Při plánování nebezpečné scénky s projíždějícím parním vlakem jsme neponechali nic náhodě. Na přesném modelu krajiny s železničním mostem v měřítku zhruba 1:87 jsme si vyzkoušeli správné postavení kamer, herců a pomocníků, kteří v přesně stanovených chvílích dávali různá znamení k akci. Víme totiž už, že parní vlak je poněkud hlučný a zvolání "AKCE!" příliš nepostačuje. Všichni nakonec přežili.
Musím přiznat, že když jsem viděla, jak Heulwen strká hlavu skoro pod ten rozjetej vlak, šel mi mráz po zádech. To jste opravdu točili takhle naživo, nebo je v tom nějakej trik? A je to místo, kde vystrkuje hlavu z kolejí, doopravdy v dráze jedoucího vlaku, nebo to jen tak vypadá ve filmu a ve skutečnosti je to v bezpečné vzdálenosti? Představuju si, kdybych byla strojvedoucí a někdo mi takhle vystrčil hlavu těsně před mašinkou, co bych asi dělala a jestli bych to celý leknutím nevykolejila . Předpokládám, že nebyl upozorněn předem, to by vám asi tu legraci hezky rychle zarazili . Brrrrrrrrrrrrrr, na místě superstar tohodle filmu bych fakt bejt nechtěla , Heulwen má můj obdiv.
Musím přiznat, že když jsem viděla, jak Heulwen strká hlavu skoro pod ten rozjetej vlak, šel mi mráz po zádech. To jste opravdu točili takhle naživo, nebo je v tom nějakej trik? A je to místo, kde vystrkuje hlavu z kolejí, doopravdy v dráze jedoucího vlaku, nebo to jen tak vypadá ve filmu a ve skutečnosti je to v bezpečné vzdálenosti? Představuju si, kdybych byla strojvedoucí a někdo mi takhle vystrčil hlavu těsně před mašinkou, co bych asi dělala a jestli bych to celý leknutím nevykolejila . Předpokládám, že nebyl upozorněn předem, to by vám asi tu legraci hezky rychle zarazili . Brrrrrrrrrrrrrr, na místě superstar tohodle filmu bych fakt bejt nechtěla , Heulwen má můj obdiv.
Jacko, myslím, že si můžeš odpovědět sama :-)) Já jen doufám, že ten výhled strojvedoucího není příliš luxusní do všech směrů ... :-)
0
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet. Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006) Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Jak píše Zličíňák, nejdůležitější bylo, aby vystrčila hlavu až ve chvíli, kdy už na ni strojvedoucí neuvidí. :-D Všechno bylo do detailu promyšlené a naplánované. A bezpečné, samozřejmě. Jediným reálným nebezpečím mohla být skutečnost, že záchody vlaků bývají vyvedeny směrem k otvoru, z něhož vykukovala Heulwen. Někteří z nás (a já to naštěstí nejsem), by mohli vyprávět... :-D
Za tři dny v pátek 13.2.2015, tak kolem 18:00 - 19:00 hodiny pustíme do světa nový videoklip Ten, kdo si hraje... (autoři St@nda, Agi). Kdo budete blízko Náchoda stavte se na M@xově eventu Čaj o páté - Premiéra. V té době by měla být spuštěna i první keš serie TKSH - Ten, kdo si hraje... lokace někde kolem Křivoklátu (owner St@nda).
Současně s premiérou a startem první keše série, bude videoklip odemčen i na YouTube aby všichni, kdo mají BONATO daleko, mohli být u toho s námi. Sérii TKSH totiž postupně vytváří hraví kačeři pomocí společných indíci schovaných právě v novém videoklipu.
Už teď vím, že několik kačerů z BF filmu pracuje na dalších keších série. A tak nejspíš pípnou brzo po premiéře. Můžeš se přidat i Ty a pomoct nám vytvořit, třeba celorepublikovou sérii keší k patnáctinám geocachingu, kde každou keš serie TKSH může vlastnit jiný owner. Video je jakýmsi společným univerzálním klíčem. Pomůže Ti otevřít všechny keše serie TKSH a poslouží Ti také k vytvoření dalších. Keše vzniknou a na mapě se zobrazí jako otazníčky, společný klíč je rázem změní na tradičky, pokud owner nedoplní další místní indicie nebo šifru.
Indicie jsou všechna jednociferná čísla 0 až 9 označená počátečními písmeny nicku autorů a herců, kteří klip natočili. Lze z nich lehce složit jakékoli souřadnice bez výpočtu. Můžeš otazníček (úvodní souřadnice) umístit na zajímavé místo a samotnou keš o kousek dál, kde se líp schová nebo je mimo konfliktní oblast.
Keš bude mít společnou zkratku v názvu TKSH - aby se jednoduše poznalo, že patří do série a lze ji odlovit pomocí univerzálního klíče, společný odkaz na video a velmi volné téma - O geokačerech, hrách, recesi, netradičních sportech, hřištích, sběratelích - tedy HRA.
Kdopak bude mít FTF na první keši série TKSH - Ten, kdo si hraje...?
Určitě né kačeři, co budou při publikaci v BONATU.
Vidím, že Wetuův příspěvek je naprosto vyčerpávající. Já tedy jen upřesním pro případné FTFkaře, že první keška série zítra vpodvečer pípne v Pustovětech. Umístil jsem ji minulý víkend, dneska zkontroloval, takže by měla být na zítřek v nejlepším pořádku.
S účastníky premiéry se těším na viděnou v Bonatu. ;-)
Ale na druhou stranu alespoň neuteče 100 lidí z Bonata bez placení.
Na druhou stranu být to zítra v Náchodě, tak alespoň byste měli scénu do vašeho nového celovečerního filmu o geokešingu, který dozajista chystáte ;-) Když vidím, jak se stupňuje počet a kvalita těch jednotlivých klipů :-).
Ale na druhou stranu alespoň neuteče 100 lidí z Bonata bez placení.
Na druhou stranu být to zítra v Náchodě, tak alespoň byste měli scénu do vašeho nového celovečerního filmu o geokešingu, který dozajista chystáte ;-) Když vidím, jak se stupňuje počet a kvalita těch jednotlivých klipů :-).
To vypadá na věštění z koule...křišťálové. Jak to děláš?
Čaj o páté - PREMIERA aneb BO NA TO sa musíme napít!
A je to venku - videoklip - Ten, Kdo Si Hraje...
Už ani nevím, kolik sehnal M@x zahradních židliček, aby nafouknul sál v Bonatu. Bylo nás tu hodně přes sto a někteří museli i stát.
Škoda jen, že Heulwen nepustili z práce a nemohla tak být slpolu s Lucíkem7 a Zličíňákem u kvízu, kdy jsme typovali, kterému z nich patří neobvyklé vlastnosti. Třeba, že leze po stromech v sukni, běhá po sněhu úplně bez, pije ve větvích šampíčko, hraje na flétnu v lese, je hyperaktivní flegmatik a o Zličíňákově teorii Teplonů a Chladonů si nechej vyprávět. Škoda, že na Agiho skočila zákeřná epidemická choroba a Bojánci tak s námi mohli být jen přes videopozdrav a několik videoklipů. Tajemství od Ondry nejenom mě docela dostalo a tak dávám dál
.
Na kačeří společnosti se mi líbí, že snad není nic, co by jsme nezkusili. Lezeme po stromech, potápíme se do lomů, luštíme zapeklité šifry, honíme tisícovky, klidně si oblékneme župan a jdeme do Bohnic s diagnózou GC, prolezeme kanálem, utečeme z práce na FTF.... Každý z nás by mohl vyprávět plno příběhů ... Dohromady spousta nadšenců, bez ohledu na věk. Hlavně! Můžu si vybrat, co mě baví a nemusím dělat, co mi nesedí nebo na co nemám. Tedy hra pro všechny. Přidej k tomu letošní patnáctiny geocachingu a máš důvod proč vznikl klip a myšlenka společné serie keší TKSH.
Nastala slavnostní chvíle - premiéra videoklipu Ten, Kdo Si Hraje... V přímém přenosu ze Siettlu Alex pustil První keš serie TKSH - Ten, Kdo Si Hraje daleko v Pustovětech u Křivoklátu a po projekci klipu s indiciemi, ještě přidal druhou keš serie TKSH- Bo na to sa musíme napít! To aby si účastníci eventu zkusili najít v klipu rafinovaně poschovávané indície, trochu se provětrali a v praxi viděli, jak asi serie TKSH muže fungovat. Samozřejmě - personál Bonata byl předem upozorněn, že kačeři na chvíli někam zmizí.
PUBLIKOVANÉ KEŠE SÉRIE TKSH
Můžeš se přidat i Ty. Film s indiciemi najdeš, jako odkaz, v každé keši serie. V keši TKSH - Bo na to sa musíme napít a dalších, kam owner info přidá, najdeš také jak vše funguje. Máš nápad s tématem hra, hec, geokačer, hřiště...Předej se... Nejspíš zjistíš, jako já, že máš novou rodinu, která se rozrůstá a těšíš se na odlov dalších keší, které vzniknou po celé republice. Videoklip Ti poskytne deset indícií - klíč ke společnému domu. Den po premiéře už vím, že pojedu do Pustovět. Možná brzo do Olomouce, kde se něco chystá...Pošli hru dál a uvidíme kolik nás, co si rádi hrajeme, nakonec bude...
Jacko, vždyť v předchozím článku je klip celej, stačí kliknout. A v každé té keši je link na YT Brutefilmu, kde je klip taky k vidění.
Existují dvě verze klipu Ten, kdo si hraje. Oficiální a Oficiální s indiciemi. Tady protože jde o hru a kačery je s indiciemi a Bojánci na svých stránkách mají klip bez indícií. Wetu
Ono se to před chvílí nezobrazovalo, teď už to jde, akorát se musí jít přímo na YT. Hezký, ale vždycky když vidim tu hlavu Heulven v kolejišti, mám husí kůži. Ovšem inspirativní je ten Zličíňák s kočárkem a živým batohem na konci, to mi fakt pobavilo . Každopádně dobrá práce. Kdy se bude natáček klip k Diagnóze?
Yay! Všem díky za odvedenou práci, bylo mi ctí s Vámi spolupracovat! Jsem ráda, že se premiéra vydařila a mrzí mě, že jsem kvůli práci nemohla dostavit. Ale příště, příště,..
Heulwen je drsnokačerka, pročež jí ňákej brabeneček nemůže rozházet. Jsem ovšem trpce zklamána, že na tom stomě nevisí v červený minisukni, jak předpisuje uvedený storyboard. Taky mi není jasný, co se dál stalo s tankem - na odlov některých keší by se ještě mohl hodit.
Červená minisukně je čistě autorova fantazie, nikdy jsem takový kus oblečení nevlastnila a ani by neladil s hrdinkou, která je zásadně v modré/tyrkysové. Ano, je to malounko fail, ale co se dá dělat (A brabenečci byli fakt oškliví, nalezli mi do nohavic a já je nemohla vyklepat. Visení hlavou dolu také nebylo moc příjemné a do toho to režisér s kameramanem chtěli opakovat znovu a znovu a znovu... Zlatý vybíhání z trní!)
A brabenečci byli fakt oškliví, nalezli mi do nohavic a já je nemohla vyklepat. Visení hlavou dolu také nebylo moc příjemné a do toho to režisér s kameramanem chtěli opakovat znovu a znovu a znovu... Zlatý vybíhání z trní!
Nepřipomínalo ti to náhodou takový ty čínský nebo japonský středověký mučící metody, kdy delikventa věšeli hlavou dolů do mraveniště?
Mohu mit nesmelou konstruktivni pripominku? Zpev mi v tom klipu prijde takovy nevyrazny, huhňavý. Je dost tezke rozumět textu, zvlast kdyz jej neznate, coz je skoda.
Jinak mi to prijde vazne hezke, vyblbli jste se.
Mam jen jednu scenaristickou otazku, ktera mi nejde do hlavy:
Proc vlastne ten Zlicinak zahazuje GPSku v krabicce do rybnika?
Rozhodne jsem si z klipu odnesl pouceni do zivota: "Geocachingem pred stihackou neutecete!"
Mohu mit nesmelou konstruktivni pripominku? Zpev mi v tom klipu prijde takovy nevyrazny, huhňavý. Je dost tezke rozumět textu, zvlast kdyz jej neznate, coz je skoda.
Jinak mi to prijde vazne hezke, vyblbli jste se.
Mam jen jednu scenaristickou otazku, ktera mi nejde do hlavy:
Proc vlastne ten Zlicinak zahazuje GPSku v krabicce do rybnika?
Rozhodne jsem si z klipu odnesl pouceni do zivota: "Geocachingem pred stihackou neutecete!"
Ahoj, on se snaží před Heulwen uprchnout za každou cenu (kromě té, že by utopil GPSku). Zavře ji tedy do kešky, kam nepředpokládá, že by se tak brzy dostala voda, a snaží se uplavat... Heulwen s tím ale tak trochu počítá a má nachystané plavidlo...
Vyblbli jsme se pořádně. ;-)
Kdy se bude natáček klip k Diagnóze?
Zatím ještě není ani hotová písnička, ale po chvilce oddechu se do toho pustíme. ;-)