Jen pozor na to, ze Geogeti script neni Delphi! Je to jen vybraná podmnozina stejnych funkci. Tedy ne vsechno, co se najde v dokumentaci od Delphi, tam vubec bude.
Publikováno 18 červenec 2018 - 20:31
Publikováno 19 červenec 2018 - 8:11
Jasne, nejsou vsechny funkce, tridy, metody, vlastnosti, ... Ale vetsina je. Pokud neco neni dostupne, preklad v GG nahlasi chybu - vetsinou neznamy identifikator.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 19 červenec 2018 - 9:39
Funkce copy je v Pascalu snad od jeho počátků, alespoň v Turbo Pascalu pod Dosem byla. Nazvaná dost nelogicky, předpokládal bych, že bude něco kopírovat, jinde je to funkce Substring, nebo tak nějak. Je to nelogické, ale je to Pascal, starší než céčko a tedy nedodržující zvyklosti z novějších jazyků.
Publikováno 19 červenec 2018 - 9:44
Copy je naopak pojmenovani zcela logicke, protoze bere kus obsahu a kopiruje je na nove misto. Substring by naopak logicke nebylo, protoze se to da pouzit i na jine datove typy, nez je jen string. Aneb, neradno soudit, dokud neznam problematiku obsirneji.
Publikováno 19 červenec 2018 - 13:02
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 19 červenec 2018 - 13:40
(Implicitní) typová konverze. 7/24 nevyjde jako racionální číslo, alébrž se začíná integerem a tak standardně vyjde integer. Když dáš 7.0/24, vyjde real.
Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 19 červenec 2018 - 14:15
Publikováno 19 červenec 2018 - 14:08
IntToDate neni standardni funkce, je to funkce Geogetu. Je to proto, ze pracuje s datem zakodovanym do cisla jako treba "20180719". Ono StrToDate uz bylo zabrano. ;-)
Pamatuj si, pro kazdou blbost existuje minimalne jeden dobry duvod.
Publikováno 19 červenec 2018 - 14:08
Pouzivam napr. toto:
//prevadi format dd.mm.rrrr hh:mm:ss na TDateTime s1:=Fetch(str,'.'); s2:=Fetch(str,'.'); s3:=Fetch(str,' '); dt:=EncodeDate(StrToInt(s3), StrToInt(s2), StrToInt(s1)); s1:=Fetch(str,':'); s2:=Fetch(str,':'); s3:=sDateTime; dt:=dt+EncodeTime(StrToInt(s1), StrToInt(s2), StrToInt(s3),0);
GeoGet:
Publikováno 20 červenec 2018 - 8:49
Díky Gorde, tohle mi pomohlo, jen mi to nechtělo fungovat v tvé podobě a musel jsem ty funkce StrToInt dát ven.
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 20 červenec 2018 - 9:46
Ven? Myslis naplnit tim promennou a tu pak predat funkci? To je dost divne, jedna k tomu neni duvod a pak jsem to zkopiroval z fungujiciho scriptu.
Taky to jde udelat takto:
i1:=StrToInt(Fetch(str,'.')); i2:=StrToInt(Fetch(str,'.')); i3:=StrToInt(Fetch(str,'.')); dt:=EncodeDate(i3, i2, i1);
Je pravda, ze obcas nejde do funkce predat jako parametr vysledek jine funkce primo a musi se pres promennou, ale v tomto pripade mi to vzdy chodi.
Nekdy nejde ani predat string, ktery je soucasti neceho jineho. Treba prekladem neprojde
str:=Fetch(GgForm_list1.Items[1],'-');
Ale to je jiny pripad.
GeoGet:
Publikováno 20 červenec 2018 - 9:58
jo přesně tak jsem to udělal
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.13.0Založeno od HaLuMa , 06 dub 2024 geoget |
|
|
||
|
Hardware a software →
Programy na PC →
Stator verze 2.3.0.33?Založeno od KulisekW , 29 led 2024 geoget |
|
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
Geoget a zveřejnění statistiky na geocaching.czZaloženo od karel1957 , 25 čec 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →
GeoGet →
Geoget 2.12.1Založeno od HaLuMa , 25 kvě 2023 geoget |
|
|
|
|
Projekty →