@phrkt:
Možná budeš mít ten samej problém jako já - tvůj telefon neumí ekompas.
@Pletikosic:
U Červený rejže (obecně u všech Xiaomi) právě problémy s GPS nejsou vůbec (pokud tam máš MIUI ROM). Tam jsou fixy max. desítky sekund. Jde jen o to, nastavit GPS. Vypnout EPO, zapnout A-GPS a nastavit automatický stahování aktuálních pozic satelitů tak jednou za týden. Z vlastní zkušenosti vím (nějaký Xiaomi jsem už flešoval), že pak první fix je tak 30 - 40 vteřin, další pak do deseti.
@jenik100:
Tak jsem teď kompas konzultoval s kolegou, kterej ho na svým Samsungu (nevím typ) úspěšně používá. Jede taky přes c:geo. Já hledám jen přes mapy, ale pokud se dostanu na zoom míň jak 80 metrů, tak mi moje pozice na mapě začně strašně poskakovat a vůbec nevím pak kde stojím.
Kolega jede podle mapy jen do vzdálenosti asi 50 metrů a pak přepne na radar a krabku dohledá podle něj. Radar totiž bere data z ekompasu a navede ho přesně na místo.
Princip je jednoduchej: je to jako kdybys měl v ruce papírovou mapu a na ní položenej klasickej kompas a otáčel se na místě, kolem svý osy. Střelka kompasu ti bude pořád ukazovat sever, ať se točíš, jak chceš. Budeš vždycky vědět, kterým světovým směrem se díváš. Stejně tak to funguje u ekompasu.
Pokud ekompas telefon nemá, je to jako bys měl v ruce jen tu mapu. Víš kde stojíš (to ti řekne GPS), ale nevíš, kterým směrem se koukáš. Abys to zjistil, musíš udělat pár kroků, aby GPS zachytila tvůj pohyb a spočítala tvojí novou polohu. Pak teprv zjistíš, jestli je keška vpravo od tebe nebo před tebou.
Naštěstí třeba c:geo (ale asi i ostatní programy) ti do mapy maluje trasu, kudy jdeš, takže není problém zjistit, z který strany ke keši jdeš.
Ekompas určitě hledání zjednoduší, ale že bys nemohl fungovat, to určitě nehrozí.