A máš v GCLH zaškrtnuto, že NECHCEŠ, aby ti dodával další mapové vrstvy? Jinak se pohádají GCLH a GME mezi sebou.
Ano, mám. Divné je, že problémy začaly s poslední aktualizací Firefoxu. Třeba po příští zase přestanou.
Publikováno 28 April 2017 - 9:11
A máš v GCLH zaškrtnuto, že NECHCEŠ, aby ti dodával další mapové vrstvy? Jinak se pohádají GCLH a GME mezi sebou.
Ano, mám. Divné je, že problémy začaly s poslední aktualizací Firefoxu. Třeba po příští zase přestanou.
Publikováno 28 April 2017 - 9:43
Používám Firefox taky (53.0 momentálně) v práci i doma a tento druh problémů jsem nezaznamenal. Ale jestli se bude šířeji vyskytovat, stoprocentně ho někdo nahlásí do issues a Frank udělá maximum pro to, aby se to odstranilo (pokud je to ze strany GClh možné). Tento projekt opravdu žije. A GME je myslím taky aktivní.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 28 April 2017 - 9:44
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 01 May 2017 - 15:41
Mně zmizely po včerejší aktualizaci Firefoxu. Dneska jsem se snažil zjistit, v čem je problém, postupně jsem GME vypnul, zapnul, vypnul, zapnul (a mezitím koukal, co se změnilo), a najednou tam mapy byly. Občas si počítače z nás prostě dělají prdel.
GreaseMonkey mám v Mozille, TamperMonkey v Chromu (různé PC). U obou se mi to děje, zcela nezávisle. Myslela jsem si právě, že to nějak souvisí s aktualizací prohlížeče. Zapínat - vypínat a dokola :-) mě nenapadlo. Příště to taky zkusím. Myslela jsem, jestli nemám někde mít ještě něco aktivováno, co jsem zapomněla. Protože po aktualizaci prohlížeče se mi ale to původní dlouhé spektrum map na GC.com nenačte. Zůstane mi jich tam jen těch 5, tzn. že to rozšíření GME je aktivní, jen mapy.cz zmizí.
Tento příspěvek byl upraven od RaknalB: 01 May 2017 - 15:42
Publikováno 01 May 2017 - 15:44
Mám věcnou. Když v listingu keše klikneš na mapu (pro její zvětšení), taky se mapy.cz ani další, které máš doinstalované, nenačtou. Není to váš případ?
Jinak se mi to totiž za celou dlouhou dobu používání rozšíření Tampermonkey+mapy nestalo.
Ne, při zvětšení mapy v listingu se mi tam až na párkrát vždy zobrazí ty mapy, co jsou na hlavní mapě View map (tj. cca 5-6).
Publikováno 15 May 2017 - 13:21
I mě se momentálně ztratily mapy.cz z výběru a není to problém jen firefoxu.
Publikováno 15 May 2017 - 15:12
Mě stačí na to jen F5I mě se momentálně ztratily mapy.cz z výběru a není to problém jen firefoxu.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)
Moje statistika na Geocaching.com
Publikováno 15 May 2017 - 17:09
A máte ty mapy stále definované v GME?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 15 May 2017 - 21:08
Mám tam jen turistickou a cykloturistickou (totožné) z mapy.cz a z ČUZK ZM10 a fungují, nic se nestalo. Což mi ale připomíná, že bych si to měl někam zálohovat, abych to nemusel hledat v diskusi, až to někdy zmizí.
Publikováno 16 May 2017 - 7:57
Mám tam jen turistickou a cykloturistickou (totožné) z mapy.cz a z ČUZK ZM10 a fungují, nic se nestalo. Což mi ale připomíná, že bych si to měl někam zálohovat, abych to nemusel hledat v diskusi, až to někdy zmizí.
Taky to pokaždé hledám, když to vypadne. Mne by spíše zajímalo, jak se to dá najít přímo na mapách, Abych měl i aktuální zdroj
Publikováno 16 May 2017 - 8:26
... podivej se ve webovem prohlizeci na adresy tech obrazku, ze kterych se mapa sklada.
Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 16 May 2017 - 8:26
Publikováno 16 May 2017 - 8:39
... což pro laika není úplně jednoduché, protože pravé myší tlačítko často nic neukáže. Já na to obvykle používám doplněk http://chrispederick.../web-developer/, ten umí, mimo jiné, ukázat informace o všech obrázcích na stránce.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 16 May 2017 - 8:54
Tak treba ve Firefoxu staci vlezt do menu "Nástroje" a dát volbu "Informace o stránce". Tam jsou pak v jedne záložce videt všechny obrázky, co na stránce jsou, i s jejich adresami.
Publikováno 17 May 2017 - 19:50
Což třeba CtrlShift K ? Zapnu si to každou chvíli, když chci psát velké K a umáčknu se na Shiftu. Nebo jiné z Vývojáře, je jich tam víc, Konzole prohlížeče CtrlShift J, apod.
Publikováno 17 May 2017 - 20:07
Takhle, já vím, jak se dostat do konzole i vývojáře. Mám problém s nalezením adekvátní adresy pro monkey Jestli to teda chápu správně ) )
Publikováno 17 May 2017 - 20:38
Tak treba ve Firefoxu staci vlezt do menu "Nástroje" a dát volbu "Informace o stránce". Tam jsou pak v jedne záložce videt všechny obrázky, co na stránce jsou, i s jejich adresami.
Já jsem si říkal, jak sakra někdo sesmolí ten link tak aby správně fungoval. Tohle by mne opravdu nenapadlo. Díky za info
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 18 May 2017 - 7:32
Jeste to dovysvetlim... kdyz najdes v tech obrazcich na strance ty spravne obrazky mapovych dlazdic, uvidis tam treba neco takoveho:
https://mapserver.ma...-m/14-8851-5552
Ta cisla na konci je uroven zoomu, i X a Y souradnice mapove dlazdice. Tyto tri udaje si potrebuje aplikace menit, proto se do definice misto nich napisi specialni znacky {z}-{x}-{y}. Misto nich si pak apliakce dosazuje svoje hodnoty dle potreby. Takze v tomto pripade ta definice URL vypada takto:
https://mapserver.mapy.cz/base-m/{z}-{x}-{y}
V definici te mapy se pak jeste urcuje, jake minimalni a maximalni hodnoty muze dosahnout ten ZOOM, informace o autorskych pravech, nazev te mapy a tak. Ale zadna velka veda to neni.
A abych si prihral polivcicku, tak tyto znalosti se daj vyuzit i pro definovani vlastni mapy v Geogetu. ;-)
Publikováno 18 May 2017 - 18:05
Předem bych chtěl poděkovat za návod. Nyní k příkladu. Chtěl bych takto udělat mtb mapy. Jsou trochu odlišné. Jak bych to tedy udělal.
Publikováno 18 May 2017 - 18:11
Předem bych chtěl poděkovat za návod. Nyní k příkladu. Chtěl bych takto udělat mtb mapy. Jsou trochu odlišné. Jak bych to tedy udělal.
proc odlisne? Vidis tam treba:
http://tile.mtbmap.c...17606/11029.png
Je to v podstate stejne, akorat se to neoddeluje pomlckami, ale lomitky... a na konci je pripona obrazku. Staci postupovat analogicky, a vyleze ti:
http://tile.mtbmap.c...{z}/{x}/{y}.png
Fakt to neni zadna věda!
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 Nov 2023 mapa |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 Dec 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 Nov 2022 mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nezobrazuje se mi mapa keší (nikde)Založeno od jezevcik , 22 Apr 2021 mapa, groundspeak |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
GGmap a osm.czZaloženo od HaLuMa , 31 Aug 2020 geoget, mapa |
|
|
0 uživatelů, 17 návštěvníků 0 anonymních uživatelů