2014 - 16:39
Publikováno 22 listopad 2014 - 17:19
Tak dle tvaru a umístění se jasně jedná o jezero Goczalkowiczkie - tak my máme v Polsku výsostné území s jezerem, to je super!
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 22 listopad 2014 - 19:03
Vy jste teda šťouralové... Vzal jsem nějakou bitmapu z webu. Evidentně je to ta polská přehrada (Zbiornik Goczałkowicki). Doufám, že mne Poláci nezažalují za jeho anexi...
Publikováno 28 listopad 2017 - 12:22
19.11.2014
Při současném vývoji geocachingu (Dark side is rising...) mě zajímalo, jak jsou na tom v jiných zemích, co se diverzity typů keší týče.
Projel jsem několik náhodně* zvolených zemí (project-gc) a udělal následující tabulku. Tabulka porovnává země podle procentuálního zastoupení nejoblíbenějšího typu keší - tedy tradičních.
Řazení jsem zvolil od nejmenšího podílu tradičních keší. Je to z toho důvodu, abych vypíchl, že žijeme v jedné z mála unikátních zemí, kde je zastoupení ostatních typů kešek ve větší míře než kdekoli jinde... Předstihli nás jen Holanďani, asi tam jsou trošku více free, jak by řekl klasik...
*náhodně = vyspělé země, kde si myslím, že hrají geocaching hlavně místní obyvatelé a ne jen turisté...
- HOLANDSKO - 29878 kešek, z toho tradičních: 15556 tj. 52,1%
- ČR - 39878 kešek, z toho tradičních: 22839 tj. 57,3%
- NĚMECKO - 328275 kešek, z toho tradičních: 199393 tj. 60,7%
- ŠVÝCARSKO - 24244 kešek, z toho tradičních: 15905 tj. 65,6%
- ....
Prakticky po 3 letech jsem tuto statistiku projel znova a došel jsem k zajímavým věcem.
1- Velký pokles poměru tradiček na Slovensku.
2- Velký nárůst celkového počtu kešek ve Francici, Polsku a Itálii.
3- Minimální nárůst keší v Německu, UK a US- asi už je není kde dávat :-)
http://imgWorld.cz/2fcfIdBgKw.JPG
PS: Nevím jak tady vložit obrázek přímo.
Tento příspěvek byl upraven od davidb11: 29 listopad 2017 - 9:42
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:statistika
Odpovězeno
Projekty →
GeoGet →
Stator-vzdálenost-keš s vícenásobným loginemZaloženo od prfo_cz , 07 dub 2021 statistika |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Počet keší bez labek - jak vložit do ProfiluZaloženo od jezevcik , 18 bře 2021 návod, statistika |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
Plugin Nálezy ve dnech roku bez Lab kešíZaloženo od Kreten8 , 27 lis 2020 statistika, geoget |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
110000 kešíZaloženo od dr.vota , 26 dub 2020 statistika |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nejdele neodlovena kes se zapisemZaloženo od Blaza25 , 19 lis 2019 statistika |