Hele, moc vám nerozumím. Vezměte si to chronologicky:
1. Pyskovalo se, že je spousta ALR s nesmyslnými podmínkami.
2. GS zrušil ALR.
3. Pyskovalo se, že zrušil ALR, protože pár z nich prý bylo super.
4. GS zavedl čelenky.
5. Pyskovalo se, že je to kravina. (Mimochodem v tom pojetí, jak to udělali, si to myslím taky.)
6. GS zrušil čelenky.
7. Nevím, jestli se zase pyskovalo, až tak jsem to nesledoval, ale nedivil bych se, kdyby ano.
8. GS zavedl challenge keše.
9. Po čase se začalo pyskovat, že je spousta challenge s nesmyslnými podmínkami. Srovnej s bodem 1.
10. GS vyhlásil roční moratorium na schvalování challenge, což se prakticky rovná jejich zákazu, ačkoliv je rozdíl oproti bodu 2., protože již schválené ponechal.
11. Pyskuje se, že zakázal schvalování challenge, protože některé z nich mohly být super. Srovnej s bodem 3.
Vím, že to nebyli pořád jedni a titíž, ale je na tom krásně vidět pár věci:
a. Ať bude stav jakýkoliv, vždycky se najde někdo, komu nebude vyhovovat, a místo toho, aby takové keše ignoroval, tak bude pyskovat. Nejdřív možná na reviewery, a když tam nenajde oporu, tak přímo na Groundspeak.
b. Až se na GS nahromadí dostatečný počet otravných pyskovacích mailů na aktuální stav, GS nenapadne nic chytřejšího, než daný stav změnit (zakázáním, případně nekoncepčním zavedením toho, co ty otravné maily vyvolává). Tím se celý stroj posune do stavu „a“ a vše začne nanovo.
Fakt nechápu, co je za problém keše, které mi nevyhovují, nebo se mi nelíbí, prostě ignorovat, ať už pouze v hlavě anebo pomocí funkce Ignore. Vidíte sami, co je GS zač, a vy ho ještě ponoukáte k podobným nekoncepčním a nepromyšleným krokům.