Tohle byl asi žert, že? Pokud keš za nic nestojí, tak je třeba to dát ownerovi vědět, aby se chytl za nos a něco s tím udělal.
No právě. Takže když log obsahuje jen TFTC (a čas nálezu) bez jakékoliv kritiky, tak to tedy znamená: keš je bezvadná a nelze jí nic vytknout.
Lord John do svých dvanácti let nepromluvil ani slovo. Všichni si mysleli, že je němý. A najednou, o svých dvanáctých narozeninách, zřetelně pronesl u večeře: "Ta polévka je přesolená!" Komorník, celý zmatený vyhrkl: "Vaše lordstvo, vy mluvíte?" A lord John upjatě odpověděl: "Ano, ale dosud jsem neměl důvod, vše bylo v pořádku."
Pokud je keš tak špatná, že nestojí ani za kritiku, tak se nepíše "Dík za keš", ale "Dík za bod". Ale asi nelze spoléhat na to, že si je každý této jemné jazykové nuance vědom.
(Ovšemže mne potěší, když se v logu dočtu, jak je keš geniální (jakož i její autor); ale pokud se prosadí názor, že pochvalný log je povinnost, pak si nebudu moci být jist, že to není jen zdvořilostní fráze.)
Když jsem začínal hledat, tak byl pro mne nezapomenutelným zážitkem každý nový typ keše, který jsem ještě neznal (například běžná plotovka). Takže když mou keš navštíví někdo, kdo má o řád či dva vyšší počet nálezů než já, tak chápu, že už něco zhruba podobného viděl mnohokrát, takže to asi nebude považovat za jeden z divů světa.
Podobně když někdo třeba dorazí po pěti všedních dnech lovu městkých okapovek na víkendový lov do Středního Povltaví, tak se mu první balvan bude zdát velice malebný, ale po několika dalších nálezech zjistí, že podobných jsou tu plné lesy.
(Ne)spokojenost se dá vyjádřit pomocí gcvote.com a je ostuda, že takové hodnocení není přímo zaintegrováno na gocaching.com a je nutno to obcházet přes skripty Greasemonkey. Preferenční body jsou něco jiného, ty se jednak týkají jen 10% nejlepších keší a druhak jim chybí zobrazení poměrné hodnoty, zohledňující stáří a návštěvnost keše.